U svojim postovima se trudim da budem jasan,sad sto je nekom to tesko razumljivo nije moja stvar,Da bih ti pojasnio par stvari o kijima je bilo rijeci u ovom postu,vraticu se na jedan raniji u kojem sam takodje ukazivao na status Kimija u ekipi Ferarija:
Kimi je ima velike sanse da postane najveci maler F-1.Jedna stvar mi je cudna na zadnje dvije trke a to je taktika Ferarija i Meklarena za svoje prve vozace.Na prosloj trci Kimi i Alonso su na startu bili tezi od klupskih kolega sto je sasvim suprotna strategija od onoga sto se desava na stazi.Vidljivo je da u trenutnom odnosu snaga bolida,na startu laksi bolidi do prvog odlaska u boks dosta lako prave razliku od desetak i vise sekundi koja je do kraja trke nedostizna.To je pokazala i prosla trka kao i ova poslednja.Meklaren se pokusao ispraviti sa Alonsom koji je bio laksi od ostalih ali mu je izlijetanje sa staze pokvarilo planove.Sa Ferarijem to nije bio slucaj,vec je Masa i u ovu trku usao laksi od Kimija,moja pretpostavka po svemu vidjenom dok je Kimi jos bio u trci.
Da li se Masa favorizuje ili neko minira Kimija?
Dokaz za to je i voznja Alonsa na zadnjoj trci.Iako je posle kontakta na stazi lako dosao do 8 mjesta,uz najlaksi,jer je oba puta isao prvi u pit stop,a uz to i bolji bolid od Hajdfilda i Fizikele,imao je velikih problema da ih obidje i uz to je kasnio na prvom pit stopu oko 20-tak sekundi za vodecima,mozda i vise.A ne moze se reci da se nije trudio.Na kraju se sve svelo na uzaludan posao.Ili jos plasticniji primjer Hamiltona koji je samo na startu trke imao par pokusaja napada na Kimija i vec posle prvog kruga odustao iako je imao laksi bolid mada se mora priznati dobra pripremljenost bolida Ferarija za zadnju trku i njihov veliki napredak.Nadam se da su ti neke stvari sada jasnije.
Kada se ovakve stvari ponavljaju u kontinuitetu,tesko da pije vodu teorija da su vozaci ravnopravni do polovine sezone.Ako su vec ravnopravni,daj istu taktiku za obojicu ili nalij Masi goriva viska za 4-5 krugova u trci za VN Madjarske pa neka onda on taktizira.Ovakav tretman koji primjeti obican gledalac tesko da moze ostaviti ravnodusnog i onoga kome se sve to desava.Govorim o Kimiju i njegovoj voznji bez zara i agresivnosti koju mogu pripisati prvenstveno odnosom ekipe a onda i manjim dijelom privikavanjem na novi bolid i gume.A i pobjeda,kada posle svega dodje,ne moze vise imati tu slast.
Forum sluzi za iznosenje svojih misljenja o pojedinim temama i dogodjajima uz svo slaganje ili neslaganje sa ostalim ucesnicima.U najmanju ruku cudi tvoja sloboda da olako dajes konstatacije koje u odredjenim djelovima doticu i psiholoski profil ucesnika foruma.Izjave tipa lud,tupav,podjeljena licnost vise odgovaraju nekoj bolnici zatvorenog tipa.Upozorenje,u buducoj prepisci,izbjegavaj takav odnos prema meni a i prema ostalima

Tja!? Ako ovo nije konkretno vezano za presjek trke u Magny Coursu i komentare o istoj, onda sam ja nepismen!!

Tja!?
Mislim da SMO mu bili jasni.

Bookmarks