Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 70

Thread: Na Cetinjskom manastiru promijenjeno znamenje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a dobrile dobrile,kako bi ga isfrska pruticem po golih nogica
    podgorica - staropodgoricanima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Thomas_O_Malley View Post
    Evo danas opet postavljena srpska zastava jer dolazi visoka delegacija SNS, a Dobrilo nece u crkvu koja nije srpska....
    Da li nemozemo ovoga Dobrila nagoniti da se brise iz Crne Gore jer Crna Gora nije Sprska zemlja pa kao sto nece u Crkvu koja nije Srpska neka ga onda i mi necemo u CG kao osoba koja nije Crnogorska...

Kakav lik...

A ovo su igrice Amfilohija...

Cudno sto se sve radi u CG... Crkve u rat, kao i politicari... a kasnije i narod... naravno demokracija prvog vrha!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MNT View Post
    Da li nemozemo ovoga Dobrila nagoniti da se brise iz Crne Gore jer Crna Gora nije Sprska zemlja pa kao sto nece u Crkvu koja nije Srpska neka ga onda i mi necemo u CG kao osoba koja nije Crnogorska...

Kakav lik...
    57% stanovnika MNE nisu Crnogorci, isceraj i njih kad si vec krenuo, ne samo Dobrila nego sve Srbe, Albance itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VZD-BGD View Post
    57% stanovnika MNE nisu Crnogorci, isceraj i njih kad si vec krenuo, ne samo Dobrila nego sve Srbe, Albance itd.
    Pomedu tih 32% Srba ima puno Crnogoraca koji su posrbjeli... poznati simpton naravno...

A ja sam mislio izbaciti samo Dobrila jer je tako glup ponekad a ne svakoga druge nacionalnosti kao sto navedavas...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

ja licno jedva cekam sledeci popis, da vidimo oce li porasti tih 32 ili pasti. Ja sma siguran da ce da panu i to makar za 10-15%, a evo drzite em za rijec
    ``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    ja licno jedva cekam sledeci popis, da vidimo oce li porasti tih 32 ili pasti. Ja sma siguran da ce da panu i to makar za 10-15%, a evo drzite em za rijec
    Eh brate ako bih se to tako desilo bih te trebali mi svi castiti ponesto!...

:dring:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    1 Post

Samo se baljezga ,spavaci ocemo li se vise probudit mogu nam okacit kukasti krst na manastir a mi cemo raspravljat sto je ko htio rec s time.G.o.v.n.a treba pocistit da ne smrde na Cetinje a ko ih oce eto im neka se s njima kite.!!!!:mad: :mad:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

crkva ne treba da bude ni simbol ni oznaka bilo koje naroda niti da ijedna zastava visi ispod crkvenog zvona, to je sramota..
    u crkvu treba da idu vjernici a ne zlobnici i krvnici ovog naroda
    zna se čemu crkva služi ne bi je trebalo korisiti u političkle svrhe što je sada nažalost slučaj, a mnogu koji raspravljaju o državnim simbolima srpstvu i crnogorštini ni samni ne znaju ko su ni što su ni odakle potiču, da je sreće ni jedna zastava ne bi stajala na manastiru, to nigdje u svijet nema da jedan pop odredjuje politiku i sije razdor i mržnju medju narod, cetinjski manastir je sam po sebi svetinja, i ne treba ga skrnavit ovakvim stvarima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by komsija View Post
    obrni okreni, Crnogoraca nema 50%, sto znaci da nisu vecina u svojoj drzavi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Matadorr View Post
    Nismo vise vecina u svojoj drzavi... ali je tome vise Srbija kriva jer je sa njenom voljom da prosiri svoju teritoriju... malo po malo razocarala Crnu Goru i njenog naroda...

Valjda je vama i milo (Srbima, i drugim nacionalnostima) da kazete da smo manjina u svojoj zemlji...i to mora da je tako jer to cujem 100x u nedelju...

Ovi Srbi koji zive u CG, su za veliki dio Posrbljeni Crnogorci. Neka ih je sram... ali se ne cudim i mamu svoju bi prodali da bi im dobro ispalo...

Koliko je vas Srba bilo 1992 godina a? Da li ste 100% sigurni da vasi omiljeni 32% Srba u CG nemaju 100% Crnogorske korijene a ? :mrgreen:

Ma i za ovo sve je Srbija najvise kriva... da Kraljevina Jugoslavija nije bila... niti SFRJ... niti ratova na KOSMET... mi bi jos imali svojeg kralja... ili kraljicu... svog ponosnog naroda... bili bi vecina u svojoj zemlji... bila bi Crna Gora jedna od najbolja najuspjesna zemlja na Balkanu itd...

Na kraju smo najgore prosli sa vama... i imamo sad svakakve probleme... hoce Srbi u CG to... Albanci ovo... Bosnjaci to...

