Zaborave koliko je ograničenje jer su im male penzije ili zato što im je fokus nedje drugo mene to brine.
Koliko se ja razumjem kazna sledeći put drži oči na putu, a penziju u džepu.
Škole ne rade?! Dva mjeseca u godinu možda. Uozbilji se aman.
U Austriju je ograničenje pored škola 30. Probaj da prođeš 60 pa javi koliku si kaznu našao u sanduče. I probaj da ponoviš isti prekršaj par puta.
A ko će da utvrdi ko je kvalifikovan? A ko će da utvrdi ko je kvalifikovan da utvrđuje ko su kvalifikovani za određivanje radara?
Izlizana priča ali baš.
Naravno, država duradi nešto, Specijalno tužilaštvo i Ustavni sud da kaže da je ovo udar na vozače!
Za nosioce malih penzija, posjedovanje vozila je bespotreban lukusuz, kažu te iste civilizovane zemlje na koje se pozivaš.
Inače kazne su male, ali dovoljne da junce kretenčine uvedu u tor. Čudno kako je ultra mega giga turbo automatik bukače i trkače CG drumova kaznica od 100 eura dovela u red. P****** jedne najobičnije. Nemaju 100 eura za bukanje. Pi.
I ovo polovljenje kazni niko ne poiminje osim Bugija. Nije to trebalo za saobraćaj omogućavat uopšte.
Bar - Podgorica juče vozio sam od 60 do 80 po znakovima. Prvi u kolonu od 10tak auta. Niko da me preteče a bilo je prilika podosta. Ka Sozini samo dvojica su me posle tunela Ras pretekla dok sam išao 80kmh. Nego nisu imali tag, nego čekahu u red da plate, pa sam opet bio ispred njih.
Vrlo lagana i opuštena vožnja.
U povratku bio dio slične kolone. Preteklo nas je ukupno 1 auto, crni golf 6 bez tablica kojeg su u sutomore prethodno zaustavili zbog brze vožnje u 3 trake.
Last edited by hercules; Today at 08:33.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A kad vec pominjemo skole, jedna fina grafika.
![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Oko skola je uvijek 30km ogranicenje i tu stvarno treba radar... i komunalna da kruzi .. bez komunalne policije nema srece
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
koji prethodni nacelnik, niko ga se ni ne sjeca - imam utisak da se Janjus pita od kad znam za sebe![]()
![]()
*karikiram
Jeste maksimalna, ali voziti bulevarom sa 4 trake van grada brizinom od 40/50 na sat jer ima ukljucenje sa desne strane dje ce mozda naici auto je GLUPOST
a glupost je jer je neki retard projektovao i odobrio projekat bez stvarne trake za prikljucenje, pa su i ogranicenja 70/80, pa 40/50 jedno <100m, pa opet 70/80... u krajnjem, mozemo se raspravljati da je od momenta kad prodjes raskrnicu (dakle jedno 25m od znaka) vazi ogranicenja puta, sto bi bilo 80
velika kazna za prekoracenje 0-10km nije nista drugo porez na budale u svrhu punjenja budzeta - bilo dje u civilizovanome svijetu je to najsimbolicnija kazna i "strci" u odnosu na ostale
i po tempomatu da vozis i sve da stavis 2-3-5 ispod znaka, opet ce se desiti situacija da preskovi ogranicenje
a tek kazne za nenosenje dokumenata od 150e po dokumentu imaju 0 (slovima NULA) veze sa bezbjednoscu saobracaja... zaboravis novcanik i neko ti pise 300eura kazne
21. vijek, mogu da imaju tablet/racunar/PDA ili sta god sa sobom da me mogu na licu mjesta identifikovati, slikom otiskom prsta i provjeriti da li mi je vozilo registrovano
pokusavao sam do nekih da dodjem, krili su ih ko zmija noge... i lokacije, i mail za pitanja i sve
Ne znam kako je sad sa radarima na vjetrobranu i softverima, ali za vozaca bez tih pomagala njima treba od 0,5 do 1 sekunde dok odreaguje i pocne da koci, za to vrijeme cak i 30 kmh predje 4 do 8 metara plus zaustavljanje neka je 4 m pri tpj brzini. Dakle 10 m dok stane. Nije svako Rambo da odreaguje munjevito.
- Ladan ko taština duša -
Pa objave na sajtu nego ja sam imala poziv tad a čudi me ako si poslao mail da ti ništa nisu odgovorili..mislim ne čudi me ništa.Ja sam konkretno stekla utisak tad da se vode čisto pro forme radi i da je već sve što se odluka donešeno i prije same javne rasprave.
https://euprava.gov.me/e-participacija/Javna_Rasprava
ne mogu se sjetiti koji je zakon bio, ali javna rasprava je odlozena na dan kad je bila zakazana i dali su obavjestenje da ce se rasprava obaviti putem maila i da svi posalju pitanja
niti u jednome teksu nije bilo mail adrese o kojoj pricaju
bukvalno sam pisao svima iz resora koji su imali mail na sajtu + PR sluzbi - mail + poslije 7 dana ljubazni potsjetnik da zamolim za odgovor kako mogu da posaljem pitanja - niko nikad ni slova
na sve dostupne brojeve niko nije znao da odgovori na pitanje
ne sjecam se sta je bila, ali znam da sam pokusavao i dJaba
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks