Sve ja to znam brate

Miloš Mandić je moje odjeljenje u gimnaziji. Sigurno je najtalentovaniji plejmejker u Crnoj Gori trenutno. Imao je taj peh da slomi nogu prošle zime, i zbog toga je mnogo odsustvovao sa terena. Trenirali smo zajedno u Junioru, kada mu je prosjek po utakmici bio 45 poena. Ima nezaustavljiv dvokorak kad krene i fantastičan osjećaj za asistenciju. Jedan kompletan plejmejker. Nakon povrede noge imao je terapije ovdje i u Beogradu, i nedavno je skinuo šinu i polako se vraća treninzima, očekuje se da ove godine sad u julu krene sa ekipom Budućnosti na pripreme.
A Čiču (Mihajla Sekulovića) znam još dok smo trenirali zajedno u Džokeru, kod Jadrana Vujačića. Tad nije bio nešto, ali je opet igrao za starije od sebe. Uvijek ga je izvlačila ona visina i dominacija pod košem, samo je uvijek bio dosta mršav. Ne znam je li se sad što popravio, nisam ga vidio odavno.
Nikola Rakočević je takođe imao odličan ulaz, i karakteristike jednog kvalitetnog beka šutera. Fin, izgrađen šut. Vjerovatno su ga 'nadogradili' u Real Madridu ove godine. A ja sam čuo da su ljudi iz Reala došli da gledaju Mirotića, a uzeli Rakočevića... Šta se na kraju desilo sa Mirotićem? Gdje igra on sad? U pravu si, njega zaboravih.. A isto ekstra talenat.
Luteršeka znam, mada je on nešto stariji. Igrali smo par basketa zajedno, tada još nije bio priključen prvom timu Budućnosti, ali se viđelo da momak ima potencijala.
Svi su oni vrtoglavo napredovali. Jedino od njih ne znam ovog Šutulovića, ali sam iz priča čuo za njega da je talentovan. Takođe bih pomenuo i Marka Koljevića, mlađeg Ivanovog brata koji takođe ima vrlo ubojit šut, ali je jako sebičan u igri, vjerovatno je i zbog toga napustio Budućnost i prešao u Džoker, a inače je bio ekstra igrač, praktično je čitava Budućnost bio samo on.
Bitno je još pomenuti manje poznate Dula Gojnića, braću Boričiće i druge, mada ne znam kolike su njihove šanse da naprave nešto u košarci, samim tim što mi se čini da se ne posvećuju tome dovoljno...
Inače:
Miloš Mandić je 90'
Mihajlo Sekulović 91'
Micko Šutulović 90'
Nikola Rakočević 91'
Marko Koljević 90'
Jedino ne znam koje je godište ovaj Mirotić...
Bookmarks