Mi smo najugrozeniji narod u svojoj zemlji! Samo zbog zasto vi nemozete da se ponasate u zemlji u kojoj zivite... i da priznadete da nije vasa Srpska zemlja kao i Cetinjski Manastir itd...

Ne zaboravi da smo mi 27 drzava na svijetu bili a Srbija ne!!

Vas omiljeni Karadordevic iz Rijeke Crnojevica je po majci Crnogorac bio... ali kao sto normalno je izdao mater za nesto gore...

Nemam rijeci...

Ponekad se pitam ko su dusmani bili za Crnu Goru... samo Turci ili vi obadvoje...

:fight:

Kad vas ovako cujem... bih rekao neka Albanci uzmu o Kosova i Srbije sve sto god hoce...

Ako vi Srbi ne dostajete "vasim bracama Crnogorcima (kao sto ste nas zvali i jos sad ponekad zovete)" pravdu... ne bih ni mi trebali uopste vama isto zeljeti...
    Last edited by MNT; 15-07-07 at 11:51.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Da sacekamo ipak taj popis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da ga nisi malo precera druze sa tom pricom? zasto da me bude sramota svog porijekla, otkud ti pravo da me nazivas posrbljenim crnogorcem? moje porijeklo nije iz cg, vec iz hercegovine, odakle su srbi, tako da nemoj da pricas napamet toliko puta slusane i prezvakane price.
    koliko ima zaposlenih srba u drzavnim institucijama, a koliko ostalih?pogledaj malo ko je ugrozen i cija prava se osporavaju zbog nacionalne pripadnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u cg. bogme jedino su ugroženi oni sa plitkim džepom...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a plitak dzep mozes da imas ako si politicki nepodoban pa ne mozes da se zaposlis u nekim firmama, bez obzira na strucnu spremu. da vidimo oce li neko ovo da demantuje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hm..ima tu istine i to velike...al vjeruj mi danas ako imaš bilo kakve "veze" lako se napravi da si "politički podoban" naravno ako prihvatiš da se čisto radi zapisnika prikažeš tako...

a u nekim firmama politički podoban ili ne nema šanse da se zaposliš bez nekim čudom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znam ja sve to, ali kuda vodi takav odnos?prica se o ravnopravnosti svih ljudi, gradjanskoj drzavi, ja ne vidim da se tako nesto desava ovdje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i mislim da nećeš ni ti ni ja niti bilo ko vidjet to u skorije vrijeme
    ravnopravnost, gradjanska država i sl.su daleki pojmovi za ove naše "političke mozgove" toga ovdje neće biti ni za 1000 godina!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Molba

Zamoliio bih sve trezvene forumase, koji na forume dolaze radi razgovora - da kuliraju onih par ljudi koji odje prosipaju i potpiruju mrznju i bljutavi sovinizam.

Crna Gora ima svojih problema, koji imaju veze sa nacionalnim pitanjima samo do mjere u kojoj ti isti nacionalni problemi odgovaraju mestrima i gospodarima nasih sudbina da zamaskiraju svoju odgovornost za sustinu problema.

Mozemo da guslamo odje o neravnopravnosti svake nacionalne grupe - i svaka bi bila u pravu. Dakle - probleme imaju svi. Znaci da je uzrok problema u onome ko treba da garantuje tu ravnopravnost - a to je DRZAVA.
    A drzavu vodi - ko?

....
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bitno je da je meni i slicnima MNT objasnio neke stvari od kojih mi se smuci. neka dodje ovamo, lako je biti patriota sa zelene grane.
    glupo je da sirimo raspravu dalje kad je sve jasno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Zamoliio bih sve trezvene forumase, koji na forume dolaze radi razgovora - da kuliraju onih par ljudi koji odje prosipaju i potpiruju mrznju i bljutavi sovinizam.

Crna Gora ima svojih problema, koji imaju veze sa nacionalnim pitanjima samo do mjere u kojoj ti isti nacionalni problemi odgovaraju mestrima i gospodarima nasih sudbina da zamaskiraju svoju odgovornost za sustinu problema.

Mozemo da guslamo odje o neravnopravnosti svake nacionalne grupe - i svaka bi bila u pravu. Dakle - probleme imaju svi. Znaci da je uzrok problema u onome ko treba da garantuje tu ravnopravnost - a to je DRZAVA.
    A drzavu vodi - ko?

