Samo sto lopta nije zakachila, ni dodirnula onog portugalca, vec ga je fino udarla i promenia uveliko smer...
Bio sam nogometni sudac 9 godina i još uvijek ponekad odem na seminare. Ako lopta na svom putu slučajno zakači nekoga od igrača ili suca te zbog toga promijeni smjer igra se nastavlja kao da lopta nije dotaknula nikoga. Dakle, kad lopta slučajno zakači nekog igrača na svom putu taj igrač smatra se zrakom tj. ne postoji. Prema tome ono je bio čisti ofsajd jer portugaslki igrač je slučajno zakačio loptu. E sad, ima tu jedna kvaka koja se zove sudačka procjena. Sudac je taj koji na terenu procjenjuje što je slučajno a što namjerno dodirivanje lopte. U ovom slučaju je očito da je sudac dodirivanje lopte portugalskog igrača procijenio kao namjeru te je stoga dozvolio da se igra nastavi. Očita pogreška suca.
Samo sto lopta nije zakachila, ni dodirnula onog portugalca, vec ga je fino udarla i promenia uveliko smer...
/
Ja sam gledajuci utakmicu odmah poslije gola pomislio kako je ofsajd bio chist kao suza i svo ovo vrijeme sam bio uvjeren u to dok nisam prochitao ovaj post .Sada sam ,poslije objashnjenja 100% siguran da je gol regularan , jer je portugalski igrach krenuo koljenom da onu loptu izbije , izbaci u korner , jednostavno zaustavi ili shta vec . Dakle , njegovo odigravanje lopte nije bilo sluchajno , a to shto je on htio sve osim da je namjesti Ivanovicu na zicer ... shto cemo sad . A i kako to da ako je situacija toliko sumnjiva , kakvom je mi ovdje predstavljamo , ni jedan od dvojice sudija nije signalizirao ofsajd ?!?
...pa i Bane Ivanovic nije namjerno dao gol iz ofsajda , on je tamo bio ... sluchajno![]()
give me THE red pill.
wake me up.
Bondar: No hay banda! There is no band. It is all an illusion
stitistike pokazuju da partizan i zvezda...u 80% slucajeva prolaze u nekim evro kupovima kada igraju prvi mec na svom terenu...Jednostavno samo 20% je prolay kada prvi mec igraju u gostima..zanimljivo..zasto je to tako to samo nas mentalitet zna:-o
Znachi, Zvezdi se crno pishe protiv Groclina![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
neka i ispa'nu. mozda im (al' samo mozda) tad dodje iz dupeta u glavic.
What, no signature? No funny line? No catchy song lyric? F*ck you.
Zvezda jeste losa (ili u losoj formi) ali ovi Poljaci su dno zivota...
Pa kad bi od njih ispala onda nek pusti juniore da igraju u prvi tim...
Malo sam bolje pogledao snimak i odvrtio ga par puta. Ovdje se jednostavno radi o procjeni suca. Naime, sudac je procjenio da je portugalski igrač išao na loptu sa namjerom da joj presječe putanju te se lopta odbila do srpskog igrača koji je dao gol. Gol je regularan jer je procjena suca takva kakva jest.
Isto tako, da je sudac poništio gol nitko mu ne bi mogao zamjeriti jer je jednostavno mogao procjeniti da se portugalski igrač slučajno našao na putanji lopte što bi značilo da nije imao namjeru presjeći putanju lopti. Pošto je lopta nakon toga došla do srpskog igrača koji bi u tom slučaju bio u offsideu (jer se slučajno odigravanje lopte ne smatra namjerom pa portugalski igrač kao da nije ni postojao), a poslije čega je on dao gol, sudac je mogao ovaj gol i poništiti.
Zvezda u Poljskoj bez povrijedjenog kapitena Milovanovica,kao i Koromana i Burzanovica koji imaju parne kartone.
... i nagrada za najgoreg najnesrchanijeg i najnekorisnijeg kapitena u novijoj (15 god.) istoriji crvene zvezde goes to.... dejan milovanovic!!!! jeeeeeee!
What, no signature? No funny line? No catchy song lyric? F*ck you.
Onaj Groclin se raspada i igra grdje no Zvezda.Mozda igrati na tacan rezultat???
0:0 na primjer...
Ne vjerujem da ima ko dati gol ;-)...
Zvezda bez Jestrovica,ostala mu jedna utakmica kazne u evro kupovima jos dok je igrao u Anderlehtu a to su ukapirali tek za vrijeme leta ka Poljskoj. Jel moguce da se ovakve stvari dogadjaju ozbiljnom klubu!?
Iz citave ove konfuzije ce se izroditi jedna dvojka u Poljskoj ;-)...
Disciplinska komisija UEFA izrekla je kaznu selektoru fudbalske reprezentacije Portugalije, Luisu Skolariju i reprezentativcu Srbije Ivici Dragutinoviću, zbog incidenta koji se dogodio na utakmici u Lisabonu.
Zbog nezapamćenog ispada portugalski selektor je kažnjen sa četiri utakmice zabrane vođenja svog tima, dok će Dragutinović pauzirati na sledeća dva meča "Belih orlova".
sportskacentrala.com
Mnogo puta sam do sada tvrdio i pricao o licemjerju u evropskoj kuci fudbala!
Ova kazna Skolariju je cista potvrda toga... Kakvi su to mamlazi majko mila...
Da je nas trener bio iskljucili bi ga bar 1g iz fudbala. A 4 utakmice su im taman kraj kvalifikicaja i moze da ih vodi na EP ako odu. U Boga se nadam da nece otici!
Majku im licemersku...
ja nisam ocekivao ni ovoliko da ga kazne.
Zvezda vodi na poluvremenu golom Baste, a da je onaj Barkos malo spretniji vec bi rijesili prolaz u grupe lige Uefa.
Gledam nesto ovi zvjezdasi su dosli ka' ono kad coek ceka stan od preduzeca 30 godina.. pa kad ga na kraju dobije bude mu svejedno....
tako i oni kad udju u ligu uefa ili nedaj boze u LS bice im isti k....
nikad manje euforije kod njih oko evro-utakmica nije bilo od kad ja pamtim
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks