Originally Posted by
Mabus
Bismillahi rahmani rahim. Sve sto vam nije jasno o Qur'anu, o postojanju Qur'anskog Boga mozete ovde pitati a ja cu se potruditi da vam odgovorim. Naime Qur'an je istinita Bozija objava i nije nikakva lakrdija nastala kao puka potreba covjecanstvu u vremenu objave. Qur'an posjeduje izuzetno stroge ajete koji ga udaljavaju od tvrdnje da su ga ljudi izmisljali kako bi sebi olaksali zivot tj. prilagodili ga svojem vremenu i svojim pravilima. Osim toga Bog se u Qur'anu pokazuje preko nadnaravnih ajeta iz svih oblasti savremene nauke. Ono sto je u Qur'anu objavljeno prije 1400 godina savremena nauka tek potvrdjuje.
Mabuse, ovo je bilo odlicno zamisljeno,svaka cast. Medjutim, kao i uvjek nadju se ljudi koji vole da sole pamet i iz sebi znanih razloga okrenu pricu u drugom pravcu. Od ovog topica se napravi rasprav o tome koja je religija bolja ili gora, koja je vise ili manje zla donijela narodu po bijelom svijetu. Ako se procita Biblija i Qur'an, neka knjiga koja promovise i objsnjava budizm, necete naci nista sto govori ljudima da cine zlo. Sa druge strane, najveca zla su pocinjena u ime vjere:krstaski ratovi, otomansko carstvo, itd...Nazalost, Biblija i Qur'an uglavnom ostanu mrtvo slovo na papiru, sve je manje pravih vjernika na obije strane. Mislim da ce pojedini samo upropastiti topik, ako vec nisu, svojim kojekakvim komentarima, tacnim, netacnim, kratkim, dugackim,...Konkretno sam mislio na Edin1 i ihtus777, ako sam dobro napisao, i jos pari ljudi koji su se javili. Ima ovjde price, "Ja tebi serdare, ti meni vojvodo". Mabus je otvorio topic, vi, tojest mi pitamo, on odgovara, a ne da se nadgornjavate je li bolje ovo ili ono. Kad vam pane to na pamet, samo se vratite na prvu stranicu topica i procitajte prvi Mabusov post.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Bookmarks