Originally Posted by
M_O_D_E
Brate, ja se iskreno trudim da ti objasnim da je Buducnost bila i ostala najveci crnogorski fudbalski klub... Ti to ne razumijes. Necu da ti kazem bilo sto (cak ni to da imas totalno nerealan rezon), da me ne bi ovi banovali, ali jednostavno... Ne znam otkud ti takve sumanute teze padaju na pamet...
Vidi, Buducnost je bila sesta u jednoj sjajnoj konkurenciji, gledajuci u ledja Partizanu, Zvezdi, Sarajevu, Dinamu i Hajduku (a Sutjeska peta iza npr. Rada - i to onog Rada i bez Kunovca, i Glogovca, i Seva i onih igraca koje je ta ista Buducnost redovno dobijala 90-tih! A o igracima iz 80-tih, kada je Buducnost doslovno cinila cuda (s obzirom na uslove i sl.) ne treba govoriti), tokom proteklih decenija pod Goricom razbila Odenze, Tirol, Galatasaraj, Deportivo i sl. ekipe pod Goricom, a sto je ta Sutjeska cinjela? Namjestala revans sa Tampereom?! Brate, ta se dva tima nikad nece moci porediti! Sutjeska je, prema tradiciji, odmah iza Buducnosti, i prije te Zete, za koju vi u Niksicu zestoko navijate, ali ta Sutjeska nikad se nece primaci Buducnosti i to je to... A posebno ne dok vam organizacija bude onakva, i dok u upravi budete okupljali autenticni sabor morona! Mislim, ko je ona budala, onaj Delic, koji je prijetio mojim kolegama u 'Vijestima' u maju?! Jedan ograniceni idiot (nije uvreda, vec - slika i prilika jednog retardiranog seljaka) koji je mogao izjaviti 'e lazete vi, mi imamo licencu UEFA-e, dobili smo je 2001.'... E, to vam je slika i prilika... E, dok u Sutjesci budu takve budale i dok sa Zetom budu igrali na '1:0', kao u posljednjih 8 godina - vi ste jedna rupetina koja, ne da ce gledati u ledja Buducnosti, vec cete biti i iza Petovca, Grblja i slicnih ekipa... Pih! A pored toga, ne da nikad nijeste imali bolju fudbalsku skolu od Buducnosti, nego u posljednjih 20-ak godina nijeste dali bolje igrace ni od lokalnog Koma ili Ribnice i ne znam zasto bi vas bilo ko respektovao... To zasluzujete jedino na osnovu tradicije (a po tom osnovu vise zasluzuje i Lovcen, koji je prije rata imao 3 sampionske titule u Crnoj Gori (isto koliko i Buducnost, a 3 manje od podgorickog Balsica, sa kojim je Buducnost igrala tih godina veliki gradski derbi, zbog kojeg se bukvalno dijelio grad, sto vecina mojih sugradjana vjerovatno i ne zna!) i koji je tokom 40-ih i 50-ih bio mnogo bolji od Sutjeske, a smatram da je i danas)...
A ti, ako vec ne pamtis neke dane, pitaj starije sugradjane sto je bila Buducnost u ex-Jugoslaviji... Nedodirljiva je bila cetvorka... A poslije nje - Srbija je imala Vojvodinu i Radnicki (Nis), Makedonija Vardar, Bosna Sarajevo i Zeljeznicar (mada su Celik, Velez, Borac i sl. cesto imali jake sezone), Hrvatska Rijeku (Osijek i Zagreb takodje), Slovenija Olimpiju, a Crna Gora - Buducnost... I to je to... A vremena kada je nas fudbal bio vrhunski ne mozes porediti sa vremenima Micunovica/Davidovica, Bulica i kompanije, koja je od domaceg fudbala ucinila ono sto je ucinila i dovela ga na najnize moguce grane, niti mozes uporedjivati cak i 15. mjesto Buducnosti iz npr. 1976. sa 5. mjestom Sutjeske iz 2001. godine... Ali, ti to ne shvatas... Nazalost! Uzasno...
Bookmarks