moze neko iz iskustva da mi kaze koja je najbolja banka za stambeni kredit tu do 80k sa platom oko 1000![]()
tutti quanti cantano e bevono per te!
Tu es mon héro!
krediti su u cg postali trziste na kojemu se pregovara...
uzmes zvanicnu ponudu od tvoje banke i onda redom - dobar dan, meni moja banka X nudi ovo, sta mi vi mozete ponuditi ako predjem kod vas...
samo vodi racuna da pitas - ako kupis stan koliko plata moras primiti u novoj banci prije nego odobre kredit - neke su zatezali na 2-3, ti nadjes stan, sve dogovoris i onda cekas...
U CID ne nemaju, dje je mogu naci?
Per aspera ad astra...
Ako moze par pitanja u vezi elektronskog potpisa, kako to funkcionise i kako da ga "kreiram"?
Pin/puk od licne karte mi je u drugom gradu, nesto me strah da ce mi trebati prilikom aktivacije.
Dalje, izeo bih one tokene sto se uzimaju u Postu... cuo sam da se ceka malo duze, je li ista situacija sa Telekomom i nekom privatnom firmom? I ima li razlike medju njima?
Kotorani, ima li se dje odradit slikanje za vizu u grad? Parteli je citavo ljeto zatvoren, ima li kakva alternativa?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Danas sam bio, zatvoren je bio? A i bogomi dosta puta sam prolazio, stoji im tamo godisnji i potrebni radnici, odavno.
E sad, da li su otvorili na neku novu lokaciju? Posto sam ja bio u stari grad na glavni trg? Na broj na instagram je iskljucen.
Edit koji sam ja kralj...a oni se pomjerili malo sa strane, a znam to odavno no sam zaboravio hahahahaha, a prvi put kad sam radio bilo je na glavni trg
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by efamouspg; 29-09-26 at 12:06.
A ne taj. Taj ne radi odavno. Imaju drugu radnju evo godinama isto. Kad od krenes prema opstini. Nalazi se u prizemlje palate bizanti gdje je i skupstina. Tacno preko puta palate beskuca, gdje je ulazu u moju kafanicu.
https://maps.app.goo.gl/KMeBd9z78gfZ6k9B6?g_st=ic
Jedno pitanje, više pravničko nego tehničko:
Ukoliko se u postpaid paketu operatora u CG po ugovoru za pretplatu dobiju određeni benefiti, npr. 15gb interneta u CG, da li sada taj paket može da ima 0gb u zoni EU a i dalje stoje 15gb u CG?
Naravno, nude novi paket za 3 puta veću pretplatu koji ima 15gb u eu.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Opeateri još nijesu u obavezi da uključe EU GB u dve pakete.
Tako sa su u ove pakete u koje su uključili podigli pretplatu za oko 2e.
Neke pakete ne smiju da diraju jer su paketi za firme, i dok ne istekne ugovor takvi su.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
paket je paket
sve dok ne bude postojala zakonska obaveza da se data saobracaj moze koristiti u EU (kao sto je sad zapadni Balkan) nece ti niko nista mijenjati za stare pakete
Ovo je za operatere u CG cisti trosak... ukidanje rominga ce da im bude finansijski udarac koji nikad prezaliti nece
tenderski paketi (ti za firme) su tipicno izuzeti od zakonskih obaveza jer se posebnim ugovorom definise sta je u okviru tarifnoga paketa - zato benefiti mogu da budu znacajno razliciti od onoga sto imaju obicni gradjani (i pozitivno i negativno)
Očekuje se, tačnije očekivala se ovo ljeto.
Biće u toku iduće godine. Ne, paketi za firme se kombinuju kako firma želi i taj paket i ta cijena mora biti za vrijeme trajanja ugovora.
Paketi za fizička lica se mogu raskinuti prije trajanja ugovora uz trošak jedne ili druge strane.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
ocekuje se... zato je One uveo nove pakete sa ukljucenim benefitom, da privuce malo ljudi prije nego to postane dostupno svima
vjeruj mi, 2e mjesecno po korsniku je cista nula u odnosu na roaming prihode od interkonekcije prije 5-10 godina... kad su uveli zapadni balkan se kukalo, ali sad ce lice da se skube
kod interkonekcije i rominga operateti jedni drugima fakturisu mjesecno cijenu za svaki minut poziva, bez obzira je li taj minut krajnjem korisniku naplacen ili ne...
postoji "matematika" iza toga sta se ocekuje da prosjecan korisnik napravi troska pa da se bude u plusu
i kad je rijec o interkonekciji (pozivi ka drugim mrezama u drzavi) tu se prebijaju iznosi i obicno niko nije na (velikom) gubitku
ali roming je specifican jer korisnik dodje u tvoju mrezu i zauzima resurse tvoje mreze, a ti ces sve manje koristi imati od toga... svi operateri ljeti povecavaju broj baznih stanica na primoriju, dodaju mobilne bazne stanice za festivale itd - sve to kosta pofino i nekad je imalo bas smisla jer su zarade bile enormne... sad ce im sve to biti trosak, a morace da nastave da rade zbog kvaliteta mreze
ako dodje do promjene uslova iz paketa (kod fizickih lica) paket se u roku od 30 dana moze raskinuti sve i ako je postojala ugovorna obaveza bez troska (osim troska uredjaja ako ih ima uz ugovor)
cak i kad dobijes vise - mozes da kazes - ja necu
najjace je - sto mozes da trazis raskid ugovorne obaveze i da nastavis da koristis paket*samo nemas ugovornu obavezu pa mozes da potpises novu/kupis novi uredjaj itd
1.10. mi je trebala usluga jer sam na taj dan putovao u IT. usluga naravno nije aktivirana - tj treba prvo da se aktivira pa cak iako sam igrom slucaja zvao operatera i rekao mu da je aktivira.
naravno to se nije zavrsilo niti taj dan a ni do dana danasnjeg , kako rekose jos rade na tome ( za sve korisnike).
znaci naravno k..... , em 90% ljudi ne zna da to treba da se aktivira em sto ce ko zna koliko naroda naguzit da pali roming ne znajuci da nije najavio uslugu.
f6
Moze im se. Niko nista. Agenciju boli briga. Tamo su dobre plate posao laganica.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks