Ej, nemoj da prosipas nacionalisticki otrov i ovdje, molim te. Ako mozes objektivno govoriti - ajde, ako ne - ne optuzuj druge za nesto sto prepoznajes u SEBI, a ocigledno ga se moras rijesiti po svaku cijenu i razliti ga ovdje. Nadji neki drugi ventil za taj otrov sto te przi...
Ovdje se ne govori o referendumu, decko. Niti je uopste bitno sa kojeg aspekta gledas na stvari, kao Crnogorac, Srbin il' Hrvat. Vec budi objektivan, ako mozes. Ako ti je lakse, sve navedeno cu ponoviti i u poredjenju sa hrvatskim SJ, jer su oni sa Srbima maltene u ravni po pitanju profesionalizma, obucenosti i opremnjenosti.
Ako i dalje zelis da ides u prijeko, bez ikakve osnove i argumenta, ajde pokusaj bar da pruzis jedan. Dakle, ako srpske SJ nisu u SVIM elementima iznad nasih, volio bih da cujem bas u kojim to oni kaskaju za nama? Vjeruj mi, volio bih da me iznenadis necim sto pije vodu, jer sam ja, ako nisi znao, ipak rodjen ovdje i cijeli zivot provedoh ovdje, tako da bih, vjerovao ti ili ne, itekako volio da cujem neki razlog zbog kojeg bih se dicio i ponosio kao pripadnik nacije koja je nadjebala mnogo vece od nas.
Kao "uvertiru" za tvoj odgovor, nudim ti fotografiju zbog koje nam se izsprdao cijeli svijet po vojnim forumima. Ne zaboravi da je ovo trenutno NAJBOLJE sto Crna Gora ima da ponudi u pogledu SJ, jer je trebao biti "fasciniran" jedan visoki vojni americki izaslanik (nema ni pola godine od tad), a za te prilike se za pokazne vjezbe biraju samo NAJBOLJI u redovima jedne armije. Momci pokrili svoje lice platnom, kao ninje, i ladno tako upali u prostoriju
krcatu dimom, kako bi izvrsili zadatak. Jer, bogoti, za nas ne vaze pravila koja vaze sa cijeli normalan svijet i za nas bojni otrovi predstavljaju opasnost taman ka' i jedan smrad prdeza. Ajde, molim te, pa kazi da nije sramota...

Bookmarks