Page 8 of 20 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast
Results 176 to 200 of 494

Thread: Debata CG u NATO-DA ili NE

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Zasto mislis da su gradjani KOMPETENTNI da donose odluku o ovakvim pitanjima
    ...
    jednostavno oni tu odluku nisu kadri da donesu!
    Bone, Bone... KO ODLUCUJE KADA SU GRADJANI KOMPETENTNI DA DONOSE ODLUKE? VLADA NA TAJNIM SJEDNICAMA???

Tuzno je slusati ovakve price... Ovdje jeste jedan probem- sama odluka da se "razmijene note" o ovakvom pitanju (koje direktno podrzava americko jednostrano krsenje medjunarodnih principa i dogovora), ali je drugi problem - sto ako se prihvati mogucnost da Vlada RCG samostalno odlucuje kada ce i oko kojih pitanja konsultovati Parlament ili gradjane (cak zaobilazeci i Ustav)?

Ovako nesto cuti od pravnika, je... tuzno
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Bone, mogla je i holandska i francuska vlada /ili parlament/ da usvoji na nekoj sjednici onaj "Ustav", pa su uzeli za shodno da pitaju gradjane sto misle o tome. Sto mislis, koliko je od njih procitalo onu hrpu propisa, o kojoj glasaju? Ali je bitan bio njihov dozivljaj daljeg produbljavanja saradnje...

Ne uspijeva mi da povezem bilo koji smislen argument koji bi mogao da iskoristis opravdavajuci, u dvadeset prvom vijeku, stav da gradjani nijesu kompetentni da odlucuju o necemu slicnom....
    Caesar`s wife must be above suspicion

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo su EU, ko svaka poslusna... odmah zatrazili da I ONI dobiju sporazum, pa smo i njim dali, naravno...i SAD SU SVI ZADOVILJNI!!!!

Koja je k**va u dobrom smislu za tu struku ovaj Rocen......

Srecni Rusi, srecna Amerika i srecna EU.....PODUHVAT!!! Pa vi pricajte Bone sto hocete.....o ovoj raboti ja vise NASLUCUJEM, pa i teorijski znam , a kazu Ameri If you can do it you ain't bragging -ako istinu pricas ne hvalises se....

OVO JE POTEZ ZA 5!

Stalo mi je, I TO VEOMA, sto mislite o meni, ali jednostavno svaki dan me ZIVOT uvjerava da ljudi sto manje znaju o necemu to se vise k**che da znaju...dakle o strogo specijalistickim znanjima (kao sto su kompjuteri, diplomatija, ...) ne moze svako da daje svoje misljenje, jer nije kompetentan da ga da..... PA NI NAROD DA CIJENI STVARI KOJE NE RAZUMIJE....e sad, da su mogli da pricaju par dana u Skupstini, pa dea na taj nacin edukuju narod-JESU! I tu je Milovan u pravu.....ali to ner mijernja sustinu -da NE SMIJU DA ODLUCUJU U SKUPSTINI O OVAKVIM ODLUKAMA, i da ni u jednoj zemlji skustine i ne odlucuju , nego Vlade, BAS ZATO!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    26 Posts

slazem se oko principa koji su odje iznesheni vezano za nachin na koji se ovakve odluke donose. definitivno treba jachati parlament kao instituciju i kontrolora izvrshne vlasti (i generalno, tj. teorijski, a u nashem sluchaju posebno).

medjutim, isto tako mislim da je u datoj situaciji doneshena prava odluka, da je bilo neophodno to brzo i efikasno odraditi, i slozicu se s Bone-om da je napravljen neki balans. ipak, dva velika problema stoje: odgovornost i ustavnost. ako se i prihvati teza (a koja u mnogome zavisi od stava pojedinca) da je ovo bio realan i ispravan i jedini moguci potez u ovom trenutku, ostaje da se ta teza testira rjeshavanjem problema koje jedan ovakav sporazum prouzrokuje. dakle, ako su namjere bile prave, nastali problemi ce se rjeshavati (a ne negirati) na pravi nachin uz odgovarajucu retoriku. objavljivanje teksta sporazuma je stoga bio pravi korak.

ono s chim se pak ne slazem je potpuni nedostatak kontrole. medjutim, to je kod nas sistemska greshka koju treba rjeshavati bash kroz jachanje parlamenta, tachnije parlamentarnih odbora. hocu da kazem da se moze i mora napravit kompromis izmedju struchnosti i kontrole, i da treba oblikovati institucije na nachin da se ovakve stvari ne mogu diskreciono i proizvoljno odradjivati (iako mislim da su sad odradjene na najbolji moguci nachin).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo su EU, ko svaka poslusna... odmah zatrazili da I ONI dobiju sporazum, pa smo i njim dali, naravno...i SAD SU SVI ZADOVILJNI!!!!
    Bone, da li iz nepoznavanja stvari ili odusevljene potrebe da sve izgleda ruzicasto - ti brkas dvije stvari. Kao prvo sporazum sa EUFOROM ne sadrzi onu sprdacinu oko clana 98.
    A kao drugo - ne mozemo jednom losom odlukom pravdati drugu - to sto je sporazum sa SAD donesen u tajnosti, ne znaci da je i svaki drugi donesen bez javnih debata - dobar

Srecni Rusi, srecna Amerika i srecna EU.....PODUHVAT!!! Pa vi pricajte Bone sto hocete.....o ovoj raboti ja vise NASLUCUJEM, pa i teorijski znam , a kazu Ameri If you can do it you ain't bragging -ako istinu pricas ne hvalises se....
    Da, srecni svi... smo sto uloga crnogorske vlade nije da usrecuje Ruse, SAD ili EU, vec drzavu CG.

Stalo mi je, I TO VEOMA, sto mislite o meni, ali jednostavno svaki dan me ZIVOT uvjerava da ljudi sto manje znaju o necemu to se vise k**che da znaju...dakle o strogo specijalistickim znanjima (kao sto su kompjuteri, diplomatija, ...) ne moze svako da daje svoje misljenje, jer nije kompetentan da ga da.....
    Bone, ne mogu da ti opisem koliko se slazem s tobom - da ljudi sto manje znaju vise pricaju. Samo ima jedan mali problem. Ovo nije pitanje neke ezotericne vjestine, razumljive samo uskom krugu posvecenika - vec stvar razuma i zdrave logike (mada neku ruku si u pravu, jer to i jeste samo za uzi krug). Prema tome - reci da je potpuno opravdan metod/nacin na koji je donesena ovakva odluka, kada ni pola mininstara pojma nema o cemu se radi - sto je samo dokaz da je to bila odluka donesena od par ljudi, u zemlji koja je, jos uvijek vazecim ustavom, obavezna da ovakve stvari rjesava odredjenim procedurama, a koje su odje zaobidjene - i to samo zato sto neko kaze da je sama odluka dobra - je ne samo krsenje ustava, vec sprdanje sa zdravim razumom. Ocekujes od nas da treba da vjerujemo vladi kada je prigodno postovati, a kada ne, Ustav? bravo.

A ko je odje kompetentan da da misljenje? Ministar, koji je na to mjesto dosao partijskim trgovinama? Ili Vlada, koju takodje sacinjavaju clanovi birani partijskim dogovorima? Ili parlament koji je za to ustavom predoredjen i kojeg je direktno legitimisao narod.

PA NI NAROD DA CIJENI STVARI KOJE NE RAZUMIJE....e sad, da su mogli da pricaju par dana u Skupstini, pa dea na taj nacin edukuju narod-JESU! I tu je Milovan u pravu.....ali to ner mijernja sustinu -da NE SMIJU DA ODLUCUJU U SKUPSTINI O OVAKVIM ODLUKAMA, i da ni u jednoj zemlji skustine i ne odlucuju , nego Vlade, BAS ZATO!
    Poenta parlamentarne debate nije prica radi price (o apstraktnom pojmu edukacije gradjana drugom prilikom) - vec postovanje ustavnog principa da predstavnici gradjana odlucuju o jednom medjudrzavnom ugovoru. Majka mu stara, pravnik si i to bi trebao znati. Sto je sljedece: ne moramo se drzati zakona kao pijan plota? I u cemu je poenta zakona i Ustava, i Parlamenta pride, ako ostavljamo na Vladi da procijeni koje i kada zakone i ustavne principe postovati??? I to jos vladi koja ima ovakav track record?

Sustina je da Skupstine ne odlucuju o ovakvim stvarima? Bone, salis li se to?

Bone, argumentacija ti je puna rupa. Sve se svodi na tvoju odusevljenost samim cinom, koji time opravdava svai moguci nacin donosenja te odluke... O samoj odluci i da ne pricamo. I jos pravnik...
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by augustin View Post
    slazem se oko principa koji su odje iznesheni vezano za nachin na koji se ovakve odluke donose. definitivno treba jachati parlament kao instituciju i kontrolora izvrshne vlasti (i generalno, tj. teorijski, a u nashem sluchaju posebno).

ono s chim se pak ne slazem je potpuni nedostatak kontrole. medjutim, to je kod nas sistemska greshka koju treba rjeshavati bash kroz jachanje parlamenta, tachnije parlamentarnih odbora. hocu da kazem da se moze i mora napravit kompromis izmedju struchnosti i kontrole, i da treba oblikovati institucije na nachin da se ovakve stvari ne mogu diskreciono i proizvoljno odradjivati
    Upravo tako.

Quote Originally Posted by augustin View Post
    medjutim, isto tako mislim da je u datoj situaciji doneshena prava odluka, da je bilo neophodno to brzo i efikasno odraditi, i slozicu se s Bone-om da je napravljen neki balans. ipak, dva velika problema stoje: odgovornost i ustavnost. ako se i prihvati teza (a koja u mnogome zavisi od stava pojedinca) da je ovo bio realan i ispravan i jedini moguci potez u ovom trenutku, ostaje da se ta teza testira rjeshavanjem problema koje jedan ovakav sporazum prouzrokuje. dakle, ako su namjere bile prave, nastali problemi ce se rjeshavati (a ne negirati) na pravi nachin uz odgovarajucu retoriku. objavljivanje teksta sporazuma je stoga bio pravi korak.
    U tome je i problem. Kako je javnosti i institucije - stavljena pred svrsen cin, pukom obavijesti da je neko prihvatio ovakav dogovor sa SAD, mi mozemo samo da pricamo da li je to bilo u redu ili nije. Sto se tice uticanja na samu odluku - ne. I kakav se to presedan stvara za buduce odluke?

Procjena - kada se treba konsultovari parlament ili gradjani - nije na vladi, vec na Ustavu da odluci.
    I to je princip koji je odje zestoko prekrsen.
    A to jedan pravnik nikako da prihvati, vec taj problem relativizuje svojom oduseveljenoscu samom odlukom. Uz duzno postovanje - onog momenta kada emocionalne egzaltacije pocnemo da uvodimo kao pravne kategorije - nece nam biti potreban ustav, niti parlament. Samo jedna tacka koja donosi brzo i efikasno sve odluke, i odusevljeni podanici.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A dzaba mi ovdje naglabamo, bice kako fico hoce... On fino podje, potpise sto treba, najede se tamo, napije, i vidimo na dnevnik da smo preuzeli neke obaveze, a niko pojma o tome nema. Cak ni skupstina...
    Ali ceremonija potpisivanja je na nivou, to se mora priznati... ;-)
    Progress, not perfection!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na istom nivou na kojem bi bila da su potpisali sa Burkinom Faso ili Trininadom i Tobagom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Bone, ka Boga te molim - prokomentarisi mi ovo:
    Quote Originally Posted by Thomas_O_Malley View Post
    Bone, mogla je i holandska i francuska vlada /ili parlament/ da usvoji na nekoj sjednici onaj "Ustav", pa su uzeli za shodno da pitaju gradjane sto misle o tome. Sto mislis, koliko je od njih procitalo onu hrpu propisa, o kojoj glasaju?
    Evo, francuska i holandska drzava (s tim sto u Francuskoj parlament i nema toliko bitnu ulogu) su odlucili da konsultuju gradjane.
    Svako se slaze da su francuski i holandski vlastodrsci mogli da to posalju u Parlament (ili cak na nivou vlade ispotpisuju sve to) - jer im je ODGOVARALO DA TAJ USTAV BUDE PRIHVACEN, jer evo danas - njihovo odbijanje ustava je uzrok jedne od najvecih unutrasnjih kriza EU.

A jesu li mogli samo da ga potpisu i nisto od ovoga ne bi bilo. Uostalom - manje od 1% glasaca je uopste i procitao o cemu se radi. A da ne pominjemo kompetentnost jednog prodavca paradajza iz Karkasona, metalskog radnika iz Lila ili konobara iz Grenobla?

I ONI SU ODLUCILI DA KONSULTUJU GRADJANE, JER SU SMATRALI DA OVAKO BITNE ODLUKE ZAHTIJEVAJU NAJSIRI MOGUCI LEGITIMITET.

I tu se ocitava stav francuskih i holandskih politicara prema svom gradjanstvu. A naravno - stav crnogorskih. S tim - sto ja jos ne vidjeh da se neko odusevljava sto ga Vlada tretira kao sezonsku biljku - bitan je samo jednom u svake 4 godine.

A poenta USTAVA i njegovog definisanja ingerencija i podijeljenosti tri vlasti - je upravo zbog toga da jedna od te tri ne ojaca do te mjere da sama moze da odlucuje kada se ove druge dvije pitaju.

I taj princip je prekrsen Bone. Za ovakav zakljucak ne treba nikakvo specijalisticko znanje. Vec samo dobra volja.
    Last edited by Bonja the Zmaj; 08-05-07 at 11:21.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sjetih se RUSKIH SHOFERA VOJNIH KRNTIJA po POLJSKOJ,
    ako JAMERIKANCI pochnu da SE QURCHE, kao RUSI po POLJSKOJ,
    i nekome DIJETE zavrshi pod tochkovima Jamerichkog shlepera,
    BRZO CE PAMET,
    IZ SHUPKA, STICI DO GLAVE.

Ili ne daj BOZE, neka DJEVOJCHICA kao one JAPANKE,
    neko SILUJE od tih RATNIKA.

Chesto sam sretao NATO KOLONE vozeci od Danske do CGe,
    nikad NIJESAM BIO ODUSHEVLJEN.

