Do tebe je. I do mene. Ja znam neke koji su stare stanove renovirali tako da im sve bude open space što bi rekli stari Crnogorci
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dobih katalog stanova za kulu u CP. Standardi projektovanja drasticno opali. Stanovi katastrofa. Ne znam konkretno ko je arhitekta, vjerovatno citav tim od par ljudi koju su zaposleni tamo, ali su Mene vise odgovorni oni sto su to odobrili.
Mada nije samo kod njih.
Ovo je moj jednosoban stan koji je projektovala Zetagradnja prije 14 godina. Stan sa 4 otvora (po dva dupla krila prozora i po jedno krilo vrata dnevne i spavace). Ulazna vrata, hodnik za jedan veci, jedan manji plakar i naravno dnevna, spavaca, kulatilo - sve cetri prostorije odvojene vratima. Kuhinja maksinalno odvojena od dnevne. Tu je jos i ostava, sto ni veci stanovi danas nemaju.
Danas komforniji jednosoban stan od 50m2 prakticno nema hodnika.
Iz spavace sobe se direktno ulazi u dnevnu. WC direktno na kuhinju.
Valjda je normalno da osoba ujtro kad ustane, iz kreveta podje direktno u WC i osvjezi bez da eventualno neki gost (zenina, muzeva majka, sestra, nebitno) mora da gleda i da se pita sa osobom koja se jos nije umila.
Bitno je da je tu terasa od 7 kvadrata. Citavih 4700-5800e/m2
Trobosan stan nema hodnik, a iz spavace se ulazi u dnevnu.
Ne znam je li do mene, ali u stanu od 140m2 ocekujem da mi se iz dnevne ne vidi kuhinja u kojoj se sprema rucak.
Razumijem da se za odredjene stanove mora ukombinovati noseci stub i otvori za spoljasnju bravariju, ali isto tako, nisu oni danas usli u posao crtanja stanova.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
Last edited by branko.kotor; 17-09-26 at 00:04.
Do tebe je. I do mene. Ja znam neke koji su stare stanove renovirali tako da im sve bude open space što bi rekli stari Crnogorci
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
E ti si mi treba da si budan![]()
Forever young, i want to be forever young
Iz ulaza u dnevnu direktno. I terasa 110cm. Prelijepo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Sto ce im ovoliko mokrih cvorova nije mi jasno.
Arhitekte dobiju zadatak da upakuju sto vise kvadrata na parceli, a to povlaci ovakve stanove. I mene je "blam" kakve sam stvari radio koje su mi trazili, al kad ti od toga zavisi plata/isplata, da li ces da slusas le corbusiera ili stomak uvek biras stomak.
\\OFL•GIC
Aaa prodana dušo![]()
Što ne kupite stan od 150 kvadrata i imate sve![]()
Living on the EDGE side
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Dobih ponudu malo preko 2000m2 i to preko svake veze.
+ se čudim čudu što su neki obustavili prodaju stanova.
Jer evo skaču plate biće m2 3000e.![]()
Beograd na vodi a ovamo oce da zatvaraju balkone
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Koliko košta kvadrat u onu zgradu Zetagradnje u blok 6, onamo đe je Roda ili koja već prodavnica?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Zadnje što sam gledao je bilo po 3k kvadrat i to samo jednosobni i garsonjere. Dvosobni i trosobni se nisu prodavali ili ih makar nije bilo na oglase poslednjih pet godina. Ja sam išao od komšije do komšije sa dvosobnim i trosobnim stanovima koje sam znao da ne žive tu već da ih izdaju sa ponudom da kupim neki stan međutim niko ne prodaje. Jedna komšinica je zaprijetila bila svima sa dvosobnim i trosobnim stanovima da će se zveknuti ako neko proda a njoj prvo ne javi. Epilog je da je odselila jer nije mogla više da čeka da neko proda.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Ono bješe da i nema jednosobnih ispod 55 kvadrata? I da su orijentacije stanova samo sjever ili jug? To mu dođe 165 hiljada eura za jednosoban stan. Previše...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kako su grdni ti stanovi dje nema promaje pi
Imaš jednosobne od 45 i od 52 kvadrata. Dvosobni od 65 i od ~75 kvadrata. Trosobni su 95 kvadrata. Ovi dvosobni koji su oko 75 kvadrata su na početku i kraju zgrade i orijentisani su trostrano. Ostali su svi orijentisani ili na jug ili na sjever. Mislim da je samo jedan komšija u izgradnji uzeo dva stana i spojio ih da izlazi na dvije strane.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Ja ka mali nekad sam mislio da u stanove zive samo bogataši...
Sve ima prednosti i mane. Bih rado kucu, ali ne da kupim dje je neko vec zivio, nego da je pravim po meraku, ali ne bih da je pravim u donju goricu, kokote vec na mjesto dje ne moram palit auto da bih poveo djecu u vrtic, skolu, kupio hleb, a takvih mjesta ako i ima, samo plac kosta u krv.
Imam lukzus da zivim u ulici dje imam voli, aromu, ideu, 4 apoteke apoteke, pekaru, burekdzinicu, bankomate, kozmetiku, mesaru, knjizaru, frizera, postu, banke, sve to na par minuta hoda. Mladji je u sutjesku od 11-13casova, stariji od 14-17casova, pa onda mjesecno mijenjaju smjene.. 5minuta hoda.
Sent from my 24115RA8EG using Tapatalk
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks