EDIT:
Inače mayonez u prodavnicama đe piše da je sa maslinovim uljem na etiketi pozadi veli 2% masl.uljaDa se ko ne zajebe.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ne znam jel neko probao da pravi domaći majonez sa masl.uljem s obzirom na to da majonez ulazi u podosta dresinga za salate.
E sad kod ovog načina meni nije logično da dodaje cijelo bjelance a vidim i u komentarima da su mišljenja podjeljena.
EDIT:
Inače mayonez u prodavnicama đe piše da je sa maslinovim uljem na etiketi pozadi veli 2% masl.uljaDa se ko ne zajebe.
Hmmm..vaj not.
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/h...---906092.html
Bit će to žešći izazov.
U jela sa mahunarkama dodati kim, protiv nadimanja i gasova.
Namirnice koje su bogate skrobom jesti - ohlađene (krompir, pirinač, tjestenine), jer hlađenje dovodi do stvaranja tzv rezistentnog skroba.
I was today years old
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Šta veli @Buva, može li ovo?
https://youtube.com/shorts/4FOWotxpT...yKkqsV5K1rzBm5
The more things change, the more they stay the same.
Post image
Za Slatko od smokava
Freške smokve, ne prezrele, onako, slatke, tvrdkaste, i dio prezrelih, preslatkih
Na 3kg smokava, 2kg šećera
Na 9kg smokava- 4kg bijelog šećera, 1kg trščanog smeđeg demerara, 0.5kg muskovada tamnog, 0.5kg muskovada svijetlog
Voda izvorska, da prekrije šećer 4-5 prsta, jaka vatra, da lijepo uvri
Za mene, nekoliko listova lovora, malo morača
....
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
....kad lijepo uvri, sklonit lovor i morač, stavit smokve...
myimgs
...kad opet krene da vri, prvi limun, na kolutove, sa korom, mirisan, domaći...
add watermark at myimgs.orgbank-nearme.com
...ako vam ovo ne miriše kao Raj na Zemlji, nešto niste uradili kako treba...l
Kad vam je pola krvi iz najponosnijeg dijela južne Srbije, to ima svojih zbilja prelijepih strana![]()
Onda znate da je stari Petar I Osloboditelj tražio da bude sahranjen umotan u zastavu Gvozdenog puka, a ne Srbije. I znate koliko je Gvozdeni puk ponio Karadjordjevih zvezda više no sva ostala Srbija. A znate koliko su od toga vaši preci.
Znate da šljive, ni prasice, preko Moravke nema. Ko od toga proba pečenja, i rakije prije toga, drugoga mu se više neće.
Znate koja je paprika za sušenje, koja za pečenje, koja za jedenje. I nikad niđe druge ni blizu probat nećete.
Znate kako izgleda zemlja bez ijednog kamena, bogata vodom, pšenicom, kukuruzom, zelenim bregovima, zlatnim poljima. I dobrim narodom.
Ali, taman i genetski, znate kako se radi pravo roštiljsko mesoOno što poslije njega drugog više nećete
Neko ga zove leskovačko, neko svrljiško, ma, zovu ga svakako, a ja... ga zovem moje
I naše
Jedino.
Share my images - myimgs.org places-to-eat-near-me
Junetina, isključivo. Ovđe je malo ruže, malo vrata, solidno mrsno, samleveno na sitno, dva puta. Mesara je tajna, na Cetinje, meso freško, nemrznuto, od njihovih goveda.
Uz njega, skinuo još malo sa rebara, da promrsimo to meso još zeru, biće slađe.
myimgs.org https://places-to-eat-near-me.com/
https://myimgs.org
Dobro usitnjeno nožem/sataricom, osoljeno, krupna morska so, da odstoji mrvu
myimgs.org
Onda opet satarica kroz njega, jako, dok se dobro ne usitni, sjedini, umiješa, najčešće oko 10min...
...
myimgs
Nakon toga ga mijesite rukama, da se dobro izmiješa i sjedini, sve dok ne počne ispod sebe da ostavlja čistu podlogu...
MyIMGs.org is a free image hosting service
... dok vam ne dobije izgled i konzistenciju kao da je komad mesa, a ne mleveno. A onda
myimgs gasstations-nearme
... u kesu, pa mlatite s njim o podlogu, koliko snage imate, bar nekih 10-15 minuta
Nakon toga u frižider, bar 24 sata. Pa shjutra radimo od njega pljeskavice, ćevape, uštipke leskovačke. Tad dobija i par tajni, i začine![]()
..........
MyIMGs.org/
Tajna pravih leskovačkih uštipaka:
meso odležalo jednu noć
nije slanina no guša, ko voli karbonare znaće zašto
sir nije ni kačkavalj, ni trapist, ni gauda, ni blabla... no ultramasni domaći kravlji, ostavljen malo da prosuši u frižider- dobio koricu, a unutra mekast i kremast, samo od njega će ovo meso dobit onu specifičnu mliječnost koju treba da ima
gooomila sušene tučene, nekoliko vrsta, ne štedi se
MyImgs
guša se lijepo ureška, ko smoki, na hladan tiganj, naravno
myimgs
meso, guša, malo masnoće koju je puštila u prženje, malo kisele vode, paprika, sir će ić tek na sami kraj, kad se sve ovo već dobro zamijesi i opet nalupa
myimgs.org
par sati opet u frižider
myimgs
onda u rolne, dobro nauljene
myimgs.org
prstima se ''uštine'', i tako se kidaju, bez oblikovanja, da ostanu ''čupavi'', samo nauljeno dobro
Upload gif
i eto ih![]()
Ćevapi su mnogo lakši- samo lijevak, ako ste paceri kao ja onda može i flašica od one kisele, sve dobro nauljeno, i ređaj
myimgs
myimgs
myimgs.org
Naravno, na ove vrućine i koje pšenično paulaner ne padne loše
MYIMGS www.gasstations-nearme.com
Na kraj, uz ovako pojaču hranu, malo i začinjenu, nekako najlakše padne samo malo paradajza, krastavac, kupus, tako te laganije salate bez kerefeka
myimgs PublicToiletNearMe
A pomažu i onaj kajmak i luk što će pod ćevape![]()
Bravo ti ga. Samo pitanje, đe si našao ovu gušu, doma sušena ili ima neđe da se kupi?
A i ova satara mi izgleda odlično
Ovo spremanje nema što ni da komentarišem
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks