Aha, a ti ateista... Sorries brate, nisam to znao, izvini ako sam ti greškom prišio titulu hrišćana, OK?
Svi uz svoju privatnost, ha? Odjednom se izgubi ona parola "freedom of speech", je l'? He, he...
Nego lijepo li nas ova sablja razgovori. Dokaz koliko smisla imaju ovi textovi koje ti u skorije vrijeme postavljaš jeste (između ostalog) ovaj zadnji i to ova rečenica:
Autora nije ni 1% briga da li je on pravilno protumačio Qur'an i Sunnet (a šta je Islam nego Qur'an i Sunnet!) već mu je samo važno da napiše nešto loše o Islami, pa makar i izmišljao.Most Muslims would say that these verses are misunderstood, but misunderstood or not,...
Dalje... Ti kažeš da su neki koristili ajete iz Qur'ana da bi opravdali svoje ubijanje. A ti meni fino navedi koje ajete i kako su ih oni to protumačili. Dokaži da je Qur'an naredio to ubijanje.
Prema učenju Islama, Islam se ne može širiti mačem, i ti da si bio fer makar makovo zrno ti bi se vratio unazad nekol'ko postova i našao postavljen odgovor.
Tačno je da će oni koji su pali u borbi za Islam biti u Allahovoj milosti. Ali nije džihad kad god neko poželi da lije krv i ko god to poželi, džihad je precizno definisan. Ne može svaki čova da vodi borbu na svoju ruku. Prvenstveno, u ovom trenutku, mislim na samoubiačke napade, koji su po QUR'ANU I SUNNETU zabranjeni. A Ajatolah Homeini je Ši'itski vođa, pa one banalnosti sa opravdanjem samoubica su ništa više nego vakuum od priče, bezvrijedno.
Deder đetiću pokaži nam ti tu vezu Islama sa prostitucijom, drogom i ubijanjem. Kao prvo pokaži ti meni kako si zakljućio da Islam to dozvoljava, zatim mi pokaže te famozne statistike, a onda pokaži da je ta (imaginarna) prostitucija/droga/ubijanje stvarno rezultat rada Muslimana po Islamu.
Prema tome, kad ti nekad u neko vrijeme dođeš sa nekim ispravnim informacijama, onda nam se javi, a do tada nemoj da trošiš vrijeme i prostor
PS: Zwek, pogledaj ovako na čitavu ovu stvar: I ja i ti, zacrtano da ćemo umrijeti, je l' tako? Eh sad imaš (logički) 2 mogućnosti: ili ima ili nema zagrobnog života. Ako nema, onda ni ti ni onaj koji je vjerovao da ima, neće biti na gubitku, znaći 0:0. Ali ako ima, onda ćeš ti biti na gubitku. Pa kako god okreneš, teista je na dobitku, zar ne?
Bye bye people, wish a nice day to y'all!!!

Reply With Quote

Bookmarks