Page 17 of 22 FirstFirst ... 7131415161718192021 ... LastLast
Results 401 to 425 of 545

Thread: Qur'an istinita Bozija uputa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne uzimajte za ozbiljno i ne pruzajte odgovore na glupa pitanja. Jedan interesantan sajt na nasem jeziku: http://www.quranmiracles.com/BOSANSKI/
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Napomena: ovaj post je offtopic.
    Quote Originally Posted by mastermind View Post
    Gomila loosera, ništa više... Ljudovi, jesu li ove vaše provokacije jedina vaša odbrana?
    Nisu svi na forumu gomila looser-a --- daleko od toga --- ali, na žalost, looser-i su najglasniji, a konstruktivni forumaši ponekad ne mogu da ih "nadjačaju", vjerovatno zato što moderator ne može da stigne da ban-uje looser-e. Onda korisni idu na konstruktivnije topike. Religija je oblast gdje bez efikasne moderacije "nema hljeba".
    PS: Ako ste već ateisti, onda vam ovo saznanje ionako neće koristiti.
    Ljudi mijenjaju mišljenje.

Ima dosta korisnika koji samo posmatraju topik, ne želeći da se aktivno uključe (zbog gore pomenutih razloga) --- takvi treba da budu "ciljna grupa" konstruktivne rasprave.

Zvekane/troll-ove treba ignorisat/ban-ovat, pa nek crknu ako neće da se opamete.

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    4,727
    Thanked in
    2,104 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Bismillahi rahmani rahim. Sve sto vam nije jasno o Qur'anu, o postojanju Qur'anskog Boga mozete ovde pitati a ja cu se potruditi da vam odgovorim. Naime Qur'an je istinita Bozija objava i nije nikakva lakrdija nastala kao puka potreba covjecanstvu u vremenu objave. Qur'an posjeduje izuzetno stroge ajete koji ga udaljavaju od tvrdnje da su ga ljudi izmisljali kako bi sebi olaksali zivot tj. prilagodili ga svojem vremenu i svojim pravilima. Osim toga Bog se u Qur'anu pokazuje preko nadnaravnih ajeta iz svih oblasti savremene nauke. Ono sto je u Qur'anu objavljeno prije 1400 godina savremena nauka tek potvrdjuje.
    Mabuse, ovo je bilo odlicno zamisljeno,svaka cast. Medjutim, kao i uvjek nadju se ljudi koji vole da sole pamet i iz sebi znanih razloga okrenu pricu u drugom pravcu. Od ovog topica se napravi rasprav o tome koja je religija bolja ili gora, koja je vise ili manje zla donijela narodu po bijelom svijetu. Ako se procita Biblija i Qur'an, neka knjiga koja promovise i objsnjava budizm, necete naci nista sto govori ljudima da cine zlo. Sa druge strane, najveca zla su pocinjena u ime vjere:krstaski ratovi, otomansko carstvo, itd...Nazalost, Biblija i Qur'an uglavnom ostanu mrtvo slovo na papiru, sve je manje pravih vjernika na obije strane. Mislim da ce pojedini samo upropastiti topik, ako vec nisu, svojim kojekakvim komentarima, tacnim, netacnim, kratkim, dugackim,...Konkretno sam mislio na Edin1 i ihtus777, ako sam dobro napisao, i jos pari ljudi koji su se javili. Ima ovjde price, "Ja tebi serdare, ti meni vojvodo". Mabus je otvorio topic, vi, tojest mi pitamo, on odgovara, a ne da se nadgornjavate je li bolje ovo ili ono. Kad vam pane to na pamet, samo se vratite na prvu stranicu topica i procitajte prvi Mabusov post.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja prilikom otvaranja ovog topika nisam imao namjeru da budem jedini zastupnik tumacenja i pojasnjavanja Qur'ana. Ima dosta toga sto bi ostali poznavaoci Qur'ana mogli reci, tj. dopuniti moj stav bas kao sto je to Edin u par navrata uradio. Boraveci na ovom forumu zakljucio sam da oni koji sebe nazivaju ateistima uopste ne poznaju Qur'an a moje misljenje je da bi neko sebe prozvao ateistom trebao bi poznavati bar osnovu Qur'ana. Ista stvar je sa onima koji sebe nazivaju agnosticima. Nisu oni agnostici zbog toga sto ne postoji valjan dokaz da Bog postoji, ne, oni su agnostici zbog toga sto nemaju namjeru pokoriti se strozijim pravilima nacina zivota. Medjutim Qur'an ih je davno preduhitrio pa kaze da otprilike nisu na mnogo vecem stupnju od ateista. To zato jer da bi bili stanovnici dzenneta moraju ispuniti odredjena pravila poput sto cesceg obavljanja molitve, udjeljivanja imetka sirotinji, vjerovanje da je Muhammed s.a.v.s. Boziji poslanik, izbjegavanje grijeha poput bluda, prevare, lazi, ogovaranja, potvore, psovanja itd.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje,ali zanima me sta zaista kaze Qur'an o ovome. Ovo sam cula po pitanju mjesovitih brakova - musliman moze ozeniti pripadnicu druge vjere ukoliko ta vjera ne 'slavi' vise bogova (moze ozeniti katolkinju,pravoslavku,jevrejku). Sta zaista kaze Qur'an o tome? Da li su uopste dozvoljeni mjesoviti brakovi i da li ista pravila vaze i za muslimanke?
    Last edited by SnowQueen; 29-08-07 at 15:23.
    Patis dok shvatis da patis,a kad shvatis da patis patis jer si shvatio da si uzalud patio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by SnowQueen View Post
    Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje,ali zanima me sta zaista kaze Qur'an o ovome. Ovo sam cula po pitanju mjesovitih brakova - musliman moze ozeniti pripadnicu druge vjere ukoliko ta vjera ne 'slavi' vise bogova (moze ozeniti katolkinju,pravoslavku,jevrejku). Sta zaista kaze Qur'an o tome? Da li su uopste dozvoljeni mjesoviti brakovi i da li ista pravila vaze i za muslimanke?
    I još jedno pitanje, vezano za ovo od SnowQueen....

Zašto je ta arijevska (oprosti na terminu, al kivan sam na to pravilo već godinama ), stavka uopšte našla svoje mjesto u Qur'anu?

Objasni mi njenu svrhu, povod uzrok, i što više ublaži posljedice, kako bi me probao uvjeriti da se tu bog nie gadno zezno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ihtuse...ti sam sebi skaćeš u stomak...Kada bi rekao da su sve ove naučne činjenice u Qur'anu puka slučajnost, skočio bi u pomoć ateista koji tvrde da je i čitav svemir nastao slučajnošću. (Premda njihova priča nema ni % veze sa naukom. Frensis Bejkon je rekao: Ko poznaje nauku samo površno postaje ateista, ko je poznaje detaljno postaje teista.)

Science Leads to Islam
    Islam and Science
    Islam and The Modern Science
    Some Scientists Declaration about The Holy Quran and Islam
    The Holy Quran and the modern science PDF
    The Quran: A book you can believe in
    More links about Islam and science

A u prethodnim postovima sam ti dao linkove na naučno poređenje Qur'ana i Biblije...
    Што се тиче научних чињеница у Курану,ајде да узмемо да их има и да су потврђене од читаве научне заједнице.Шта то показује кад Куран изврће учења појединих религија?!Ништа.

Мир и свако добро.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Islam dozvoljava ozeniti hriscanku ili bilo koju drugu zenu pod uslovom da nakon zenidbe zena prihvati Islam. U Qur'anu se jasno kaze da su vjernicima dozvoljene samo vjernice a vjernicama vjernici. Pod vjernicima se iskljucivo smatraju samo muslimani tj. oni koji prihvate Islam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Islam dozvoljava ozeniti hriscanku ili bilo koju drugu zenu pod uslovom da nakon zenidbe zena prihvati Islam. U Qur'anu se jasno kaze da su vjernicima dozvoljene samo vjernice a vjernicama vjernici. Pod vjernicima se iskljucivo smatraju samo muslimani tj. oni koji prihvate Islam.
    A zašto ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Intencija braka po šerijatu je, nakon zadovoljavanja osnovne fiziološke potrebe za polnim odnosom, formiranje zdrave porodice koja će odgajati buduće muslimane i muslimanke, koji će živjeti po islamskim propisima. U tom svjetlu treba posmatrati propise o "mješovitim brakovima".

Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovo pitanje,ali zanima me sta zaista kaze Qur'an o ovome. Ovo sam cula po pitanju mjesovitih brakova - musliman moze ozeniti pripadnicu druge vjere ukoliko ta vjera ne 'slavi' vise bogova (moze ozeniti katolkinju,pravoslavku,jevrejku). Sta zaista kaze Qur'an o tome?
    Evo traženog citata:
    Ne ženite se mnogoboškinjama dok ne postanu vjernice; uistinu je robinja - vjernica bolja od mnogoboškinje, makar vam se i sviđala. Ne udavajte vjernice za mnogobošce dok ne postanu vjernici; uistinu je rob-vjernik bolji od mnogobošca, makar vam se i dopadao. Oni zovu u Džehennem, a Allah, voljom Svojom, nudi Džennet i oprost, i objašnjava ljudima dokaze Svoje, da bi razmislili. (Qur'an 2:221), (Sura Al-Baqara)
    Evo i citata koji govori o ženidbi muslimana sa "sljedbenicom knjige":
    Od sada vam se dozvoljavaju sva lijepa jela; i dozvoljavaju vam se jela onih kojima je data Knjiga, i vaša jela su njima dozvoljena; i čestite vjernice su vam dozvoljene, i čestite kćeri onih kojima je data Knjiga prije vas, kad im vjenčane darove njihove dadete s namjerom da se njima oženite, a ne da s njima blud činite i da ih za prilježnice uzimate. A onaj ko otpadne od prave vjere - uzalud će mu biti djela njegova i on će, na onome svijetu, nastradati. (Qur'an 5:5), (Sura Al-Ma'ide)
    Da li su uopste dozvoljeni mjesoviti brakovi
    U praksi postoje različita tumačenja gore navedenih ajeta. Neki islamski učenjaci (pravnici) su mišljenja da su mješoviti brakovi u biti nedozvoljeni. Pogledaj: http://www.dzemat-oberhausen.de/page...em-omerdic.php

Neki pak dozvoljavaju brak muslimana sa "sljedbenicom knjige" --- jevrejkom ili hrišćankom, ali pod određenim uslovima tipa: da se djeca vaspitavaju po propisima islama, da nema muslimanke sa kojom može da se oženi i slično. Recimo ja u Podgorici poznajem dva Arapina koji su se oženili lokalnim hrišćankama. Jedan je imao strašnih problema u vaspitanju djece, što je dovelo do razvoda; drugi ima stabilan (po mojoj procjeni) brak. Sve zavisi od situacije.

Detaljnije o mješovitom braku:
    http://www.bosanskialim.com/rubrike/...00018R050.html

i da li ista pravila vaze i za muslimanke?
    Na dva gore navedena linka se može vidjeti da postoji kategorična zabrana udaje muslimanke za nemuslimana. Tamo se mogu vidjeti i razlozi zabrane.

Evo citata u kome se pominje zabrana udaje muslimanke za nevjernika:
    O vjernici, kada vam vjernice kao muhadžirke dođu, ispitajte ih - a Allah dobro zna kakvo je vjerovanje njihovo - pa ako se uvjerite da su vjernice onda ih ne vraćajte nevjernicima: one njima nisu dopuštene, niti su oni njima dopušteni; a njima podajte ono što su potrošili. Nije vam grijeh da se njima ženite kad im vjenčane darove njihove date. U braku mnogoboškinje ne zadržavajte! Tražite ono što ste potrošili, a neka i one traže ono što su potrošili! To je Allahov sud, On sudi među vama - a Allah sve zna i mudar je. (Qur'an 60:10), (Sura Al-Mumtahina)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edgar View Post
    I još jedno pitanje, vezano za ovo od SnowQueen....

Zašto je ta arijevska (oprosti na terminu, al kivan sam na to pravilo već godinama ), stavka uopšte našla svoje mjesto u Qur'anu?:confused:
    Stani malo. Arijevski ti je to što su muslimani/muslimanke, po Kur'anu u "boljem položaju" u odnosu na ostale konfesije, a nije ti arijevski što su muslimani, po Kur'anu, u boljem položaju u onosu na ostale konfesije kada je u pitanju Raj/Pakao!?!

Kao što rekoh u prethodnom post-u, intencija braka po šerijatu je odgoj muslimana i muslimanki, i propisi su usmjereni u tom pravcu. Čak i danas, u makar 80% posto brakova, glava porodice je muškarac, po njemu dijete dobija prezime, i on odlučuje o vaspitanju djece.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by edin1 View Post
    Stani malo. Arijevski ti je to što su muslimani/muslimanke, po Kur'anu u "boljem položaju" u odnosu na ostale konfesije, a nije ti arijevski što su muslimani, po Kur'anu, u boljem položaju u onosu na ostale konfesije kada je u pitanju Raj/Pakao!?!

Kao što rekoh u prethodnom post-u, intencija braka po šerijatu je odgoj muslimana i muslimanki, i propisi su usmjereni u tom pravcu. Čak i danas, u makar 80% posto brakova, glava porodice je muškarac, po njemu dijete dobija prezime, i on odlučuje o vaspitanju djece.
    edine, oprosti ali o čemu ti pričaš ? Kakav raj, kakav bolji položaj ?

Hajde malo odbaci uske okvire religije, koja ti je zasigurno unaprijed ponudila par načina kako da odgovoriš na svako pitanje, i sagledajmo stvari na drugčiji način.

Hajmo samo pogledati ovu stvar sa sociološkog aspekta. Znači jednoj grupi ljudi ( u ovom slučaju muslimanima ), je naređeno da se ne smiju mješati sa drugim grupama, ukoliko to mješanje neće rezultirati povećanjem broja članova iste grupe ( dakle povećanjem broja muslimana ).

Dakle pored arijanstva, očituje se i želja za asimiliacijom čitavog svijeta.

Dva primjera :

a) musliman oženi nemuslimanku, po zakonu patrijarhata nameće Islam i svojoj djeci i samoj ženi

b) nemusliman koji želi oženiti muslimanku ( kojoj to vjera zabranjuje ), ima samo jednu opciju, a to je postati musliman kako bi je mogao oženiti.

Vidite li jednu malenu sitnicu. OBA PRIMJERA ZAVRŠAVAJU POVEĆAVANJEM BROJA MUSLIMANA, i širenjem arijevskog osjećanja nadmoćnosti u odnosu na druge konfesije, kultove, pravce etc.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da Edgar, to je tako iz tvoje tačke gledišta. Ali ako uzmeš u obzir ajet u kome se kaže:
    U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude (2, 256), onda to pruža malo drugačiju sliku. Ovo bi značilo da ukoliko osoba neće prihvatiti Islam, onda se ne treba ženiti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahaha

Znači nema ženidbe bez Islama. Fakat se čudim, kako bilo kom ko ima imalo razuma, to može biti uredu.

Divnu je knjigu sklepo taj tvoj Bog, toliko o tezi "Bog je ljubav".
    Last edited by Edgar; 31-08-07 at 00:36.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Meni nije pitanje knjiga, no kako je vi tumacite. Svako sa svojim ogranicenjem.

Blago onom kome je Bog dao da vidi njegovu misao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hmm... Da vidimo ko sve tu hoće da poveća broj sopstvenih istomišljenika.

Hajde malo odbaci uske okvire religije, koja ti je zasigurno unaprijed ponudila par načina kako da odgovoriš na svako pitanje, i sagledajmo stvari na drugčiji način.
    Ovdje ti mene otvoreno pozivaš da odbacim svoje ubjeđenje, a prihvatim tvoje, jer ti misliš (bar se tako iz tvog post-a da zaključiti) da su tvoja ubjeđenja bolja od mojih. Kad bih ja dragovoljno prihvatio tvoje mišljenje, desilo bi se sljedeće, parafraziram te: OVAJ PRIMJER ZAVRŠAVA POVEĆAVANJEM BROJA EDGAROMANA (izvini na izrazu, ali se nadam da ćeš shvatiti poentu).

Bilo bi licemjerno da muslimani ne žele da povećaju svoj broj. Naravno, koristeći pri tome "dozvoljena" sredstva, tj. ne prisiljavajući nikog.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahaha

Znači nema ženidbe bez Islama. Fakat se čudim, kako bilo kom ko ima imalo razuma, to može biti uredu.
    Istržeš riječi čovjeku iz konteksta. Zašto koristiš tako niske udarce? Ovdje govorimo o "mješovitim" brakovima, ne brakovima generalno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vazda li izmlatite nesto bezveze kad ve neko nesto fino pita brate mili !
    Quote edin1:Bilo bi licemjerno da muslimani ne žele da povećaju svoj broj. Naravno, koristeći pri tome "dozvoljena" sredstva, tj. ne prisiljavajući nikog.
    Originally Posted by Edgar
    Hahahaha

Nista se ne namece samo.....ono samo onda nema nista od braka i tebe to nije namecanje ??????
    S koje godj tacke gladas poenta je ista :
    Mabus Da Edgar, to je tako iz tvoje tačke gledišta. Ali ako uzmeš u obzir ajet u kome se kaže:
    U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti – pravi put se jasno razlikuje od zablude (2, 256), onda to pruža malo drugačiju sliku. Ovo bi značilo da ukoliko osoba neće prihvatiti Islam, """onda se ne treba ženiti""".
    Pa onda nastavite o "SUZIVOTU" uzajamnom postovanju ljubavi i trta vrta !
    Vidis napr, ja nebi onako "demokracki prisilio ili ucjenio zenu koju bi ozenio da "PROMIJENI" religiju ako oce da se ozeni samnom !
    ps. ja sam ateist a zena mi je protestant i uopste mi ne smeta njena religija a djeca kad budu punoljetni neka vjeruju u ves masinu ako oce (sami svojim mozgom neka razmisljaju) !
    Quote Edgar :
    Dakle pored arijanstva, očituje se i želja za asimiliacijom čitavog svijeta.

Dva primjera :

a) musliman oženi nemuslimanku, po zakonu patrijarhata nameće Islam i svojoj djeci i samoj ženi

b) nemusliman koji želi oženiti muslimanku ( kojoj to vjera zabranjuje ), ima samo jednu opciju, a to je postati musliman kako bi je mogao oženiti.

Vidite li jednu malenu sitnicu. OBA PRIMJERA ZAVRŠAVAJU POVEĆAVANJEM BROJA MUSLIMANA, i širenjem arijevskog osjećanja nadmoćnosti u odnosu na druge konfesije, kultove, pravce etc.

Potpisujem u potpunosti !!!
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ha, ha, ha, ha... Arijevci... Pa svako će zastupati svoje mišljenje, i tebi je to arijevski!

Na kraju krajeva: Ako je vaš jedini argument: "Haha", onda napustite ovaj pdf i ne spamujte. Vi momci ako stvarno mislite diskutovati ozbiljno, a ne samo da provocirate, onda počnite od temeljitijih stvari. Onaj ko nije spoznao egzistenciju Boga Uzvišenog, njemu će većina ovakvih stvari pasti teško ad "svari".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Zvek_Zivi View Post

Potpisujem u potpunosti !!!
    Islam je jedina prava vjera. Onome ko ga prihvati u njemu mu je spas. Istina je da se na ovaj način povećava broj muslimana, ali ja u tome ne vidim ništa tragično. To je baš cool. I širenje osjećaja nadmoćnosti i širenje nadmoćnosti u odnosu na ostale konfesije, kultove, pravce itd. je takođe cool.
    Zar da musliman poštuje lažnu vjeru svoje žene, falsifikovanu od kojekakvih pisara? Ispravno je živjeti i dobro činiti svima koji drugačije misle, ali poštovati u braku npr. ženine praznike, naročito svetu subotu zbog koje je po Quranu Bog kaznio jevreje - nema nikakvog smisla.
    To je tako sviđelo se vama ili ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa komsija mi NE zivimo u praistoriju no u 21 vijek ,a tu postoji nesto sto se zove demokratija ,no posto ti poznajes boga tj alaha onda je dzaba zborit o tome ! Mene nesto cudno kako to da najvise izbjeglica nasvijet ima bas iz islamski dominantnijeh podneblja i to bas u kriscanski dominantna podneblja (tj. uzivaju u blagodeti tijeh podneblja) dok na muslimanski dominantnim podmnebljima skoro totalno ZABRANJENO ucit ili praktikovat druge vjere i religije ????? Vrlo ,ali vvrrlloo cesto je ishod smrt tj ubistvo prisutno ,jeli to opet ono o demokratiji suzivotu postovanju uzajamnom ili ?????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Islam je jedina prava vjera. Onome ko ga prihvati u njemu mu je spas. Istina je da se na ovaj način povećava broj muslimana, ali ja u tome ne vidim ništa tragično. To je baš cool. I širenje osjećaja nadmoćnosti i širenje nadmoćnosti u odnosu na ostale konfesije, kultove, pravce itd. je takođe cool.
    Zar da musliman poštuje lažnu vjeru svoje žene, falsifikovanu od kojekakvih pisara? Ispravno je živjeti i dobro činiti svima koji drugačije misle, ali poštovati u braku npr. ženine praznike, naročito svetu subotu zbog koje je po Quranu Bog kaznio jevreje nema nikakvog smisla.
    To je tako sviđelo se vama ili ne.

Dje zivis ti komsija a ???? Jeli u drzavu dje postovanje tolerancija suzivot se podrazumijeva i podrazumijevalo se od davnina ?????? Hhahahahahaha ! Znaci mi svi odje slo laznaci lazovi falcifikatori jedino si ti i tvoja vjera isitiniti ??????
    trebali istrijebit jevreje ,jerbo ih je tvoj alah "kaznio" ?????? Aoooo "burazeru" pa ti zaheba Mengela Göringa Adolfa karadzica,Maldica i druge !!!!!!!!!!!!!! A cus postovat zenu i njene obicaje ,kulturu naciju dje to ,kad je ona samo tu da nam pruzi uzitak i po potrebi promijemit ka carape ,no ti reknu nesto kako ko godj oce da tumaci kuran a ono ispade svako isto tumaci !!!

PS: E blago nama sa takvijem komsijama !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking

Hmm... Da vidimo ko sve tu hoće da poveća broj sopstvenih istomišljenika.

Ovdje ti mene otvoreno pozivaš da odbacim svoje ubjeđenje, a prihvatim tvoje, jer ti misliš (bar se tako iz tvog post-a da zaključiti) da su tvoja ubjeđenja bolja od mojih. Kad bih ja dragovoljno prihvatio tvoje mišljenje, desilo bi se sljedeće, parafraziram te: OVAJ PRIMJER ZAVRŠAVA POVEĆAVANJEM BROJA EDGAROMANA (izvini na izrazu, ali se nadam da ćeš shvatiti poentu).

Bilo bi licemjerno da muslimani ne žele da povećaju svoj broj. Naravno, koristeći pri tome "dozvoljena" sredstva, tj. ne prisiljavajući nikog.
    Možda to tako zvuči u slučaju ne shvaćanja mojih riječi i ciljeva.

Riječima da odbaciš "uske okvire religije", pozivao sam te da samo na tren pomisliš da bog nije uvijek u pravu i da nije sve učinio savršeno.

Od te pomisli, bi ti odbacivanjem dogme, dobio određenu slobodu u dosegu razmišljanja, i za trunku odbacio strah od bogohulja, što bi ti dalo uvid u druge, treće četvrte poglede gledišta na ovo pitanje.

Drugo, da sam ja uvjeren da je to što pričam tačno, ja bih to glasno naznačio svima sa rečenicom : " Ja znam je nešto tako ...."

Ono što ja činim jeste ( priznajem provokativno ) analiziranje vjerničkog načina razmišljanja i njihovo htijenje da na sebi svojsten način zataškaju bilo kakvu božju "greškicu", paradoks ili kontradiktornost "NJEGOVIH" riječi.

Treće, kad bi ti prihvatio ( ne moj primjer ) već logiku ( koja nije moja ), ti nebi postao Edgaroman, već čovjek koji sumnja, slobodan od okova dogme, nesiguran u sve što nije dokazan, i oslobođen od religiskog kanonizma i suhoparne empirije.

Ali ako ti se mili, slobodno se nazovi Edgaromanom. ( dijelimo i majice sa titlom " From the east to the west, Edgar is the best ").

Eh da sam ja vjernik, kultist, sektaš pa da mi je cilj da podredim što više stoke "mom pastiru" e tada bi me se trebali bojati.
    Last edited by Edgar; 31-08-07 at 10:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Talking

Istržeš riječi čovjeku iz konteksta. Zašto koristiš tako niske udarce? Ovdje govorimo o "mješovitim" brakovima, ne brakovima generalno.
    Pa da.

I ja govorim o mješovitim brakovima.

Hipoteza :

Al recimo ja se baš zainatio da oženim muslimanku, i uspijem, oženim je, ona biva "outlawed" od IVZ-a, od javnosti, šta bi se desilo sa mnom.

Ja bi u riječima hodža postao sluga lucifera, koji je uz njegovu pomoć uspio da muslimanskoj zajednici otme jednu vjernicu, zar ne ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Fatva bi bila bacena na tebe a po mogucnosti bi trebalo sto prije priblizit te bogu ili luciferu na one druge svjetove !

Page 17 of 22 FirstFirst ... 7131415161718192021 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)