večeras, i to na kraj ulice onamo dolje đe su kuće đe avgustovskom subotom prođe možda troje pješaka dnevno
Kad su počeli tamo? Onamo oko Tehnomaksa redovno ima kola sa 4 žmigavca, što onamo ispred glavnog ulaza, što onamo direktno na okuku kad se ulazi u Avda Međedovića i par metara naprijed. Inače, danas ispred onog malog kružnog kod Gintaša standardno 2-3 kola sa 4 žmigavca.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
večeras, i to na kraj ulice onamo dolje đe su kuće đe avgustovskom subotom prođe možda troje pješaka dnevno
She is only here to annoy herself!
A ništa usred dana na sami početak ulice kod tehnomaksa, đe konstantno prolazi gomila kola i đe se zaustavlja na 4 žmigavca ko stigne? Logično.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Od 1. avgusta 2026. Crna Gora je postala šampion Evrope u kaznama za brzinu u odnosu na plate. Za prekoračenje do 10 km/h (često 1–2 km/h uz toleranciju radara) plaćate 60–120 € u naselju, 60–200 € van naselja. Poredite: Srbija ~25 €, Hrvatska 30 €, Njemačka 20–30 €, Austrija 20–50 €, Češka ~19 €.
Umjesto da radari budu na crnim tačkama, postavljaju se tamo gdje će se najviše naplatiti: ispred škola koje ne rade, na dionicama sa zastarjelim ograničenjima iz socijalizma, na preglednim putevima bez realnog rizika. Novi sistem „TrueCam 2“ radi bez policije i bez znakova upozorenja, a policija otvoreno kaže da je faktor iznenađenja dio strategije.
U zemlji gdje 60 € već ozbiljno pogađa porodični budžet, ovo nije „bezbjednosna politika“, već drakonsko punjenje budžeta koje ugrožava funkcionisanje porodica. Da je cilj bezbjednost, prvo bi se uradila revizija ograničenja, radari stavili na crne tačke i uvelo obavezno označavanje kao u većini EU. Dok se to ne desi, sve ovo liči na lov na građane, a ne na brigu o životima.
Ako nekome ovo nije problem, vjerovatno ne vozi sa prosječnim crnogorskim primanjima.
Last edited by Atejista Vljernik; Today at 17:35.
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
18% manje saobracajnih nezgoda u odnosy na proslu godinu. Veli Janjusevic imamo bolje rezultate nego prethodni nacelnik
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Davno je rečeno, ako ne preuzimaš odgovornost za katastrofalne situacije u saobraćaju onda nemoj ni pripisivati sebi zasluge za "bolje rezultate". Ti "bolji rezultati" su posledica slučaja i malog uzorka (0d 1. avgusta) a ne marljivog rada policije. Ovi novi radari su preplašili ljude, i treba da budu oprezniji, i treba da postoje kazne, ali koliko čovjek treba da bude glup da mu se dokaže da su za crnogorske uslove te kazne previsoke (govorim o 10 kmh prekoračenja) i da bi morala da se vodi državna strategija gje se ti radari postavljaju, da ne budu, kao što rekoh, lov na ljude, već preventiva za saobraćajne nesreće. Nemojte misliti da ni kazna vješanjem neće spriječiti nekog "urađenog" drogom i alkoholom da sa 200 kmh ne napravi stravičnu nesreću. Kakmikaze su posebna sorta ljudi.
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
Vecina samo trazi iste kazne za sve a ne poznavanje komandira...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Što veli jedan nek pišu kazne ko ih jebe ja imam vezu u viši sud.
(ne)Pravde.
Pa nek deru obične smrtnike pošto je takav izvan zakona ka i mnogi takvi.
Tako da ovo im je taktika da oleše obične smrtnike da sebi napune džepove.
Last edited by Bluemoon; Today at 18:02.
Većina bi trebalo da traži ustavnost takvog načina kažnjavanja i da to bude dio šire strategije, ali Crna Gora je neuređena i kao društvo a kamoli kao država. Ko je ovlastio policiju da po svom nahođenju postavlja te radare? To treba da utvrde kvalifikovani stručnjaci iz državne agencije a ne polupismeni policajci koji love kazne a nije ih briga za preventivu. Saobraćaj je suviše ozbiljna stvar da se nekvalifikovani ljudi bave njome, a već po početnoj kazni od prekoračenja brzine od 10 kmh, vidi se da je zakon donio neko ko pojma nema o saobraćaju, standardu crnogorskih (većine) građana i neko koga te kazne neće doticati, niti će ih plaćati....Harač, harač rajo, treba....
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
Koja većina?Ođe se ni dvojica ne mogu skupit oko bilo čega a da se do izjutra ne zakrve.
Na to sam i mislio kad sam rekao da nijesmo definisani ni kao društvo a kamoli kao država. Sve dok je filozofija prosječnog Crnogorca/ke "po tuđem prknu 100 toljaga" ostaćemo jadna geografska teritorija koja neće upoznati nikad šta znače institucije i koliko je korisno po narod da te iste institucije rade svoj posao.
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
Samo da dodam da je oznaka na znaku MAKSIMALNA brzina. Po tvojoj prici bih rekao da je to preporučena brzina.
Dakle kazna ide ako pređeš maksimalnu brzinu koja je označena dosta velikim i vidljivim znakom i koji vidiš prije nego što ti kaznu napišu.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
U prevodu.
Iako poštujem od kad znam za sebe sva moguća pravila u saobraćaj koliko mogu ne mogu da osjećam satisfakciju što kažnjavaju sitnu registraciju.
A zaobilaze službenike što voze pod rotaciju.
Kad zakon bude ISTI za sve u praksi onda ćemo da pričamo o zakonu ozbiljno do tad ovo je sprdnja obična mora da im je skočilo gorivo za službena.
Last edited by isnogood; Today at 19:30.
Isto se treba sjetit da se ove kazne dijele na 2 ako se plate u roku od 8 dana?
Kad već dodajemo, da i ja dodam da nijesi pažljivo pročitao moje postove. Pričao sam o visini kazne za prekršaj od 10kmh koja je najveća u Evropi, bilo u novčanom iznosu bilo u skladu sa standardom. Neka nam plate budu kao u Norveškoj, pa udri 200 eura za prekoračenje od 10kmh. Više će štete prouzrokovati što vozači bulje u brzinomjer, i zaboravi se nekad čovjek pa ga za 7-8 kmh pređene maksimalne brzine sačeka dušmanska kazna. Ko ne čita pažljivo, opet kažem: kazne -naravno ali za manje prekršaje, manje i kazne. Takođe, u nekim civilizovanim zemljama se gleda imovinsko stanje prekršioca, pa u skladu sa tim se odredi kazna. Što reče uvažena Bluemoon "sad gleda samo sebe". Slažem se, ali imam i članove porodice, koji žive od male penzije i lako zaborave ako je ograničenje na nelogičnom mjestu 40 kmh da smanje sa 50 - 60 kmh koliko voze i kad je ograničenje 80. To se dešava kad se zakoni usvajaju "preko koljena" od nestručnih ljudi, bez javne rasprave, bez mišljenja stručnjaka, bez ugleda na EU kojoj kaobajagi težimo....Kaubojska država...to jest pokušaj države.
Last edited by Atejista Vljernik; Today at 21:32.
Moja duša je ostrvo.
Moj auto je ford.
https://tvpljevlja.me/2026/08/30/zab...-snage-130-kw/
Treba sankcionisat sve preko 80kw sa minimum 5 god zatvora
![]()
Doduše bilo je vezano za akcize nije za ovo ali na isto dođe.
There are currently 10 users browsing this thread. (1 members and 9 guests)
Bookmarks