ZIVI BILI, PA VIDJELI,
    JA NIJESAM OPTIMISTA,
    I DALJE SAM "IZNENADJEN I UVREDJEN" od AROGANCIJE DEMONKRATSKE VLADE,
    koja NAS ne HEBE za SUVU SHLJIVU.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne moze se u opisivanju proshlog vremena govoriti da narod nisu trebali pitati da glasaju za ostanak s Milosevicem, pa da narod nije bio zreo demokratski kad nije podrzao LSCG, a sad naprasno zagovarati komunizam, svi moraju da se pitaju, i to kad su velike odluke u pitanju, one za koje narod u 98% nema pojma ni sta znache.

Uchiti u hodu narod, gurati marketinshki opcije preko Skupstine, odnosno prvo edukovati one u Skupstini, pojasniti im, pa dok oni izvrshe probavu, a usput i narodu proguraju kroz zeludac, pa ovo, pa ono, birokratsko i marketinshko prevaspitavanje i pretvaranje 700 000 ljudi u struchnjake, pogolem zalogaj.

Dakle apsolutno se slazem sa Old Bone da neka pitanja treba izbaciti iz "Arene" i odluchno reagovati na vrijeme (na stranu Ficolino koji ce nam se jednom vratit iz inostranstva bez gaca ali se nadam da ima sposobnih uz njega koji bi pritrchali spremni sa pelenom za svaki sluchaj).

p.s. Sto se tiche ovog "gazenja" naroda, pa kakav sporazum tu uopste treba Americi?
    Da im je do gazenja, bash bi pitali i Crnogorce i Ficolina, i bilo koga, kao sto su pokazali koliko im "sporazuma" i "odobrenja" trebaju kad im neki mrav pochne iritirati mali nokat na nozi, dokazujuci im smisao za "pravdu" i "demokratiju".
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 12:56.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    170
    Thanked in
    94 Posts

Jos davne 1994, od jednog penzionisanog ambasadora u Vasingtonu, koji je znao kako mnogi vjetrovi duvaju, cuo sam teoriju koju u tom trenutku nijesam shvatio u potpunosti, a koja je vremenom dobijala sve vise i vise realnih obrisa. Prica je bila oko aktuelne bosanske kasapnice i pozicije CG u svemu tome. Njegova je izjava tada bila: NECE TOME BITI KRAJA DOK NATO NE POKLOPI CIO BALKAN.

1995 je potpisan Dejton, Bosna je umirena. I dalje pamteci onu izjavu, mislio sam da se cica ipak prevario. Medjutim, sjecamo se Rambujea i 1999 - eto ga sad NATO u sred Balkana, na Kosovu, eto Bugara, eto Slovenije, ...

Mozda ovaj sporazum nema nikakve veze sa tim, ali mi se sve vise cini da je to neprekinuti niz poteza koje redjaju mocni trans-atlantski majstori, i da ako neki ne povuku danas, sjutra sigurno hoce.

Da li ce neko pitati narod u CG, ili nece, taj ce potez biti odigran, za to se ne treba brinuti. Iako niko ne voli musketanje cas sa lijeve, pa cas sa desne bande, ipak jaci kaci, i na kraju ce biti onako kako je zamisljeno za nekim zadimljenim politickim stolom. Vremena parnih valjaka su samo naizgled za nama.

Mada, sa pozicije onog koji ne kaci, bilo bi makar uctivo da se ponekad za nesto upita i taj nesretni puk, koji izgleda vrijedi samo onda kada po komandi treba da aplaudira.
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zar ne prevaspitashe, pitashe i "pogurashe" Krajisnike? Ne pitashe Srbe iz RS uz takvo propagandno prevaspitavanje da je bilo za nevjerovat kako se nacionalistichki sve strane obrazovashe i odluchishe? Zar ne pitashe narod Kosova, pa reagovashe glavachke u......? Pa mostovi, pa podrshke, pa ...

Ipak, volim ja kad glaveshina zna dje mu je mjesto i kolike su granice mogucnosti, bez hvatanja "nebeskih" granica, nego racionalno i po realnoj mjeri, preventivno, prije nego se narod povrshno iluzionistichki specijalizuje za neke budalastine.

p.s. Bolje Ficu da spadaju same gace - preventivno, no naknadno chitavom narodu na silu da ih skidaju.:mrgreen:
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 13:26.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by gingis kan View Post
    Ne moze se u opisivanju proshlog vremena govoriti da narod nisu trebali pitati da glasaju za ostanak s Milosevicem, pa da narod nije bio zreo demokratski kad nije podrzao LSCG, a sad naprasno zagovarati komunizam, svi moraju da se pitaju, i to kad su velike odluke u pitanju, one za koje narod u 98% nema pojma ni sta znache.
    KO je rekao da nisu trebali pitati narod za ostanak s milosevicem? Molim te, nema potrebe za ovakvim "imputacijama". Narod je i bio pitan, samo nacin na koji je to izvedeno - je bilo sve samo ne konsultovanje naroda. LSCG? Narod je bio pitan, narod je izabrao. Ali sama cinjenica da je narod imao tu slobodu izbora i odlucivanja (koliko sve to bilo u sivoj zoni) - je ono sto nas razlikuje od drzava dje narod uopste nema takav luskuz.
    Uostalom - reci da zbog niza losih odluka - treba ukinuti pravo narodu da se pita - je svojevrsni... Znas vec
    Mada treba biti posten pa priznati da izmedju simuliranja konsultacije s narodom (sto je bilo oko ostanka sa Slobom) i ne pitanja naroda uopste - postoji jedna ogromna rupa. A tu bi rupu vi da zaobidjete...

I jos jedna stvar sa komunizmom (svi trebaju da se pitaju?). Kako to povezati sa referendumom oko EU Ustava u Francuskoj i Holandiji? (ovo je prvo pitanje na koje bih cijenio odgovor, a drugo upravo stize)
    Dakle apsolutno se slazem sa Old Bone da neka pitanja treba izbaciti iz "Arene" i odluchno reagovati na vrijeme
    Evo, recimo da ste ti i BOne u pravu.
    TO NAS DOVODI DO PITANJA SVIH PITANJA: KO ODLUCUJE KADA SE TREBA, A KADA NE - PITATI NAROD.
    VLADA?
    PARLAMENT?
    PREDSJEDNIK?
    ili USTAV?
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mala Moja, Moje Zlato,

Skidaj Gace, Stize Nato.

OJHA, ojha
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[quote]
    Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    KO je rekao da nisu trebali pitati narod za ostanak s milosevicem? Molim te, nema potrebe za ovakvim "imputacijama". Narod je i bio pitan, samo nacin na koji je to izvedeno - je bilo sve samo ne konsultovanje naroda. LSCG? Narod je bio pitan, narod je izabrao. Ali sama cinjenica da je narod imao tu slobodu izbora i odlucivanja (koliko sve to bilo u sivoj zoni) - je ono sto nas razlikuje od drzava dje narod uopste nema takav luskuz.
    Uostalom - reci da zbog niza losih odluka - treba ukinuti pravo narodu da se pita - je svojevrsni... Znas vec
    Mada treba biti posten pa priznati da izmedju simuliranja konsultacije s narodom (sto je bilo oko ostanka sa Slobom) i ne pitanja naroda uopste - postoji jedna ogromna rupa. A tu bi rupu vi da zaobidjete...
    Ja bih narod da postedim budalastina i stresa odgovornosti -ponekad.
    Narochito kad taj narod nije svjestan svoje "velichine" i velichine SILA.

I jos jedna stvar sa komunizmom (svi trebaju da se pitaju?). Kako to povezati sa referendumom oko EU Ustava u Francuskoj i Holandiji? (ovo je prvo pitanje na koje bih cijenio odgovor, a drugo upravo stize)
    Kad budemo ex kolonijalne, a trenutno nauchne, kulturne i energetske sile Francuska i Holandija, tad cu moci da odgovorim na ovo pitanje. Do tad, mogu da josh vidim realno razlikice u velichinama.

Evo, recimo da ste ti i BOne u pravu.
    TO NAS DOVODI DO PITANJA SVIH PITANJA: KO ODLUCUJE KADA SE TREBA, A KADA NE - PITATI NAROD.
    VLADA?
    PARLAMENT?
    PREDSJEDNIK?
    ili USTAV?
    Ja sam rekao da je Bone u pravu, a jesam li ja - mali mi posa'.

Sto se tiche pitanja kad treba pitati narod, e to bih ja tebe pitao, jer si do ove teme zagovarao da je narod glup, povodljiv, bez kapaciteta i da suludo odluchuje.
    Dok, eto, ja se ipak drzim misljenja da narod i nema blage veze sa tim interesnim zeljama politichkih kalkulantskih profiterchica i SAMO sam na stranu naroda da ne dobija po g**** zbog tih parazita koje moraju zbog gradjanske duznosti glasati da im stoje na grbachi i da se umjesto naroda mora brchkati po CG hotelima i shetati umjesto tog istog naroda po inostranstvu, SVE na grbachu poreznih obaveznika - SIROTINJE.
    Nek bar odluche nekad bez maltretiranja istog naroda i ispiranja mozga za providne politichke poene i za*ebanciju uvijek na rachun naroda.
    Kad god su narod toboz pitali, uvijek je narod dobio po g****, a nikad vecu platu i bolji zivot.
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 13:59.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sto se tiche pitanja kad treba pitati narod, e to bih ja tebe pitao, jer si do ove teme zagovarao da je narod glup, povodljiv, bez kapaciteta i da suludo odluchuje.
    Dok, eto, ja se ipak drzim misljenja da narod i nema blage veze sa tim interesnim zeljama politichkih kalkulantskih profiterchica i SAMO sam na stranu naroda da ne dobija po g**** zbog tih parazita koje moraju zbog gradjanske duznosti glasati da im stoje na grbachi i da se umjesto naroda mora brchkati po CG hotelima i shetati umjesto tog istog naroda po inostranstvu, SVE na grbachu poreznih obaveznika - SIROTINJE.
    Nek bar odluche nekad bez maltretiranja istog naroda i ispiranja mozga za providne politichke poene i za*ebanciju uvijek na rachun naroda.
    Kad god su narod toboz pitali, uvijek je narod dobio po g****, a nikad vecu platu i bolji zivot.
    Taman kad sam pomislio da ces pitanjem odgovoriti na pitanje, dobih umjesto odgovora obrazlozenje tvog stava.

Da budem savrseno iskren - ja cu se sloziti sa jednim slavnim novskim umjetnikom, koji je rekako da smo mi za vrijeme Tita imali demokratije, tacno koliko nam je trebalo. Eh, taj Tito...
    Nego, da se vratimo na temu.
    Temudzin, ne sporim ja da narod apsolutno pojma nema o Nato, kao ni o EU, kao ni o cemu sto mu direktno ne tangira goozicu. Dakle, to je onih 90%.
    Ali postoji jedan divni dokument, koji se zove USTAV, a koji trenutnu vlast barem malo ogranicava u stvarima na koje ovih 90% doesn't give a flying fucck.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad taj USTAV bude izglasan od onih parazita izglasanih od naroda za Skupstinu, i kad taj USTAV bude zastitnik naroda, a ne parazita, kad bude stitio narod od istih lezilebovica i umishljenih nikogovica kad bude zastita i jasno objashnjenje normi u drustvu... e tad, tad ce narod imati vremena da se doobrazuje, postane samosvjestan individualnih vrijednosti i razlika, da pazi na svoju g***** i da im niko ne odluchuje za njihovo gore, nego opste bolje zivljenje.
    No, to je vec kolosalna fantastika u koju je trenutno irealno ubaciti koncept jadnog naroda u CG, realista sam.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default ............................!

[QUOTE=gingis kan;637888]
    Kad budemo ex kolonijalne, a trenutno nauchne, kulturne i energetske sile Francuska i Holandija, tad cu moci da odgovorim na ovo pitanje. Do tad, mogu da josh vidim realno razlikice u velichinama.
    Ja bih ipak mislim da, ukoliko imas nekog druga koji se bavi istorijom razvoja zapadnoevropskih drzava i odnosa u EU, necemo bas toliko cekati na neki "tvoj" stav po ovom pitanju. :bart:

Vec vidim Bone-a, kako se raduje jednom ovakvom komplimentu!

A sto se tice stava da narod "ne treba pitati...." vec vidim neku novu teoriju, koja krece od onoga da su anticki polisi u stvari bili mitinzi gladnih protiv izbora, a ne nikako odlucivanje aklamacijom. Ako se preskoci u proceduri odlucivanja izjasnjavanje gradjana po jednom ovako bitnom pitanju razlog je samo jedan: Nema se hrabrosti za suocavanje sa mogucim kontra-argumentima iz kojih se (nekad u buducnosti) moze i izvuci poneka neprijatna tuzba....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Kad taj USTAV bude izglasan od onih parazita izglasanih od naroda za Skupstinu, i kad taj USTAV bude zastitnik naroda, a ne parazita, kad bude stitio narod od istih lezilebovica i umishljenih nikogovica kad bude zastita i jasno objashnjenje normi u drustvu... e tad, tad ce narod imati vremena da se doobrazuje, postane samosvjestan individualnih vrijednosti i razlika, da pazi na svoju g***** i da im niko ne odluchuje za njihovo gore, nego opste bolje zivljenje.
    No, to je vec kolosalna fantastika u koju je trenutno irealno ubaciti koncept jadnog naroda u CG, realista sam.
    Sve se slazemo. Ali koristiti ove argumente za relativizaciju krsenja postojeceg UStavA - je ipak neprihvatljivo
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dragi Thomas,
    Moje drustvo cijenim puno i kad su oni ochevidci nekog deshavanja ja ih pitam za njihovo mishljenje i informaciju. Vidim da je to tebi nesto nelogichno, ali pored toga sto te ne razumijem, kulturno ostavljam na racun tvog "respekta" i stila opstenja sa tvojim drustvom.
    Moja malenkost nije prisustvovala sastancima LSCG, jer je u to vrijeme bilo nekih deshavanja na drugoj strani svijeta.
    Sto se tiche ovih slatkih provokacija na rachun FR i NL, eto nesto sam od muke morao i tamo na licu mjesta da obavljam, pa i na silu da nauchim da sagledam te razlike, toliko da na osnovu njih mogu uvidjeti i sam samcat razlikice u sistemu velichina.

Chini mi se da je Old Bone svjestan svojeg stava, pa mu kompliment za mishljenje od jednog forumasa ne mora znaciti puno.

Ja ne teoretishem vec samo realno sagledavam rezultate tih toboznjih odluka od strane naroda, pa i objasnih vec...

Uchiti u hodu narod, gurati marketinshki opcije preko Skupstine, odnosno prvo edukovati one u Skupstini, pojasniti im, pa dok oni izvrshe probavu, a usput i narodu proguraju kroz zeludac, pa ovo, pa ono, birokratsko i marketinshko prevaspitavanje i pretvaranje 700 000 ljudi u struchnjake, pogolem zalogaj.

Dakle apsolutno se slazem sa Old Bone da neka pitanja treba izbaciti iz "Arene" i odluchno reagovati na vrijeme (na stranu Ficolino koji ce nam se jednom vratit iz inostranstva bez gaca ali se nadam da ima sposobnih uz njega koji bi pritrchali spremni sa pelenom za svaki sluchaj).:wink:

p.s. Sto se tiche ovog "gazenja" naroda, pa kakav sporazum tu uopste treba Americi?
    Da im je do gazenja, bash bi pitali i Crnogorce i Ficolina, i bilo koga, kao sto su pokazali koliko im "sporazuma" i "odobrenja" trebaju kad im neki mrav pochne iritirati mali nokat na nozi, dokazujuci im smisao za "pravdu" i "demokratiju".:wink:

Zar ne prevaspitashe, pitashe i "pogurashe" Krajisnike? Ne pitashe Srbe iz RS uz takvo propagandno prevaspitavanje da je bilo za nevjerovat kako se nacionalistichki sve strane obrazovashe i odluchishe? Zar ne pitashe narod Kosova, pa reagovashe glavachke u......? Pa mostovi, pa podrshke, pa ...

Ipak, volim ja kad glaveshina zna dje mu je mjesto i kolike su granice mogucnosti, bez hvatanja "nebeskih" granica, nego racionalno i po realnoj mjeri, preventivno, prije nego se narod povrshno iluzionistichki specijalizuje za neke budalastine.

p.s. Bolje Ficu da spadaju same gace - preventivno, no naknadno chitavom narodu na silu da ih skidaju.:mrgreen:

A za to istorijsko uporedjivanje, eeee to ima smisla upravo zbog teshkog kulturno nauchnog zaostajanja...

No, to je vec kolosalna fantastika u koju je trenutno irealno ubaciti koncept jadnog naroda u CG, realista sam.:sad:

Ebga, nesto mi zao ovaj narod koji u vecini nema toliku platu da moze sebi priustiti da se brcne u "njegovo" more, sve valjajuci se u pijesku "njegove" obale, ali mora mozgat o tome oce li zabraniti velesili da ih pregazi nedje ulicom ili nesto slichno u "njihovoj" Crnoj Gori, a "imaju" max 50-tak kvadrata za abitovanje u svom vlasnistvu.
    Koliko ove velike "feudalce" svrbi mooodo za nesto sto je dalje od njihovog feuda, e vala opterecivati sirotinju sa nebulozama koje ih mogu kostati lichnog zivota dok bi se feudalci lagano odshetali s "broda" sve sa kapitalom, a previshe brate. Oder.
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 14:55.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default .........................!

Ebga, nesto mi zao ovaj narod koji u vecini nema toliku platu da moze sebi priustiti da se brcne u "njegovo" more, sve valjajuci se u pijesku "njegove" obale, ali mora mozgat o tome oce li zabraniti velesili da ih pregazi nedje ulicom ili nesto slichno u "njihovoj" Crnoj Gori, a "imaju" max 50-tak kvadrata za abitovanje u svom vlasnistvu.
    Koliko ove velike "feudalce" svrbi mooodo za nesto sto je dalje od njihovog feuda, e vala opterecivati sirotinju sa nebulozama koje ih mogu kostati lichnog zivota dok bi se feudalci lagano odshetali s "broda" sve sa kapitalom, a previshe brate.
    Ajde da pretpostavimo da je sve sto si rekao donekle stoji.... Ajde da odemo i korak dalje i kazemo - vjerujemo u tvoju zabrinutost. Pa i da preceramo i kazemo: Donekle bi se mogli sloziti.

Kako iz ovakve argumentacije, iznesene u ovom citiranom dijelu moze proizaci stav da je referendumsko izjasnjavanje o NATO-u "opterecenje za sirotinju"? Uskratiti pravo na slobodno izrazeno misljenje? Po pitanju od kojeg zavisi pozicija drzave (koju ne cine samo vlastodrsci! ...iako ih najveci broj zdusno podrzava i tapse po ramenu...no to je druga prica!) na medjunarodnoj politickoj sceni i bitno opredjeljuje buduci drzavni profil (dilema da li neutralnost, ekologija i turisticki razvoj i dalje imaju prioritet nakon ovih desavanja?!)??? O cemu se radi?

Da li, konkretno, gradjaninu koji ne zeli da vidi drzavu u kojoj zivi kao clanicu NATO-a, ostavljas kao jedinu mogucnost protesta da se zapali na podgorickom trgu?
    Da li onaj koji se ne slaze sa brojnom masom zaokruzivaca (tako ih nazivam jer "glasaci" ipak razmisljaju o svom izboru, kad koriste svoje gradjansko pravo) ima neki drugi sistem izrazavanja sopstvenog nezadovoljstva?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opterecenje je za sirotinju koja treba da razmishlja za svoj opstanak i kako da te lezilebovice u politici koju postavishe da profiterishu za sebe, natjeraju da RADE za narod i da to NE ide obrnutim smjerom, tj. tjeraju ljude na ulice bez posla, sve unistavajuci fabrike da bi ih doveli pod stechaj i prodali za par zelembaca u njihove bezdanske politichke dzepove.
    Gradjanin MORA o tome da misli a ne o velesilama koje ako im dune nece pitat Crnogorce dje ce nogom krochit.

Ebe se narodu i za NATO i sve mocnike kad ih njihovi izabranici vode zedne preko vode, sa nebulozama i opterecenjima koje ionako ne zavise od obichnog naroda.
    Definitivno, Ficolino je ovim potpisom spasio te jade da se ne zamlacuju glupostima i spasio malo budzet koji je napunjen od naroda da ih politiKANTI ne troshe mlateci praznu slamu po Skupstini, sve preskachuci zivotne teme gradjana CG - da se ne zamjeri vlast opoziciji i obrnuto.

Gradjansko pravo je da one parazite dovedu do poznavanja prava i obaveza za ono za sta su izabrani i placeni, a o Velesilama, to kad dodje do perioda toljaga, pa pravac u ekoloshke pecine.
    Last edited by gingis kan; 08-05-07 at 15:28.
    SaMo JeDnA DnEvNo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Definitivno, Ficolino je ovim potpisom spasio te jade da se ne zamlacuju glupostima i spasio malo budzet koji je napunjen od naroda da ih politiKANTI ne troshe mlateci praznu slamu po Skupstini, sve preskachuci zivotne teme gradjana CG - da se ne zamjeri vlast opoziciji i obrnuto.
    Fico spasava samo sebe i svoju partiju, a za narod ga briga samo onoliko koliko treba da mu puni drzavnu kasu. Tvoja demokraticnost doseze neslucene granice genijalnosti, pa bi mozda bilo dobro da predlozis Ficu da ukine skupstinu i opoziciju jer ce tako sve zivotne teme gradjana da se bolje rjesava. Potpisivanje sporazuma sa SAD donosi sto direktno sto indirektno DPS rezimu dovojan izvor finansijskih sredstava kojima ce se odrzavati na vlasti. SAD dobija teritoriju na kojoj moze jeftino da dejstvuje, DPS dovoljno novca i zastite za nesmetan opstanak na vlasti. Zato nema potrebe da se skupstina i narod zamaraju time, samo bi im mogli ugroziti priliv svjezeg kapitala. Ako se nisi do sada uclanio u DPS vrijeme ti je.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default ...................!

Opterecenje je za sirotinju koja treba da razmishlja za svoj opstanak i kako da te lezilebovice u politici koju postavishe da profiterishu za sebe, natjeraju da RADE za narod i da to NE ide obrnutim smjerom, tj. tjeraju ljude na ulice bez posla, sve unistavajuci fabrike da bi ih doveli pod stechaj i prodali za par zelembaca u njihove bezdanske politichke dzepove.
    Gradjanin MORA o tome da misli a ne o velesilama koje ako im dune nece pitat Crnogorce dje ce nogom krochit.

Ebe se narodu i za NATO i sve mocnike kad ih njihovi izabranici vode zedne preko vode, sa nebulozama i opterecenjima koje ionako ne zavise od obichnog naroda.

Gradjansko pravo je da one parazite dovedu do poznavanja prava i obaveza za ono za sta su izabrani i placeni, a o Velesilama, to kad dodje do perioda toljaga, pa pravac u ekoloshke pecine.
    Moram ti nesto priznati:

S jedne strane pokusaj razumijevanja tvoje logike na osnovu onoga sto si napisao, i s druge strane dovodjenje istog u neki elementarno prihvatljiv i smislen okvir - za mene - ima kao zajednicku mjernu jedinicu potonju rijec koju si iskoristio u svom pretposljednjem odgovoru na ovu temu:

OPUC!

Page 8 of 20 FirstFirst ... 45678910111218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)