EDIT:
Inače mayonez u prodavnicama đe piše da je sa maslinovim uljem na etiketi pozadi veli 2% masl.uljaDa se ko ne zajebe.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ne znam jel neko probao da pravi domaći majonez sa masl.uljem s obzirom na to da majonez ulazi u podosta dresinga za salate.
E sad kod ovog načina meni nije logično da dodaje cijelo bjelance a vidim i u komentarima da su mišljenja podjeljena.
EDIT:
Inače mayonez u prodavnicama đe piše da je sa maslinovim uljem na etiketi pozadi veli 2% masl.uljaDa se ko ne zajebe.
Hmmm..vaj not.
https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/h...---906092.html
Bit će to žešći izazov.
U jela sa mahunarkama dodati kim, protiv nadimanja i gasova.
Namirnice koje su bogate skrobom jesti - ohlađene (krompir, pirinač, tjestenine), jer hlađenje dovodi do stvaranja tzv rezistentnog skroba.
I was today years old
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Šta veli @Buva, može li ovo?
https://youtube.com/shorts/4FOWotxpT...yKkqsV5K1rzBm5
The more things change, the more they stay the same.
Post image
Za Slatko od smokava
Freške smokve, ne prezrele, onako, slatke, tvrdkaste, i dio prezrelih, preslatkih
Na 3kg smokava, 2kg šećera
Na 9kg smokava- 4kg bijelog šećera, 1kg trščanog smeđeg demerara, 0.5kg muskovada tamnog, 0.5kg muskovada svijetlog
Voda izvorska, da prekrije šećer 4-5 prsta, jaka vatra, da lijepo uvri
Za mene, nekoliko listova lovora, malo morača
....
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
....kad lijepo uvri, sklonit lovor i morač, stavit smokve...
myimgs
...kad opet krene da vri, prvi limun, na kolutove, sa korom, mirisan, domaći...
add watermark at myimgs.orgbank-nearme.com
...ako vam ovo ne miriše kao Raj na Zemlji, nešto niste uradili kako treba...l
Kad vam je pola krvi iz najponosnijeg dijela južne Srbije, to ima svojih zbilja prelijepih strana![]()
Onda znate da je stari Petar I Osloboditelj tražio da bude sahranjen umotan u zastavu Gvozdenog puka, a ne Srbije. I znate koliko je Gvozdeni puk ponio Karadjordjevih zvezda više no sva ostala Srbija. A znate koliko su od toga vaši preci.
Znate da šljive, ni prasice, preko Moravke nema. Ko od toga proba pečenja, i rakije prije toga, drugoga mu se više neće.
Znate koja je paprika za sušenje, koja za pečenje, koja za jedenje. I nikad niđe druge ni blizu probat nećete.
Znate kako izgleda zemlja bez ijednog kamena, bogata vodom, pšenicom, kukuruzom, zelenim bregovima, zlatnim poljima. I dobrim narodom.
Ali, taman i genetski, znate kako se radi pravo roštiljsko mesoOno što poslije njega drugog više nećete
Neko ga zove leskovačko, neko svrljiško, ma, zovu ga svakako, a ja... ga zovem moje
I naše
Jedino.
Share my images - myimgs.org places-to-eat-near-me
Junetina, isključivo. Ovđe je malo ruže, malo vrata, solidno mrsno, samleveno na sitno, dva puta. Mesara je tajna, na Cetinje, meso freško, nemrznuto, od njihovih goveda.
Uz njega, skinuo još malo sa rebara, da promrsimo to meso još zeru, biće slađe.
myimgs.org https://places-to-eat-near-me.com/
https://myimgs.org
Dobro usitnjeno nožem/sataricom, osoljeno, krupna morska so, da odstoji mrvu
myimgs.org
Onda opet satarica kroz njega, jako, dok se dobro ne usitni, sjedini, umiješa, najčešće oko 10min...
...
myimgs
Nakon toga ga mijesite rukama, da se dobro izmiješa i sjedini, sve dok ne počne ispod sebe da ostavlja čistu podlogu...
MyIMGs.org is a free image hosting service
... dok vam ne dobije izgled i konzistenciju kao da je komad mesa, a ne mleveno. A onda
myimgs gasstations-nearme
... u kesu, pa mlatite s njim o podlogu, koliko snage imate, bar nekih 10-15 minuta
Nakon toga u frižider, bar 24 sata. Pa shjutra radimo od njega pljeskavice, ćevape, uštipke leskovačke. Tad dobija i par tajni, i začine![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks