Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 33 of 33

Thread: Wikipedia

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Uopste nije toliko ni stvar u dobijanju crnogorskog "odjseka" na wikipedii, vec je mnogo vaznije odrzavanje clanaka u engleskoj verziji tacnim i ispravnim, jer to je ono sto nas predstavlja ostalim ljudima sirom planete.

Crnogorsku wikipediu bi posjecivali samo ljudi odavde i iz okruzenja, i muka bi se namucili da to odrzimo na nekom normalnom nivou jer bi bilo svakakvih prepravljanja i sabotiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Crnogorsku wikipediu bi posjecivali samo ljudi odavde i iz okruzenja, i muka bi se namucili da to odrzimo na nekom normalnom nivou jer bi bilo svakakvih prepravljanja i sabotiranja.
    Cak i kad bi tako bilo svrha postajanja crnogorske wiki ne bi bila umanjena. Prepravljanje, sabotiranje, pisanje raznih nebuloza o Crnoj Gori ... imas sad na raznoraznim edicijama wiki, a probaj da vidis kako je puno teze to ispravljati nego sopstvenu odrzavati na nekom normalnom nivou. To sto je prosla epidemija kad su se u nekim ministarstvima zaposljavali "ljudi" koji su imali za zadatak pisati bljuvotine o Crnoj Gori ne znaci da su i bolesnici nestali i da jos uvijek ne rade sto su radili pa makar i "volonterski".
    Megalomanija nasa crnogorska da vidimo svjetsko i rjesavamo planetarne probleme, a usput zaboravimo svoje i ne vidimo ono ispred nosa je vidljivo i kad se radi(lo) oko wikipedije. Cekajuci vrijeme dok se svi "opostenjache" po raznoraznim wiki enciklopedijama docekacemo da citamo kako su Crnogorci narod kojima se i uvo nalazi na lijevom ramenu, a mi cemo voditi plodne rasprave o tome da li u Gani bolje uspijeva kikiriki ili dzanjarike.
    Postovani MadGod, trebala bi nam wiki ponajvise zbog nas samih jer ma kako lose zvucalo u junackoj Crnoj Gori, znanje o sopstvenoj istoriji, kulturi, umjetnosti... je tragicno na niskom nivou.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Dobro, ja i dalje mislim da bi se sadrzaj nekih stranica mijenjao svakodnevno, pa bi jedan dan Duklja bila srpska drzava, drugi dan crnogorska, i tako naizmjenicno - pa sumnjam da bi to bio neki stabilni izvor informacija o nasoj istoriji, kulturi i umjetnosti.

Podrzavam, i pomogao bih kolko moze, ali se ne nadam kvalitetu ukupnog dozivljaja.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Mislim da mi prevashodni problem imamo medju sobom. I mislim da bi taj problem najbolje rijesili znanjem.

Kolaboracija na zajednickom crnogorskom projektu u kojem bi ucestvovali ljudi raznih interesovanja, bi izrasla u veoma vrijedno nasledje nama i generacijama koje za nama idu.

Razgovarao sam sa raznim strucnjacima o toj ideji, koju su je podrzali, ali li tek sistematskom organizacijom oko toga projekta bi se mogla stvoriti adekvatna atmosvera i uslovi za medjusobnu sardnju.

Moja i ideje mojih kolega nije bila da se nivo enciklopedije svede na nivo onoga oko cega se i bavi sam ovaj post, vec naprotiv jedan snazan zajednicki poduhvat baziran na razmjeni znanja, kako bi smo i duhovno i kulturno bili snazniji.

Sjana ideja, koja se nasla u nezgodno vrijeme na nezgodnom mjestu.

Medjutim i ona ce sama dokazati da ima strpljenja prema ovom psihickom i fizickom prostoru kakav nosi sinonim pojam Crna Gora. Ono sto je meni bitno da je u crnoj gori ta ideja prisna ljudima, a za ostalo ce i vrijeme stvoriti uslove.

"Svijet" sto se mene tice neka zivi u zabludi, sa podacima na wikipediji, do momenta dok ne odluci sta mu je bitno.

Meni je mnogo bitnije ono sto ce se desiti u nasoj Crnoj Gori. A tih par turistickih nocenja cemo i drukcije dobit.
    Last edited by Ego_and_his_own; 18-05-07 at 23:42.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Sasvim je jasno da politicka potpora jeziku(ISO) nije potrebna za otvaranje novog projekta wikipedije.

Da sam imao fotokopiju TV upustva gdje pored njemackog, engleskog, japanskog ima crnogorski wikipedija bi bila otvorena za 5 minuta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

ova wikipedia je jedno obicno s***e..... zna li neko kako autor moze obrise svoj tekst, da ga uopste nema, jer ono je nesto nevjerovatno kako izmjenjuju tekstove tamo??
    BMW Motorsport

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

moze li mi neko pomoci tako sto ce mi dati odgovor na gore postavljeno pitanje???
    BMW Motorsport

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

zna li neko kako autor moze obrise svoj tekst, da ga uopste nema, jer ono je nesto nevjerovatno kako izmjenjuju tekstove tamo??

Postavljajuci tekst slozio si se sa sljedecim stvarima.

- By submitting content, you agree to release your contributions under the GNU Free Documentation License.
    - If you don't want your writing to be edited mercilessly or redistributed by others, do not submit it.
    - Only public domain resources can be copied without permission—this does not include the vast majority of web pages or images.
    - See our policies and guidelines for more information on editing.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)