Page 9 of 20 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 201 to 225 of 494

Thread: Debata CG u NATO-DA ili NE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dragi nihil,

Vec sam negdje rekao, p**** se ja i na vlast i opoziciju i sve politikaNTSKE NVO, pa i sve one punoglavce sto imbecilno propagiraju lichni interes tih profitera nadajuci se nekoj zakuchenoj mrvici sa stolova tih poguranih za bilo koju partiju i opciju, najedno.
    No ochigledno gledash negdje u stranu kad meni pishesh, pa se pogubish u neke sfere koje ja ne e*em ni 2%

(cmok)
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Danci su chekali SAZDRIJEVANJE PUCHINE RAJE,
    za MOST izmedju FYna i Shjelanada 40 godina,
    za MOST sa SHvedskom, 50 godina,
    na MOST sa Njemachkom, JOSH CHEKAJU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by gingis kan View Post
    Ebe se narodu i za NATO i sve mocnike kad ih njihovi izabranici vode zedne preko vode, sa nebulozama i opterecenjima koje ionako ne zavise od obichnog naroda.
    Definitivno, Ficolino je ovim potpisom spasio te jade da se ne zamlacuju glupostima i spasio malo budzet koji je napunjen od naroda da ih politiKANTI ne troshe mlateci praznu slamu po Skupstini, sve preskachuci zivotne teme gradjana CG - da se ne zamjeri vlast opoziciji i obrnuto.
    Dragi Temudzin,
    sve si ti u pravu sto pricas, ali mi i dalje dugujes odgovor na pitanje: KO CE DA ODLUCI KADA SE NAROD PITA, A KADA NE?

Pogotovo imajuci u vidu trenutnu cg politicku situaciju, kada nasem drzavnom vrhu bi najvise odgovaralo da se narod nikad ne pita, sem kad se treba skinuti odgovornost sa sebe?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Narod treba da odluchi kad mu ovi profiteri koje su sami izabrali pokushaju da im sole pamet za "njihovo" dobro, pa ih proshetaju na ulice bez posla, pa kad im pochnu budalisat kako je CG napredovala, turizam, ulaganja, a narod od toga ne vidi ni mora, a sjutra nece ni Ulcinjske soli, nego one kamene iz Tuzle, jer neki profiterchic pametno proshetao njihove politichke izabranike, pa ne pljuvat tog sposobnog profiterchica (kapitalistichki), nego vlast i opoziciju parazitsku vratit na ono odakle su krenuli prije postavljanja na prijestoLE Skupstine(demokratski).

E tu narod treba sam da se pita, a to za mrava i slona, CG narod - USA moc i neku bitnost, e to u vicevima razraditi, pa onda o tome.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Evo su EU, ko svaka poslusna... odmah zatrazili da I ONI dobiju sporazum, pa smo i njim dali, naravno...i SAD SU SVI ZADOVILJNI!!!!

Koja je k**va u dobrom smislu za tu struku ovaj Rocen......

Srecni Rusi, srecna Amerika i srecna EU.....PODUHVAT!!! Pa vi pricajte Bone sto hocete.....o ovoj raboti ja vise NASLUCUJEM, pa i teorijski znam , a kazu Ameri If you can do it you ain't bragging -ako istinu pricas ne hvalises se....

OVO JE POTEZ ZA 5!

Stalo mi je, I TO VEOMA, sto mislite o meni, ali jednostavno svaki dan me ZIVOT uvjerava da ljudi sto manje znaju o necemu to se vise k**che da znaju...dakle o strogo specijalistickim znanjima (kao sto su kompjuteri, diplomatija, ...) ne moze svako da daje svoje misljenje, jer nije kompetentan da ga da..... PA NI NAROD DA CIJENI STVARI KOJE NE RAZUMIJE....e sad, da su mogli da pricaju par dana u Skupstini, pa dea na taj nacin edukuju narod-JESU! I tu je Milovan u pravu.....ali to ner mijernja sustinu -da NE SMIJU DA ODLUCUJU U SKUPSTINI O OVAKVIM ODLUKAMA, i da ni u jednoj zemlji skustine i ne odlucuju , nego Vlade, BAS ZATO!

Pozdrav,
    Ovo je potez u koji su se upleli i koji je iznudjen? Ispade da nasi imaju strategiju - pomjeraju se kako ih ovi samaraju. Svaki sledeci potez je nepredvidljiv i ne mogu ga planirati. I tebi je to politika - mali mrav greskom usao u stog sijena i trazi izlaz?!

A tek demokratski potencijal: "vlada treba da odlucuje" - dok u vecini drzava se ovakva odluka donosi u parlamentu, ili na referendumu!
    Last edited by jujy; 08-05-07 at 16:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mali mrav moze tu**** slonicu, al ebesh to zadovoljstvo kad s prvom njenom kapljicom odlelujash u etar... Sudbinsko kolektivno dijagnostichko stanje Ino Poslova umishljenih pa smirenih Vlada Balkana.
    Jujy jel u stog ili u nesto zitko ko sve nashe okolne komshije?
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Narod treba da odluchi kad mu ovi profiteri koje su sami izabrali pokushaju da im sole pamet za "njihovo" dobro, pa ih proshetaju na ulice bez posla, pa kad im pochnu budalisat kako je CG napredovala, turizam, ulaganja, a narod od toga ne vidi ni mora, a sjutra nece ni Ulcinjske soli, nego one kamene iz Tuzle, jer neki profiterchic pametno proshetao njihove politichke izabranike, pa ne pljuvat tog sposobnog profiterchica (kapitalistichki), nego vlast i opoziciju parazitsku vratit na ono odakle su krenuli prije postavljanja na prijestoLE Skupstine(demokratski).
    POtpuno se slazem, ali da se malo vratimo na planetu Zemlju

Dakle, Vlada RCG je donijela odluku, kojom je prekrsila Ustav. A uz to i demonstrirala kako zamislja vodjenje spoljne politike. Moja zabrinutost lezi u sljedecem: ako vlada ovako radi - a neki joj aplaudiraju - onda se stvara presedan da ona sama odlucuje kada ce postovati ustav, a kada nece; kada ce konsultovati narod, a kada nece.

Zar nece moci vlada sjutra, kod nekih mnogo zivotnijih odluka (tipa da usvoji Prostorni plan i nakon toga potopi Taru) - koristiti iste argumente: NAROD NIJE KOMPETENTAN DA ODLUCUJE O OVOME ili OVAKO JE EFIKASNIJE...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

No ochigledno gledash negdje u stranu kad meni pishesh, pa se pogubish u neke sfere koje ja ne e*em ni 2%
    Da li si ti u proslom postu napisao da je Filip dobro uradio to sto je potpisao sporazum sa Amerima a da prethodno o tome nije vodjena nikakva rasprava u skupstini? Ako jesi, reci sta u tome ima demokratski? Demokratija podrazumijeva puno price, puno trosenja vremena i stoga najcesce vise para jer "time is money". Ako te ne interesuje demokratija i navijas za nekakva prorezimska rjesenja onda je ocigledno da to sto ti ebes ima veze tvojom bliskoscu sa vlascu. Na cemu je ta bliskost zasnovana to ti najbolje znas. Ocigledno da te pravda, pravicnost, pravne procedure i demokratija ne interesuju.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Aplaudiram crnom Ficolinu, za kojeg nisam siguran da je bash svjesno nesto uradio u korist naroda, al ebga, za tu bravuru moram tapshat. Ne zbog njega, no zbog ne maltretiranja naroda nepotrebnim nebulozama.

Za ovo drugo sto spominjesh, sto je sigurno svjesno perfidno po**ebavanje zdrave pameti u narodu, e tu narod treba da reaguje zbog svojih INTERESA gdje se mogu pitati. Sasvim jasno, i da ne radikalizujem puno, ali za ushi i iz Skupstine ih povest kod mamica i tatica, pa nek im tako "sposobno" sredjuju njihovu kucu.
    Mislim da sam konkretno razlozio bitnost i razlike planetarne i lokalne CG moci.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Da li si ti u proslom postu napisao da je Filip dobro uradio to sto je potpisao sporazum sa Amerima a da prethodno o tome nije vodjena nikakva rasprava u skupstini? Ako jesi, reci sta u tome ima demokratski? Demokratija podrazumijeva puno price, puno trosenja vremena i stoga najcesce vise para jer "time is money". Ako te ne interesuje demokratija i navijas za nekakva prorezimska rjesenja onda je ocigledno da to sto ti ebes ima veze tvojom bliskoscu sa vlascu. Na cemu je ta bliskost zasnovana to ti najbolje znas. Ocigledno da te pravda, pravicnost, pravne procedure i demokratija ne interesuju.
    Mozemo li mi ovo na PM, da ti pojasnim detaljnije da ja ni partijski niti hijerarhijski ne e**m nista, vec samo iz lichnog zadovoljstva. (ne dize mi se na svasta a pogotovo ne na otpad - Thomasova uzrechica)
    E tu mogu i da pricham dok radim, da filozofiram o demokratiji i vrijeme mi ni tad nije novac, garantujem.

p.s. Kad vec spominjesh demokratiju, sve chekam kad cesh Busha povezati sa tim CG partijama zbog njegovog neorganizovanja referenduma u USA, niti diskusija u Kongresu da li oni prihvataju potpisivanje dokumenta sa CG.:joint:
    (cmok)
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 17:30.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

p.s. Kad vec spominjesh demokratiju, sve chekam kad cesh Busha povezati sa tim CG partijama zbog njegovog neorganizovanja referenduma u USA, niti diskusija u Kongresu da li oni prihvataju potpisivanje dokumenta sa CG.:joint:
    Bush je u Bijeloj kuci najvise 2 mandata, njegova zemlja ima ustav i on ga ne krsi. Njegova zemlja je mocna i bogata, njegova partija je vise puta bila i na vlasti i u opoziciji, u njegovoj zemlji se postuju zakoni, u njegovoj zemlji je njegov Kongres raspravljala o svemu i svacemu, pa i o njegovim potezima, ... Da bi njega poredio sa Filipom trebao bi da imas mnoge elemente slicne, a ne samo to sto se i jedan i drugi nazivaju predsjednikom. Potpisivanje sporazuma sa CG za njegov Kongres nije isto sto i za CG skupstinu. Brkas i mijesas nespojivo, manipulises, i kao rezultat imas demagogiju.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisi dobro prochitao, to je bilo samo predvidjanje (chekanje) tvog sledeceg teksta.

(cmok i ja tebe)
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Temudzin,

evo u danasnjim Vijestima, predsjednik Parlamenta - i sam pokusava neustavnost ove "razmjene nota" da relativizuje vazenjem trenutnog Ustava i kaze da bi ocekivani Ustav trebao drugacije da definise ovakve stvari - cime posredno priznaje da trenutni Ustav ne dozvoljava ovakve stvari...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Da malo vratim ovu temu. Crna Gora bi mogla da prouči iskustvo Islanda koji je u NATO, a koliko znam nigde nikada nije angažovao svoju vojsku niti ima neke baze na svojoj teritoriji. BTW, najveće islandske demonstracije ikada, sa neredima, izbile su povodom pristupanja Islanda NATO. To je bilo pre više od 50 godina, i posle toga niko nije protestvovao. Zatim, Francuska je u NATO, ali samo u političkom smislu, u vojnom nije. Oni nisu u vojnom komitetu NATO, izašli su 1960 i neke. NATO uvek ostaje zbir suverenih zemalja, a u slučaju CG mislim da dobit daleko prevazilazi obaveze.

Prvo treba jsno razgraničiti politički i vojni aspekt NATO. NATO je čak više politička nego vojna organizacija. i u samoj komandi NATO jasno su i striktno podeljeni komiteti i osoblje na civilne i vojne, gotovo da su to dva sveta. Iz Brisela se ne komanduje nikakvim operacijama, za to postoje druge, vojne komande.

Jasno je da je NATO u velkoj meri instrument uticaja SAD u Evropi. Ali to mora biti tako sve dok su SAD toliko vojno i ekonomski dominantne, što će potrajati još neko vreme, i to nije naša briga. U normalnim okolnostima, Nemačka i Rusija bi trebalo zajednički da budu kičma jake Evrope ali to je puko fantaziranje, bio je 2.sv.rat, bio je hladni rat i SAD nemaju nameru da ostave ono što su osvojili novcem i oružjem. Na malim zemljama je da se što bolje prilagode, ne da fantaziraju ili da tumače globalnu politiku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ssin View Post
    Na malim zemljama je da se što bolje prilagode, ne da fantaziraju ili da tumače globalnu politiku.
    Prilagodjavanje - cemu? Tudjim interesima ili real-geopolitickom momentu?
    Prilagodjavanje - ne znaci podanicko slusanje.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nisam siguran jesam li odgovarao na ovu temu ali eto,ja bi licno volio da CG bude u NATO ali kao sto rece ssin kao Island da bude.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Prilagodjavanje - cemu? Tudjim interesima ili real-geopolitickom momentu?
    Prilagodjavanje - ne znaci podanicko slusanje.
    u se i u svoje kljuse, bonja. Cilj politike je da obezbedi slobodu, sigurnost i blagostanje svojih građana. Kako to jedna mala zemlja radi?. Da li je NATO koristan ili loš za CG, to je jedino bitno ovde. Šta članstvo u NATO znači recimo za Island koji izgleda da i nema vojsku a ipak je u NATO... Kako na život Islanđana deluje ta činjenica - ja mislim da je 99% njih baš briga i za članstvo u NATO i za sam NATO, a i NATO ne razmišlja previše o njima osim kad izaberu Rejkjavik za neki svoj sastanak. Jednostavno su tu, i obični ljudi ne razmišljaju previše o bezbednosti, odbrani i sličnim stvarima.

Prilagođavanje je ključna reč. I sam NATO prolazi kroz ogromne i neprestane transformacije, stalno traži svoje nove uloge, jasno je da Amerikanci najviše pokazuju zanimanje za to, iz razumljivih razloga. Ne žele da smanje svoj ogroman vojni, politički i ekonomski uticaj u Evropi. Da bi dokazali neophodnost NATO, u stanju su svašta da izvedu, a NATO je organizacija koja je dozvolila toliko fleksibilnosti i različitih modaliteta među svojim članova da će se možda uskoro pojaviti pitanje gde je tome granica, jer se narušava funkcionalnost. Da nije bilo Bosne i Kosova to bi pitanje danas bilo goruće, ali su USA rekle - evo vidite, opet ratovi u Evropi, EU nije sposobna da se nosi s time, mi smo neophodni! Kec na deset, glupo zvuči ali ništa nije tako ojačalo posustali NATO kao srpska politika 90-tih. Ali sve to nije naša briga, neka se to reši bez nas sa Balkana, do tada - članstvo u NATO mi se čini kao najbolje rešenje, baš zato da se skinemo sa liste potencijalnih problematičnih žarišta gde su moguće svakakve političke manipulacije sa strane, upravo zarad tih tudjih interesa koje si pomenuo, nadam se da me razumeš bolje sada.

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Evo su EU, ko svaka poslusna... odmah zatrazili da I ONI dobiju sporazum, pa smo i njim dali, naravno...i SAD SU SVI ZADOVILJNI!!!!

Koja je k**va u dobrom smislu za tu struku ovaj Rocen......

Srecni Rusi, srecna Amerika i srecna EU.....PODUHVAT!!! Pa vi pricajte Bone sto hocete.....o ovoj raboti ja vise NASLUCUJEM, pa i teorijski znam , a kazu Ameri If you can do it you ain't bragging -ako istinu pricas ne hvalises se....

OVO JE POTEZ ZA 5!

Stalo mi je, I TO VEOMA, sto mislite o meni, ali jednostavno svaki dan me ZIVOT uvjerava da ljudi sto manje znaju o necemu to se vise k**che da znaju...dakle o strogo specijalistickim znanjima (kao sto su kompjuteri, diplomatija, ...) ne moze svako da daje svoje misljenje, jer nije kompetentan da ga da..... PA NI NAROD DA CIJENI STVARI KOJE NE RAZUMIJE....e sad, da su mogli da pricaju par dana u Skupstini, pa dea na taj nacin edukuju narod-JESU! I tu je Milovan u pravu.....ali to ner mijernja sustinu -da NE SMIJU DA ODLUCUJU U SKUPSTINI O OVAKVIM ODLUKAMA, i da ni u jednoj zemlji skustine i ne odlucuju , nego Vlade, BAS ZATO!

Pozdrav,

Slažem se, jednostavno to je tako sviđalo nam se to ili ne! Vidi se iskustvo iz posta Građani se uvek pitaju - da li ima slobode, da li ima sigurnosti i da li ima posla jer u tome je sva suština. Geopolitiku ostaviti stručnjacima i amaterskim entuzijastama , a političari ako treba nekada neka saviju kičme pred jačim ako je to u interesu gore pomenutih stvari. Na kraju krajeva, izbori su tu, pa ako je nekome jako stalo (recimo) da CG ne bude u NATO neka glasa za stranku koja će to staviti kao jedan od svojih prioriteta i važnih političkih ciljeva. Onda ćemo videti koliko ljudi u CG uopšte to smatra ključnim za svoj život.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Americki ministar odbrane Robert Gejts nije uspio ubijediti Ruse da je njihov sistem PRO u Evropi mirnodopski, nije opasnost za Rusiju.... ali to je mozda sve normalno.
    U okviru tog sistema PRO izgradili bi se veliki radari koji bi bili postavljeni u Ceskoj. Poslije protesta napravljena je anketa i kad se pokazalo da je 68% protiv te ideje, ceska Vlada je krenula u akciju objasnjavanja, prednosti, koristi....i na kraju u malom mjestu Skozice gdje bi trebalo da se postavi radar organizovali referendum. Da su objasnjenja Vlade, javne tribine... urodili plodom pokazao je rezultat referenduma na kojem je za ZA glasao vjerovali ili ne 1 (jedan) stanovnik

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedna dobra stvar ulaskom u NATO je: George W. Bush ti je vrhovni komandant armije.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Koje armije? :P

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Doormitor, doormitor visoka planina...

Thanks Thanks Given 
    46
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    14 Posts

Parlamentarci u svim zemljama bi trebalo da:

- završe kurs iz odbrane i bezbednosti
    - završe kurs iz civilne kontrole nad oružanim snagama
    - završe kurs o strukturi EU, njenim institucijama, parlamentu, odborima komitetima i načinima donošenja odluka
    - završe tome sličan kurs o NATO

Mislim da nijedan narodni poslanik evropske zemlje danas ne bi sebi smeo da dozvoli da ne zna skoro ništa o ovim stvarima, a takvih bar ovde u Srbiji ima previše. Mislim da su najubedljivija većina, mogu u svako doba da formiraju Vladu neznalica zgubidana i ljudi izgubljenih u vremenu i prostoru.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

NE mogu citat sve casti mi, samo cu rec sto meni smeta kod toga sporazuma, a to je da vojnici ne podlijezu zakonima zemlje, pf, alo, pa oni mogu da urade sto oce, da siluju, a zna se kako bi ovdje zavrsio silovatelj necije sestre, nema te vojske koja bi ga spasila od osvete brata ili oca ili muza, a druga stvar su brodovi na primorje, alo, znate li vi sto su brodovi sa 2000 vojnika na sebi, to su pokretne septicke jame, taj narod mora srat i pisat, a sve ce to da se ispusta u nase more, i nase obale da zapljuskuje
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja kazem DA zato mi moramo da budimo europska drzava i dio od međunarodna zajednica
    "Kad slučajno zaželiš radit, śedi, pričekaj, viđećeš, proćiće te."

Page 9 of 20 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)