Page 10 of 20 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast
Results 226 to 250 of 494

Thread: Debata CG u NATO-DA ili NE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ti si mafiozu bistro momce.
    bez natoa ako ne mzoemo biti to o cemu pricas...
    Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    NE mogu citat sve casti mi, samo cu rec sto meni smeta kod toga sporazuma, a to je da vojnici ne podlijezu zakonima zemlje, pf, alo, pa oni mogu da urade sto oce, da siluju, a zna se kako bi ovdje zavrsio silovatelj necije sestre, nema te vojske koja bi ga spasila od osvete brata ili oca ili muza, a druga stvar su brodovi na primorje, alo, znate li vi sto su brodovi sa 2000 vojnika na sebi, to su pokretne septicke jame, taj narod mora srat i pisat, a sve ce to da se ispusta u nase more, i nase obale da zapljuskuje
    Onda da vrnemo i ove turisticke? Sa ~10k ljudi? 10 000 x po kile dnevno = i$aaaaa

Ne moras da se $ekiras. Po IMO (International Maritime Organisation) standardima, koji vazi i za vojnu mornaricu, fekalni otpad se talozi u 'slot tank', a prazni se na otvorenom moru najmanje 12 nautickih milja od obale.

Kulturan je to narod i postuju zakon makar se nadajmo, posto se eto mogu i posrat u zaliv ako im nampane (izvrsni organ je obalska straza i vojska, pod ingerencijama Vlade).

Elem, mene vise brinu plovila na nuklearni pogon. Posto ne postoji 100% efikasan nacin za izolaciju, sa sobom uvijek nose odredjeni stepen zracenja, mali ali opet stetan. Po standardima Crne Gore (koji su iznad EU po rigoroznosti, ali se naravno ne postuju) ne vjerujem da bi ijedna nuklearno pogonjena podmornica npr mogla da uplovi. Dalje, tu su i niska izlivanja nafte i maziva kroz sisteme za hladjenje, a to je na Vojnim brodovima itekako izrazeno.

Utjesice nas 'Zavod za biologiju mora', garantujem da je sve ok

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U PODGORICI ODRŽAN OKRUGLI STO "CRNA GORA U NATO - DA ILI NE" http://www.vijesti.cg.yu/naslovna.ph...jest&id=238382 Ništa bez referenduma Podgorica (Antena M) - Referendum o ulasku Crne Gore u NATO je neophodan, a period do plebiscita treba iskoristiti za javnu raspravu, zaključak je prvog okruglog stola "Crna Gora u NATO - da ili ne" koji je juče održan u Podgorici. Okrugli sto je organizovala Liberalna partija, a predsjednik te stranke Miodrag Živković rekao je na skupu da je referendum o ulasku zemlje u NATO neophodan kao zadovoljenje osnovnih demokratskih principa, prenosi Radio Antena M. "Ta iskustva iz ratovanja i svega što nam se dešavalo u XX vijeku, svakog ko iole želi perspektivniju, ljepšu i mirniju budućnost Crne Gore, mora navesti na razmišljanje da nam je valjda dosta oružja i ratova. Ako je NATO u cijelom našem okruženju, postavlja se pitanje od koga bi mi to mogli da budemo ugroženi? Zato smo mi u LP-u uvjereni da ne postoji nikakvi problemi za bezbjednost Crne Gore u budućnosti. Vjerujem da će preovladati stav da Crna Gora ovo pitanje, može riješiti samo referendumom", rekao je lider LP-a, koji se zalaže za potpunu demilitarizaciju Crne Gore, bez vojske, sa trajnom i priznatom neutralnom pozicijom u Evropi. Generalni sekretar Atlantskog kluba Savo Kentera rekao je na skupu da podržava ulazak Crne Gore u NATO. On smatra da je demilitarizacija Crne Gore nemoguća jer smo se, kako kaže, već opredijelili da imamo vojsku i dodaje da je riječ i o istorijskim razlozima. "Svi ti ratovi koji su vođeni, kompletan region u kome se i Crna Gora nalazi, ne dozvoljavaju Crnoj Gori da bude neutralna država, ne postoje ni neki drugi uslovi. Švajcarska sa svojih 50 hiljada po glavi stanovnika, može sebi priuštiti da bude neutralna", ocijenio je on. General u penziji Blagoje Grahovac, koji nije iznio definisan stav o ulasku Crne Gore u NATO, smatra da bi vlast morala biti fleksibilnija za diskusiju o tome. Kritikujući njihov dosadašnji odnos, "što pokazuje i današnji okrugli sto", Grahovac se založio za referendum. "Nema tu mnogo onih koji bi trebalo da budu tu, a to pokazuje da postoji ili pomanjkanje kompetentnosti, ili višak arogancije, ili pomanjkanje savjesti. Šta god da je nije dobro. Svako odlučivanje koje mimoiđe da Skupština donese odluku i da ga verifikuje na referendumu, svaki drugi put je pogrešan", ocijenio je on, prenijela je Antena M. Savo Kentera iz Atlantskog kluba je, međutim protiv referenduma o ulasku zemlje u NATO i zalaže se da odluku o tome donese parlament. "Zašto nije bio referendum kada je Crna Gora ulazila u UN, OEBS, Savjet Evrope, nego se sad odjednom postavlja pitanje za ulazak u NATO. Mislim da je referendum samo prosipanje para i gubljenje vremena", ocijenio je on. Grahovac je predložio i da Crna Gora napusti rat kao kategoriju, da ne šalje svoje vojnike u misije i da to rješenje unese u ustav kako bi, čak i u slučaju ulaska u NATO, sačuvala suverenost i izbjegla položaj taoca. "Ukoliko čak i uđemo u NATO, neću da ispuštam mehanizme iz svoje ruke i neću da šaljem nigdje svoju vojsku, jer u mom Ustavu stoji da nema rata", rekao je Grahovac. Na okruglom stolu govorili su i koordinatori kampanja protiv ulaska u NATO iz Srbije i Hrvatske Majada Puača i Goran Bosanac koji su istakli važnost pojavljavanja snaga u Crnoj Gori koje će građanima predstaviti alternativu onome što su stavovi vlasti. --------------- BOLJE I TAJNO NEGO TRALJAVO O tome kakav je odnos vlasti prema načinu integrisanja u NATO djelimično je dao odgovor i Savo Kentera komentarišući, "dizanje prašine" zbog potpisivanja sporazuma sa SAD. "Najveći problem je što je sve od starta trebalo biti urađeno potpuno transparentno ili, na kraju krajeva, potpuno tajno. Pa onda se ne bi diglo ovoliko prašine ni oko ČČlana 98Č ni oko SOFA sporazuma", rekao je on. -- POPOVIĆA BRINU NEKOMPETENTNI Profesor na Pravnom fakultetu dr Milan Popović nije iznio precizan stav o ulasku Crne Gore u NATO, ali se založio za referendum o tom pitanju i mogućnost da se do tada sučeljavaju različita mišljenja o tome. Popović je rekao da strahuje da li u Crnoj Gori ima dovoljno ekonomskih i duhovnih kapaciteta za neutralnost zemlje, ali i što je manje zlo - ući ili ne u NATO, naročito u vremenu kada "još postoje autoritarne elite i kultura". "Mene najviše zabrinjava to što u institucijam u Crnoj Gori koje se bave ovim pitanjem, postoje ljudi, što se može zaključiti po njihovoj retorici, koji nemaju ni 30 minuta, a ne 30 godina bavljenja ovom problematikon, i koji izriču dogmatske, neambivalentene, prijeke sudove o tim stvarima i to je najveći problem", rekao je Popović.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kad bi crna gora bila demilitarizovana, neko bi mogao preko noći da nas pokori, ili da polako djeluje iznutra. policija nije dovoljna. treba nam vojska, treba nam nato, kao zaštita.
    neka bude borba neprestana...

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    43
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by andrija81210 View Post
    kad bi crna gora bila demilitarizovana, neko bi mogao preko noći da nas pokori, ili da polako djeluje iznutra. policija nije dovoljna. treba nam vojska, treba nam nato, kao zaštita.
    hehe
    ko ti je to reka` ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovaj Andro je niko bistro momce...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo je rekao jupco Gergijevski, bivsi prvi covjek Makedonije a danasnji najjaci opozicioni politicar, da neki krajevi CG treba da pripadni Albaniji!!!???!!!

Brani covjek opstanak svoje drzave svim sredstvima...i neka ga, voda ga ponijela!

ALI DA LI JE BONE ZA NATO?

JESAM ZA ULAZAK U NATO , I TO 101%!!!
    NEMA SIGURNOSTI PORED OVAKVIH KOMSIJA I PRIJATELJA BALKANSKIH BEZ POUZDANE AMERIKE, KOJA ZNA DA BUDE PRIJATELJ ONOME KO JOJ JE ISKREN!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    NEMA SIGURNOSTI PORED OVAKVIH KOMSIJA I PRIJATELJA BALKANSKIH
    Kakve su nam to komsije? Mozes li da nam objasnis? Posto tvoj postovani Filip i genije Milo se ubise da nam objasne da smo sa komslikuom u nevidjenoj ljubavi

BEZ POUZDANE AMERIKE, KOJA ZNA DA BUDE PRIJATELJ ONOME KO JOJ JE ISKREN!
    What?
    Bone, znam da ovo sad ispada da se ne slazem a priori sa svakim tovjim stavom - ali da li ti zaista vjerujes u ovo?

Kakvi crni prijatelji u medjunarodnoj politici... Moj Bone... Bjezte sivi oblaci...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Kakve su nam to komsije? Mozes li da nam objasnis? Posto tvoj postovani Filip i genije Milo se ubise da nam objasne da smo sa komslikuom u nevidjenoj ljubavi

What?
    Bone, znam da ovo sad ispada da se ne slazem a priori sa svakim tovjim stavom - ali da li ti zaista vjerujes u ovo?

Kakvi crni prijatelji u medjunarodnoj politici... Moj Bone... Bjezte sivi oblaci...
    Neka, neka...bolje sa njima, no da strepimo od izjava jednog Ljupca i slicnih mudraca!
    Prijatelji su taman onoliko koliko mi znamo da budemo KORISNI NJIMA!
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Prijatelji su taman onoliko koliko mi znamo da budemo KORISNI NJIMA!
    maloprije si rekao bude ISKREN prema njima
    Nasto tacno mislis?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    maloprije si rekao bude ISKREN prema njima
    Nasto tacno mislis?
    Evo ja laicki da ti odgovorim na to pitanje!!!Mislim da je Amerika nas prijatelj sto se tice krupnih pitanja granica,mislim da su nam dosta puta pomogli i finansijski kad nam je bilo najteze ali sto se tice institucionalnog uredjenja drzave tu su nam prijatelji ljudi iz EU!!!To je ona siva boja koju je Bone pominjao i mislim da se tu slazemo!!!O komsijama ne bih ni pisao jer se svi bore:"Da komsiji crkne krava!!!"
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

CG nije dobijala pomoć radi Crne Gore, nego radi pada Slobe

A prijatelja u politici nema, ne zavaravajte se. Dok odgovaramo američkim interesima, biće sve fino...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Old bone,

mislio sam da si informisaniji i promucurniji. georgijesvki je enbitna figura u Makedoniji. Njegov nekadasnji VMRO je podijeljen na 2 dijela i on gazduje manjim dijelom.

Ako je NATO na Kosovu, da li bi on dozvokio promjene granica?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Evo ja laicki da ti odgovorim na to pitanje!!!Mislim da je Amerika nas prijatelj sto se tice krupnih pitanja granica,mislim da su nam dosta puta pomogli i finansijski kad nam je bilo najteze ali sto se tice institucionalnog uredjenja drzave tu su nam prijatelji ljudi iz EU!!!To je ona siva boja koju je Bone pominjao i mislim da se tu slazemo!!!O komsijama ne bih ni pisao jer se svi bore:"Da komsiji crkne krava!!!"
    Approved by Bone!
    Tacno u srz!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Durmitor View Post
    Old bone,

mislio sam da si informisaniji i promucurniji. georgijesvki je enbitna figura u Makedoniji. Njegov nekadasnji VMRO je podijeljen na 2 dijela i on gazduje manjim dijelom.

Ako je NATO na Kosovu, da li bi on dozvokio promjene granica?
    Nije nebitna cim je bio predsjednik vlade...ali nije to sustina.....NO CE NA NAS BEZ NATOA I ZEC DA K***C SILJI!
    Ovako si ISKRENO -POSLUSAN (da ti odgovorim Bonja, stari saljivdzijo...!).. pa kad si takav prema USA, to nije sramota ( jer su i veci takvi!), ali te glava oko granica ne boli....Konacni i tvrdi moj zakljucak je da nam ionako nista drugo ne preostaje, jer cinjenice su:
    1.)da je jedno 20% mahom mladih Albanaca potpuno poneseno "nacionalnim preporodom- Albanija do Nu Dzersija", tako da jesu pokusali da rovare i u CG ( a kako se policija ponasala pri hapsnju, i koliko je to zaista bio terorizam-drugo je pitanje....MA ROVARENJE JES BILO!), I NASTAVICE DA IMAJU TAJ STAV SAGLSAN MAPAMA PRIZRENSKE LIGE.
    2.)Da ce mudzahedini u N.Pazaru da imaju stalnu zelju da "transferzalu" Bagdad-Sarajevo kriz Sandzak sto vise prosire, a imace bar neki procenat mladih napaljenih Muslimana kao pristalice i u CG ( mada malo!).....
    3.)Da Srbija nikad nece zaboravit Pljevlja i Vasojevice....a sto i da ih zaboravi kada na utakmici skandiraju onako....kao pravi neprijatelji ove drzave!
    4.)EU je toliko nepouzdana i toliko ima unutrasnjih kontradikcija da nije u stanju nikoga da zastiti, jer ce uvjek postojati kontra stav nekoga od samih clanica ( a to se moze i platiti, uostalom).
    Sve je to Bone dobro isproucavao i zakljucak je samo:
    Sve ukupno- DOBRA AMERIKA, MILA AMERIKA, DOBRI NATO!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 20-06-07 at 11:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Crna Gora; U NATO il ne?

Kratko pitanje; Zelite li vi Crnu Goru u stastav NATO pakta ili ne?

Ako bi doslo do referenduma za cem bi ste glasali?

- Da

- Ne

- Neznam

Molim vas da odgovorite na poll, i da ispisete ovdje vase misljenje.

Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    26 Posts

ne_znam* odvojeno junache.

Ne znam,bash ne znam,totalno sam neopredijeljen imam stavove za i protiv.

Ne bih volio da nashi vojnici idu nedje po Iraku da se krljaju sa teroristima itd..
    DObro bi bilo da udjemo,fino je znati da tolika sila stoji iza vas
    ~
    Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne, članstvo u NATO-u je skupo, a mi trenutno nismo baš pri parama.

Mada da se ja pitam ja bi vojsku ukinuo u potpunosti.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post

Potpisujem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by funestis View Post

Clanstvo NATO-a se ne place samo parama, nego i (krvom) zivotom. To vec svako na svijetu za.

A nekakvu vojsku sigurno moramo imati zbog voje bjezbjednosti. Sigurno ako se pridruze sve ostale nase komsije u NATO paktu.

Samo ja ne vjerujem da ce se pitati narod o tome preko referenduma, nego ce vec ljudi iz fotelja odlluciti jedno i drugo.

Nasa vlada omeksava uzalak Crne Gore u NATO pod momom da ce samo dobrovoljci ici na takozvane 'mirovne misije'. A ja bas vjerujem da cim udjemo u tako nesto, nijedan chovjek nece zeljeti da ide u vojsci, pa ni za pare. A sigurno ne kad nam vlada dodje pod pritisku (kao sto se sada vec dogadjava sa ostalim NATO clanicama) da siljemo ljude pa bili otisli dobrovoljno ili ne.

Neke pozitivne stvari (odluke), kao sto su naprimjer ukidanje vojnog roka, bih mogle sa vremenom, i ulazak CG u NATO, biti ubrzano poniscene.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

DA za NATO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DA!!! za nato,zbog nashe sigurnosti,a profesionalna vojska ako ih pozovu neka idu u nato,na kraju krajeva potpisace ugovor,niko ih nece nacerat da ga potpisu ako se ne slazu sa njim!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da, dobice pare za to ne brini, nece na silu ici.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ako bude referendum, ja cu glasat NE za ulazak u NATO
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    205
    Thanked in
    135 Posts

iskreno nisam bas odusevljen ulaskom u Nato. medjutim surova realnost mi kaze da ipak treba da budemo tamo. skoro sve zemlje evrope su tamo ili cekaju da udju. evo veceras cuh izjavu francuskog presjednika da ocekuje da se francuska vrati u okrilje Nato komandovanja do kraja ove godine. i nase komsije sa lijeve i desne evo ulaze tamo. i nesto razmisljam...sutra svaki moguci "incident" ovdje na ovim prostorima bi bio sa nekom Nato buducom clanicom. zato je bolje da i mi budemo tamo. treba uvijek ici za SVOJIM interesima. zato je moj konacni odgovor DA.

Page 10 of 20 FirstFirst ... 67891011121314 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)