....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    E ako mogu vjerovat bog me ubio
    Bone a što ti ova rečenica govori i o vlasti i o Amfilohiju?
    govori da je politika "umjetnost moguceg", ili ti "ku*va*..ali OVO JE DOBRO!
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Quote Originally Posted by cocacolica View Post
    crkva ne treba da bude ni simbol ni oznaka bilo koje naroda niti da ijedna zastava visi ispod crkvenog zvona, to je sramota..
    u crkvu treba da idu vjernici a ne zlobnici i krvnici ovog naroda
    zna se čemu crkva služi ne bi je trebalo korisiti u političkle svrhe što je sada nažalost slučaj, a mnogu koji raspravljaju o državnim simbolima srpstvu i crnogorštini ni samni ne znaju ko su ni što su ni odakle potiču, da je sreće ni jedna zastava ne bi stajala na manastiru, to nigdje u svijet nema da jedan pop odredjuje politiku i sije razdor i mržnju medju narod, cetinjski manastir je sam po sebi svetinja, i ne treba ga skrnavit ovakvim stvarima!
    To si potpuno u pravu zbog toga u pravoslavnim zemljama svaka zemlja ima svoju crkvu. I svaka crkva ima svoju zastavu

Thanks Thanks Given 
    3,564
    Thanks Thanks Received 
    5,862
    Thanked in
    2,813 Posts

a plitak dzep mozes da imas ako si politicki nepodoban pa ne mozes da se zaposlis u nekim firmama, bez obzira na strucnu spremu. da vidimo oce li neko ovo da demantuje?
    Evo moj otac. Radio je 30 godina, i sad je na biro, i prima 30 eura mjesecno. Od kad zna za sebe bio je za CG. Na oba referenduma. I sto sad?
    Njegova primanja za 2 godine su kao mjesecna plata poslanika SRPSKE LISTE (i ostalih poslanika naravno). Toliko o ugrozenosti Srba.

Sto se tice Amfa, davno rekoh, i jednoga i drugoga popa lepetnut iz CG, ujedinit crkve u jednu sa nacionalnim predznakom, i dovest treceg da bude vjernik.
    A itneresantan je porast vjernika zadnjih godina. Sjecam se pcoetkom 90tih godina kad sam isao sa ocem da lozim badanjak, na prste si mogao da izbrojis narod koji je dolazio, a sad su to ceremonije
    U kojima bordikuju najvise oni koji su se nama smijali kad smo slavili slavu. Danas ti isti su vjernici Amfovi, i dovode Amfa da im svjesta kolach za slavu
    Tako mi tih hriscana i vjernika.
    Last edited by hercules; 15-07-07 at 22:18.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma i za ovo sve je Srbija najvise kriva... da Kraljevina Jugoslavija nije bila... niti SFRJ... niti ratova na KOSMET... mi bi jos imali svojeg kralja... ili kraljicu... svog ponosnog naroda... bili bi vecina u svojoj zemlji... bila bi Crna Gora jedna od najbolja najuspjesna zemlja na Balkanu itd...
    Eh,šta bi od vas tek ispalo da nije bilo Stefana Nemanje

Ne zaboravi da smo mi 27 drzava na svijetu bili a Srbija ne!!
    Srbija je bila 25 država na svetu,Rumunija 26 a C.Gora 27-Berlinski kongres 1878.
    I tu smo vas malo pretekli

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by dusanp View Post
    Srbija je bila 25 država na svetu,Rumunija 26 a C.Gora 27-Berlinski kongres 1878.
    I tu smo vas malo pretekli
    Salu na stranu, ali na Berlinskom kongresu je konstatovana nezavisnost Crne Gore i pozvane su one drzave koje je do tada nisu priznavale da to urade:
    Article XXVI. The independence of Montenegro is recognized by the Sublime Porte and by all those of the High Contracting Parties who had not hitherto admitted it.

dok su Srbija i Rumunija tek tada uvedene u red nezavisnih drzava, i to pod odredjenim uslovima:
    Article XXXIV. The High Contracting Parties recognize the independence of the Principality of Serbia, subject to the conditions set forth in the following Article.
    Article XXXV. In Serbia the difference of religious creeds and confessions shall not be alleged against any person as a ground for exclusion or incapacity in matters relating to the enjoyment of civil or political rights, admission to public employments, functions, and honors, or the exercise of the various professions and industries, in any locality whatsoever. The freedom and outward exercise of all forms of worship shall be assured to all persons belonging to Serbia, as well as to foreigners, and no hindrance shall be offered either to the hierarchical organization of the different communions, or to their relations with their spiritual chiefs.
    (vidi se da neki problemi u Srbiji nisu bas novijeg datuma )

Isto vazi i za Rumuniju:
    Article XLIII. The High Contracting Parties recognize the independence of Romania, subject to the conditions set forth in the two following Articles.

Article XLIV.
    In Romania the difference of religious creeds and confessions shall not be alleged against any person as a ground for exclusion or incapacity in matters relating to the enjoyment of civil or political rights, admission to public employments, functions, and honors, or the exercise of the various professions and industries, in any locality whatsoever. The freedom and outward exercise of all forms of worship shall be assured to all persons belonging to Romania, as well as to foreigners, and no hindrance shall be offered either to the hierarchical organization of the different communions, or to their relations with their spiritual chiefs. The subjects and citizens of all the Powers, traders or others, shall be treated in Romania without distinction of creed, on a footing of perfect equality.

Vecina ljudi je zla

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)