Page 715 of 715 FirstFirst ... 215615665705711712713714715
Results 17,851 to 17,853 of 17853

Thread: [Borilačke vještine] Upcoming Events

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,119
    Thanked in
    918 Posts

Vidjeh neke analize da je Song pogodio Umaru arteriju sa ovim udarcem.

To je ova vratna arterija koja je povezana sa mozgom.

https://my.clevelandclinic.org/healt...carotid-artery

Thanks Thanks Given 
    1,615
    Thanks Thanks Received 
    1,719
    Thanked in
    1,389 Posts

Mislim da to nema puno veze, jer da bi pao u nesvijest treba da je prekinut dotok kiseonika u mozak ali na neki duži period. Kad ti neko krene raditi RNC ti ne padaš u nesvijest automatski, nego treba da prođe neko vrijeme pa tek onda počne da ti se pojavljuje crno pred oči. Song je Umara strefio tačno iza uveta šakom, zbog čega je pao u nesvijest, pa mu je šaka odmah nakon toga skliznula na vrat, zbog čega se ljudi čude zašto je pao u nesvijest "tako lako" od udarca u vrat. To je bio čist udarac u predio koji je blizu centru za ravnotežu, pa je zbog toga sazpao, ako pretpostavimo da je Umar bio potupno zdrav, da mu nije falilo gvožđa u organizam, pa da to bude neki razlog (ili izgovor) za lako padanje u nesvijest itd.

Ali si me podsjetio sa ovime na ovu genijalnu modifikaciju Triangle Choke-a, gdje lik ima dosta cerebralan pristup. Kapira da će brže smanjiti dotok kiseonika u mozak ako protivniku u toku poluge stavi ruku na arteriju kako bi izvršio dodatni pritisak i prekid krvotoka. I nedugo zatim ovaj pada u nesvijest:

https://www.youtube.com/shorts/vjbUh...ROVlVsbdjQWeUu

3. The Following User Says Thank You to Solid For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,119
    Thanked in
    918 Posts

Quote Originally Posted by Solid View Post
    Mislim da to nema puno veze, jer da bi pao u nesvijest treba da je prekinut dotok kiseonika u mozak ali na neki duži period. Kad ti neko krene raditi RNC ti ne padaš u nesvijest automatski, nego treba da prođe neko vrijeme pa tek onda počne da ti se pojavljuje crno pred oči. Song je Umara strefio tačno iza uveta šakom, zbog čega je pao u nesvijest, pa mu je šaka odmah nakon toga skliznula na vrat, zbog čega se ljudi čude zašto je pao u nesvijest "tako lako" od udarca u vrat. To je bio čist udarac u predio koji je blizu centru za ravnotežu, pa je zbog toga sazpao, ako pretpostavimo da je Umar bio potupno zdrav, da mu nije falilo gvožđa u organizam, pa da to bude neki razlog (ili izgovor) za lako padanje u nesvijest itd.

Ali si me podsjetio sa ovime na ovu genijalnu modifikaciju Triangle Choke-a, gdje lik ima dosta cerebralan pristup. Kapira da će brže smanjiti dotok kiseonika u mozak ako protivniku u toku poluge stavi ruku na arteriju kako bi izvršio dodatni pritisak i prekid krvotoka. I nedugo zatim ovaj pada u nesvijest:

https://www.youtube.com/shorts/vjbUh...ROVlVsbdjQWeUu
    Pa da, ima logike da mora da se na duzi period zaustavi. A ova poluga, dosta slican je crescent choke, mislim prosle nedelje Vagner Rocha je na UFC bjj zakljucao protivnika, odje je malo bolje objasnjenja, ali to je otprilike pritisak na tu tacku samo iz druge pozicije

https://youtube.com/shorts/mE0g9cv22...dkUMIznWdB_kwO

5. The Following User Says Thank You to starovaroshki For This Useful Post:

Page 715 of 715 FirstFirst ... 215615665705711712713714715

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)