dobro je sto nema jos X timova sa mostom, a i kako da je FIA previdjela ono sto ti vidis? A da, mrze vasA posteno je i poslat policiju u McLaren pred same kvalifikacije, al bez ikakve optuznice, a?
I bas je isti bolid ostao kao sa pocetka sezone? Imao je i most na pocetku sezone?
KaEko ne. Citha po neim forumima, mada jes da je to sve neprovjereno, rjesenje mosta na prednjem krilu je ideja ferraria. Ali ne mozemo to nikad znat.
Zna se samo da imaju kompletnu dokumentaciju o protivnickom bolidu.
Malo li je?
Ali sad je to nebitno.
Prangijamo se medjusobno, ako gleda pobjede.
Danas ste naravno bili bolji. I svaka cast kao sto rekoh gore..
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
dobro je sto nema jos X timova sa mostom, a i kako da je FIA previdjela ono sto ti vidis? A da, mrze vasA posteno je i poslat policiju u McLaren pred same kvalifikacije, al bez ikakve optuznice, a?
(nečitko)
Ja napisah gore da je to neprovjereno ali ti to ne vidje ocigledno.
Postenije nego imat cijelu dokumentaciju o bolidu kod sebe ja mislim
Ipakpreko toga nema nista postenije :mrgreen:
mislim da je sa ovom trkom sampionat u konstruktorima riješen...stvarno nisam ni ja vjerovao prije početka da će mclareni bit ionako ubjedljivi u monci.po specifikaciji im staza nije odgovarala,ali mora da su našli neki dobar kompromis.što se tiče trke alonso je odvezao standardno dobro,lewis takođe...sad ostaje da vidimo kako će se situacija odigrat u belgiji...ja i dalje mislim da će alonso ostati šampion....
bolesno ljubomorno vreme i ljubomorne žene....
zasto vise ferari nema onu lijepu crvenu boju nego neku gadnu ala bordo i ta sranja?
this is pointless
Ovo je bilo nisko, nisam ocekivao toliki napredak McLarena.
Svaka im cast.
Kimi je bio za Q, 2,5 sec sporiji od Alonsa....a ono preticanje Hamila....no coment.....ali nadam se da ce sve rijesiti na sudu.![]()
TAKUMI
Vi ste koristili i nedozvoljeno podnozje,pa ste prosle godine na veliko koristili fleksibilna krilca,samo se to lijepo zataska kad je ferrari u pitanje,zato znamo mi za koga radi FIA?
A da te pitam lijepo,ja se nerado sjecam 2003 kad je kimi izgubio titulu (tada u mclarenu),sjecas li se mozda trke u nirburgring?Tada koliko se ja sjecam obidje montoya shumia sa spoljne i shumi se okrenu i zaglavi u pijesak!Kako izadje on iz pijeska sjecas se?
Druze tad je zva redare koji su ga pogurali i uzeo je 4 boda i osvojio titulu sa 2-3 vise od kimia!A znas li druze da to nije bilo dozvoljeno prema clanu 15x pod C. (ne sjecam se treceg broja)?I tako je slavio,a FIA nije nista vidjela!
Vidji,o postenju vasem mi nemoj solit pamet,dusheti!
Jes jes FIA je najveci saveznik Ferraria, i pravila mijenja samo u korist Ferraria.
A ovo da je zvao redare necu komentarisat
primarius da znas da se i meni ova crvena ne svidja no sam rijesio to pdoesavanjem boje na TV![]()
i većini slučajeva FIA je bila na strani ferrarija...imali smo primjera zadnjih godina isjaaaah.......
kakvi su ka mala djeca![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Hopsala!
McLaren-Mercedes se izgleda ozbiljno priprema da popije kaznu od strane FIA. Vidjeh juče (ali i danas) da pokušavaju da povuku sa sobom i Renault, ne bi li na taj način (vjerovatno) ublažili sankcije koje su im "glavari" pripremili.
Dennis je inače najavljivao prethodnih dana da će iznijeti nekakve dokaze protiv "drugih" u Formuli 1, ali kako je govorio svi su (smo) mislili da je u pitanju Ferrari, eventualno BMW ili Renault.
Očigledno je da Ron the Don, nema NIKAKAV materijal protiv BMW-a i Ferrarija. N'o, ko zna, "strašan" je to tip! :-o Možda sjutra izvadi i posljednjeg keca iz rukava...
Ma to je ferrari potkupio sudije FIA-e vidjeces
Sjutra je konacna odluka je li tako?
Mala ispravka!
Tada (2003. godine) je to bilo dozvoljeno, kao i 2004., 2005., 2006. i (gle čuda) 2007. godine.
Primjer: Lewis Hamilton (Nurburgring - 2007).
Uslov za pomoć (po pravilniku): Motor bolida mora da radi. Kako tada Schumacheru, tako i ove godine Hamiltonu. Taj član govori o tome da se ugašen bolid NE SMIJE vratiti na stazu i pomoću guranja (ili vuče), te ponovo upaliti. Znači, ako motor radi svima je dozvoljeno da se vrate na stazu, normalno ako ta operacija ne ugrožava ostale učesnike trke ili stewarte.
Last edited by analiza; 12-09-07 at 09:38. Reason: Error
A ja nijesam htio da pominjem ista, jer vidim da ne zna on o tome mnogo.
A nosenje Hamiltona dizalicom i vracanje na stazu nastavljanje trke je van svih gurkanja i pomaganja![]()
Pa dobro, izgledalo je pomalo smiješno ili kako već... Ali, apsolutno je bilo po pravilima što se tiče dijela koji se tiče motora. Motor je radio i stewardi su ga vratili na "pistu".
Jedino mi (onda u Nurburgringu) nije bio jasan njihov stav da bezbijednost u vršenju te radnje nije bila ugrožena, s'obzirom da je Liuzzi za dlaku udario u traktor koji je prethodno vratio Lewisa na stazu...
Naravno, nisam htio da dižem "dževu" oko toga, jer bi se razvile polemike sa ljudima koji nisu upoznati sa aktuelnim (a i bivšim pravilnicaima) F1.
ako izbace mclaren iz forumule onda je taman i treba ukinut...kome je onda tek interesantna....
Kad je tada bilo dozvoljeno,ne znam zasto u indyu nisu pomogli barichellu koji ih je zvao ,a oni su mu samo odmahnuli rukom!
Traktor je morao da skloni bolide odatle,nije mogao da ih ostavi!
Ako iskljuce mclaren,onda nema svrhe vise postojanje F1,ovo je sve jedna cista farsa koju su nabudzili jer ne mogu da pariraju mclarenu!Neka dokazu sto je to mclaren uradio na svom bolidu,a sto je uzeto iz tih dokumenata.Nije nista,neka kazne pojedinca ali ne tim,jer tim nije imao korist od toga!
p.s.Ja znam sto ce sjutra biti,kaznice ih,ali NEPRAVEDNO,ali navikli smo mi na to- F(IA)errari !!!
Khm khm. A procitaj ovo.
Ovo je napisao mihael koji prati F1 duze od mene i tebe zajedno cini mi seMcLaren, Ti piace vincere facile? Ili na našem jeziku McLaren, Da li volite lako pobjedit? moglo se vidjeti na velikom transparentu koji su ferrarijevi navijaci postavili naspram mclarenove garaže tokom ovonedjeljnih testiranja na stazi u Monzi.
Ovom porukom tifosi su jasno pokazali da nemaju sumnje u to da li je McLaren iskoristio 780 stranica tajnih dokumenata sa logom propetog konjica koji su pronadeni kod glavnog šefa dizajnera tima iz Vokinga.
Iako je McLaren osloboden krivice, usljed nedostatka dokaza da su koristili ferrarijeve podatke, u svijetu F1 mišljenja su prilicno podjeljena. Pored Ferrarija, koji je ogorcen na odluku, Renaultov menadžer, Flavio Briatore, nije štedio rijeci optužbi i jasno je ispoljavao svoju sumnju u McLaren iz prostog razloga što je McLarenu dovoljno da zna kapacitet ferrarijevog rezervara za gorivo i rasporedenost kilaže na bolidu pa da ima veliku prednost.
U svakom slucaju, riješenje bi trebalo da bude donešeno trinaestog septembra kada je zakazano novo saslušanje zbog podnošenja žalbe od strane italijanskog automoto sport saveza. Za razliku od prvog saslušanja, ovaj put novinari i svi ostali F1 timovi imace mogcnust da prisustvuju.
Medutim, prije saslušanja u Pariz, održace se Velika Nagrada Italije, a sudeci po ovom transparentu tokom testiranja, ocekuje nas uzbudljiv dogadaj.
I ako izbace McLaren ne znaci da nema svrhe postojanja F1, jer McLaren jeste uspjesna ekipa, ali en koliko Ferrari 8)
E to bi bilo katastrofa da Ferrari izbace![]()
Last edited by hercules; 12-09-07 at 11:13.
ne može Ferarri da podnese da 3 godine uzastopno ništa ne osvajaju
Aooooo
Ufffff
A Kako je podnio tokom 90tih????
Stari, ništa ja nisam izanalizairao.Samo prenosim šta pišu "drugi" mediji. I sam znaš da oni žive od tih pisanija i špekulacija... :burp:
N'o, potpuno si u pravu kada kažeš da će sjutra biti (nadam se) sve mnogo jasnije! Nadam se samo da ih ne isključe, a ostale kazne ili ne kažnjavanje - SAMO NAPRIJED!! Isključenje - NIKAKO!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks