Pa nešto tako sam i ja mislio. Neke povremene izlive adrenalina. Pa dal kvad, bagy ili eto karting. Nego viđi ove sektaše![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni je pocelo kao potreba zbog manjka parkinga i velikih guzvi ljeti, do tolike ljubavi da bih ga vozio svaki dan..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ima li ko iskustva sa ovim ls2 advant kacigama? valja li?
tutti quanti cantano e bevono per te!
Ja meracim jednu da trgujem ako Bog da ali karbon je u pitanju, evo pratim komentare
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Trebalo bi da je ok kaciga meni je bila prvi pik ali mi nije odgovarao kalup. Pritiskala me na čelo i potiljak. Inače savjet je da pri probi kacige obavezno ostanete što duže u njoj jer može biti ok prvih par minuta i da onda krenu problemi.
https://autodiler.link/iSE5VRW2mJ9XxYpM8
Neđe davno mi je wulfy ovaj motor preporučio. Šta kažete za cijenu?
Nije me teško napaliti![]()
https://autodiler.link/2jqfwJxncC9WCfmz7
Ima i ovaj koji je dosta jeftiniji
Last edited by extravaganca; Yesterday at 11:07.
Prvi savjet, mani se motora.
Drugi savjet, kupi nešto kršteno novo kinesko dodaj 3k i imaš CF moto 450mt motor koji je osvojio nagrada, koji prašta greške, a obilaze svijet sa njima, a što ima ciklistiku nema nijedan... Ja bih taj motor kad bi imao okle opet kupio da ga čisto eto imam uz ovaj sadašnji. I Vespu isto. I još po nešto... Mislim ima tu još dobrih motora al meni je ovaj nešto ostao u glavi iako nije moj stil.
Last edited by Caesar; Yesterday at 12:20.
γνῶθι σαὐτόν
Oćeš da me poludiš![]()
Meni je slatka ona vespica što je ispred mexičkog a to više za ovo da se ne ganjaš kolima po gradu.
A nije motor za svakoga tu treba ozbiljna strast.To je stil života bukvalno.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Mana ovog kle je jedino sto je bas star , 24godine dosta je to za motor . Servisi za motore nisu jeftini (milsim na guma , lanac i sl. ) i te stvari ti lako pojedu 500-1000e
Sledeca stvar mislim da je ovaj motor na karburator pa i potrosnja je nerealno velika za ono sto pruza (gledajuci performanse/potrosnja)
Da je onaj noviji malo od ovoga pa i ajde ali ovaj bas stari za 3000 i kusur eura mislim da je malo mnogo a inace je KLE strasan motor
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Probah sve verzije ove ls2 advant i II i X i carbon nijedna mi nije to to pogotogo sa podkapom zulja na celo
@extravaganca
KLE sam iznajmio prije nekih 5-6 godina u Gre (star cca 4 god u tom trenutku) i prosto nisam mogao da razlucim sto na njemu ne valja od drndanja jer je rent a bike a sto su fabricki nedostaci... Bijase mi poprilicno razočaranje taj Kaw...
U pravu su kolege, KLE je i nedoder i legenda i majka i smorčina, sve u isto vrijemeI vjerovatno jeste prestar da uskačeš u to, neki mali kvar ti može uzet vrijeme oko popravke i ubit volju. Da košta 1500 eura pa ajd, ovako neka ga tamo.
Moj je savjet da ne kupuješ ništa definitivno u smislu "ovo će sad bit moj motor nekoliko godina" i, samim tim, ništa novo - nađi nešto jeftino od cca 150 kubika, uzmi dobru kacigu i rukavice i cipele i vozikaj se lagano dok se ne privikneš na vožnju i motor i osjećaj i sl. Pod kacigom te svakako malo ko prepoznaje, pa nemoj da te ego tu mučiTakođe, nemoj da imaš brige jesi li preveliki za malu kubikažu, 125ccm nosi po četvoro Indijaca plus prtljag, može i tebe jednoga
![]()
Ne 4, nego cca 14 god star. Ne da mi edit...
Pretpostavljam da je tako sa ovoliko starim motorima, ali 2, 3 hiljade mogu dati da me ne zabole previše, a 7, 8 već za neki noviji opet nije malo, a postoji mogućnost da mi ne odgovara, ne sviđa i da onda imam problem prodaje, zamjene itd.
Wulfy mi je još davno predložio ovaj KLE iz razloga jer se lakše vozi, a nije mali za moju konstituciju. Bolje rečeno kilažui ne, nisam mislio da to bude motor za duže godina već nešto na čemu ću da se učim. Mada što Tica kaže mogu se naučiti i na 150 kubika. Možda da uzmem od nekog od drugova nešto laganije da probam kako mi ide pa da vidim onda šta dalje da radim.
Skuteri 300ccm u danasnje vrijeme kostaju po 7k bez pardona novi... Polovni dvotockasi besprizorno drze visoke cijene kod nas... Taj KLE vjerovatno jeste "magarica" sto se izdrzljivosti tice ali (sad se opet ogradjujem jer je bio renta bike) ciklistika i kocenje i uopste motor kao motor meni licno njaah...
Sto pomemu @Tica 125ccm, po meni je to malo ako oces da ides na otvoreni put. Ne sto on ne moze da signe do lupicu Ulcinja lagano jer mize vec sto ne mozes da pratis dinamiku naseg agresivnog saobracaja i svi te sabijaju uz desnu stranu... Sa 300 to vec nije problem...
Trening Bezbjedne voznje ce biti Sept. 25-26-27.
Prijave se vrse na www.motoklub.me/trening
https://motoklub.me/trening/
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Ja kad sjednem na motor, obicno izgleda ovako:
Kaciga shoei 700$, jakna revit 700$, farmerke pando moto 300$, rukavice revit 100$, cizme alpinestars 500$. Cepovi za usi 30$ i potkapa su obavezni, i za dalje ture dobre kompresione carape.
Kad sam pocinjao to je bila kaciga nolan 300e, jakna 300e, pantalone 200e, rukavice 50e, cizme 200e.
To je varijanta za grad, pa imam varijantu za touring, pa imam varijantu za stazu, i varijantu za offroad. Otprilike 3-4 puta po sve ovo.
Kisno odijelo, kompresor, set sa krpljenje, komunikacija za kacigu i nosac za telefon su mi isto obavezne stvari uz motor.
Bez dodavanja neke ozbiljnije dodatne opreme (maglenke, grijaci rucki, crash bar, nadvizir, koferi/torbe, udobnije sjediste...itd)
Sve se ovo prilagodjava uslovima koristenja i modelu/namjeni motora koji imam.
Pa se godisnje prodje neki offroad trening 300-500-1000$, pa neki na stazi 300-500-1000$ pa neki spori na poligonu 300-500-1000$.
Pa se ode godisnje na neki put 3-5-7 dana.
Pa se bogami nekad i padne, ja sam do sad imao 4 ozbiljna pada, i jos 2-3 manje ozbiljna. Pa oprema odradi posao i ide u smece i krece kupovina nove
Do sad imam preko 200.000km predjenih, mozda sam nedje i blizu 250k ali sam zadnjih godinu dana usporio sa tim putovanjima.
Gume obicno prelaze 10k na motoru. Ulje bi trebalo da se mijenja na 5k eventuaaaalno 10k. Veliki servis je generalno na 30k. Tu jos dodju kocnice, amortizeri i lanac/lancanici od stvari koje zahtjevaju paznju.
Ima ljudi koji sve drze tip-tip, ima ih koji pretjeruju sa paznjom prema motoru, a bogami najvise je ljudi koji zapustaju ponesto iz neznanja ili nepaznje a to moze da bude vrlo opasno.
Auto moze da tandara i bez toliko paznje, ali motor ne bi trebalo da se dovede u tu situaciju.
Kupovina starog motora...je upitna skroz. Em zbog cijena koje su kod nas ludilo, ali prije svega zbog stanja/odrzavanja istog. Ni majstori u CG ne znaju pravo da ti kazu sta kako i kad treba, a kamoli vlasnici.
Ja jos nisam stigao do momenta da kupim sebi nov motor![]()
A nije ti ni čudo![]()
Ne viđeh odmah ovaj post.
Danas sam razmišljao da te pitam da li se ovo može odraditi i mimo onih njihovih termina i ti izbačašsamo što pitanje ostaje isto jer ovih dana nisam u Podgorici. Neka svadba u Vrbasu. Možda bih mogao 25. Znači li šta taj jedan dan?
25tog je teorija, posle su 2 dana prakse. Jedna grupa subota, druga grupa nedelja.
Teorija traje 4 sta, praksa je od 9-17h.
Instruktorska ekipa dolazi iz BGa i organizujemo 2 put godisnje kad se moze skupiti 10-15+ polaznika.
Bude cesto natega da se prijavi preko 10 ljudi jer...vikend je. Mora se nedje poci
A druga stvar je sto nam je ego veci od treninga, posebno zbog je u imenu treninga BEZBJEDNOST(moje skromno misljenje)
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks