Results 1 to 3 of 3

Thread: HP Zbook Firefly 14 G8 / Elitebook 840 G8 - 14 inch

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    8 Posts

Post HP Zbook Firefly 14 G8 / Elitebook 840 G8 - 14 inch

Prodajem HP Zbook Firefly 14 G8 - premium klasa laptopa

Elitebook 840 G8 + Zbook Firefly 14 G8 = su dva poptuno ista laptopa koja pripadaju HP seriji, razlikuje ih samo boja i naravno ime (model) dok ceo palmrest, tastatura, sarafi, flet kablovi, usb portovi, tachped, kuciste ekrana su potpuno identicni jedno drugome (u bukvalnom smislu braca blizanci).

Aluminijum kuciste (ekrana + palmrest), IPS ekran, backlit (osvetljenje tastature u 2 nivoa)

Specifikacije:

• Ekran: 14.0 inch Full HD (1920 x 1080) IPS panel, mat displej (nema odsjaja)
    • CPU: INTEL Core i5 1135G7 - 11 gen. (4 jezgara, 8 niti) 8 MB L3 kes memorije za prejak multitasking (radni takt ide od 2.40 Ghz pa sve do 4.20 Ghz uz pomoć Intel Turbo Boost tehnologije), otkljucan Intel VT-X za VM virtuelizaciju
    • RAM: 16 GB DDR4 (Dual Channel) = 2 x 8GB (2666 Mhz) - SAMSUNG
      Bez problema cita do maksimalnih 64 GB DDR4 memorije (2 x 32 GB) sa frenkvencijom do 3200 Mhz. Slotovi su otkljucani, tako da korisnik ima mogucnost ubacivanja RAM modula posebno.
    • SSD Memorija: 256 GB NVMe M.2 (tip 2280) PCI Express Gen3 / 3.0 - (health 96%). Maksimalno moze da ,,cita,, do 2 TB memorije.
    • GPU: Intel Iris Xe Graphics (jaci od Intel UHD) - u rangu je sa čuvenom nVidia GeForce GTX 750.
      Podrzava:
      DirectX 12.1, OpenGL 4.6 i Vulkan 1.4, tako da se bez problema se mogu odigrati igre: Minecraft, Euro Truck Simulator 2, GTA 5, Fortnite, Counter-Strike 2, Call of Duty, Battlefield... Fluidan rad u 3D modeliranju i grafickom crtanju: 3D Studio Max, AutoCAD, ArchiCAD, Blender, Corel Draw.
    • Konekcija: Intel Wi-Fi 6 AX201 (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2
    • Ostalo: Svetleca tastatura u 2 nivoa, 720p HD kamera sa klizacem za privatnost, Bang & Olufsen zvucnici
    • Portovi: HDMI 2.0, 2 x Thunderbolt 4 (Type - C), 2 x USB 3.1, 3.5mm audio jack
    • Operativni sistem: Windows 10 Pro + Office (instalirani WHQL drajveri, nema BSOD niti sistemskih gresaka)

BIOS otkljucan - tako da se moze instalirati bilo koji Linux distro ili MacOS (hackintosh) + dodatna podesavanja ostalih funkcija laptopa.
    Baterija drzi oko 3 sata uz maksimalno osvetljenje i surfanje na internetu, tako da uz minimalno osvetljenje moze da drzi do cak 5-6 sati.

Uz laptop dolazi originalni HP punjac jacine 90W sa plavom iglicom.

Foto album sa 50+ slika u 4K rezoluciji:
    https://drive.google.com/drive/folders/13LZXpWvCUfg9BWu6_YnAyRY6j7Z-bHus? usp=sharing

CIJENA: 250.00 .... cijena nije fiksna, tako da moze korekcija ili po dogovoru jeftinije !!

Trenutno se nalazim u Srbiju zbog privatnog posla, laptop donosim licno u zeljenoj lokaciji u okolini Beograda ili kod same zeljeznicke stanice u BG, moze i Novi Sad

Kontakt:
    +381 64 537 2727 (aktivan Viber + WhatsApp)
    +382 67 39 55 66 (SMS)

ps. u slucaju krsenja pravila grupe, neka ADMIN obrise ovaj post ....

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,612
    Thanked in
    2,720 Posts

Isti su, samo je kod FireFly RAM zalepljen pa ne malo lakši (neznatno) , a kod Elitebook se RAM može nadograditi (što je bolje).

Idealna cijena, ja sam se skoro namučio sa dobijem Dragonfly iste konfiguracije
    Da nisam trgovao bih.

Living on the EDGE side

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

3. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    13
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Isti su, samo je kod FireFly RAM zalepljen pa ne malo lakši (neznatno) , a kod Elitebook se RAM može nadograditi (što je bolje).

Idealna cijena, ja sam se skoro namučio sa dobijem Dragonfly iste konfiguracije
    Da nisam trgovao bih.

Living on the EDGE side

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Tacno tako, ali i tu ima igla u sijeno:

ako Zbook Firefly 14 G8 ima diskretnu NVIDIA Quadro T500 - onda nema mogucnosti dodavanja RAM tako da u bukvalnom smislu RAM je zalepljen (soldered).
    Dok obican Zbook Firefly 14 G8 sa integrisanom INTEL Irix XE ima mogucnost dodavanja RAM ( 2 slobodna slota) ... naravno bas kao i svaki iole normalan Elitebook

Ovaj moj Zbook Firefly 14 G8 je srecom bez Nvidie T500 kako bih dobio taj ,,feature,, da mogu da pucam sa RAM memorijama zbog multitaskinga, inace sam bas zelio po svaku cijenu taj sa Nvidiom T500 zbog 3D modeliranja i malo gaminga ...

Imao sam jedan HP sa soldered RAM memorijom, ali je brzo zavrsio tamo dje mu je mesto.

Evo nadjoh u service manual kompletno objasnjenje za Zbook Firefly 14 G8, srecom pa u ELITEBOOK nema ovakvih problema ...
    Elitebook me najvise odusevio od generacije G3 pa do G11 tu nema sta da se prica, jos bolja kombinacija sa AMD integrisanom grafickom odnosno AMD procesor Ryzen 7 sa RX Vega 10 ili Radeon 780M - ubica u svakom smislu ...

ps. poceo sam da bjezim bukvalno kao djavo od krsta od bilo kakvog laptopa koji ima soldered RAM - nema sanse da cu ja to ikad vise kupovat!

Lenovo je unistio cijelu gamu sa tim soldered s****, sad jedva da se moze naci dobar laptop od njih osim mozda Thinkpad ili Thinkbook ali i to je pitanje ...

Last edited by Danijel068; Yesterday at 23:54.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)