Page 848 of 849 FirstFirst ... 348748798838844845846847848849 LastLast
Results 21,176 to 21,200 of 21201

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Obojica su debili a ovaj je fizički nasrnuo na službeno lice i to koje mu je reklo ljubazno da ne može tu.E kad si kod iste pravde za sve jedan je platio 1000 eura iako je u pitanju onaj te je srušio motoristu divljak ali bio je u uniformi.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Nisi debili nego veoma nacitani... jednom politicar zavrsio prijavu a ovaj drugi dobio šer i reach za smijesnih 900 eura vele jodzir lud jes..kako da ne... od ovog zivi..
    Nego sto bi ovim zenskim ajvanina da ubiju u brdo pa lazno napadaju vozila pod pratnjom

https://www.cdm.me/hronika/sprovodni...ari-u-stijenu/

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    1,193
    Thanked in
    589 Posts

A što ne pooštriše za nedavanje zmigavca. Pun mi je k više ovakve vožnje dje Moroni skreću i mijenjaju pravac bez najave .

Razumijem da nemamo naviku jer nam je sistem bio pokvaren al sto i to ne promijenise

Sent from my CPH2611 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,894
    Thanked in
    3,961 Posts

Oko 1 sat prolazim kolima kroz raskrsnicu na početku bloka 5, iz pravca kružnog ka hramu. Ispred zgrade Normala uredno desetak kola sa 4 žmigavca upaljena, zauzeta cijela traka. Kad rekoste da je počelo to pojačano kažnjavanje?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

Oduzeli Jodziru korvetu "rajku" da odrade provjeru dan posle kazne od sudije...
    Sta ima da provjeravaju ako je auto registrovano?

Neki vid represije ...

Last edited by NetworkMaster; Yesterday at 14:01.

Thanks Thanks Given 
    3,604
    Thanks Thanks Received 
    6,009
    Thanked in
    2,897 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Oko 1 sat prolazim kolima kroz raskrsnicu na početku bloka 5, iz pravca kružnog ka hramu. Ispred zgrade Normala uredno desetak kola sa 4 žmigavca upaljena, zauzeta cijela traka. Kad rekoste da je počelo to pojačano kažnjavanje?
    Zakon propo. Ivana Vujosevica danas isti slucaj u 11.
    Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post

Neki vid represije ...

Moze policija 6 mjeseci da drzi auto na provjeru. Lijepo je za lijecenje kompleksa i smirivanje mangupa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

6. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Neki vid represije ...

Sve kul da se nije obračunavao sa službenikom no će još od sebe da pravi žrtvu i obrne pare na rijaliti.

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

Sve kul da se nije obračunavao sa službenikom no će još od sebe da pravi žrtvu i obrne pare na rijaliti.

Dokle god ne postoji video i tonski zapis i ovi janjisevici ne krenu da nose body cam nista ne vjerujem ma ni ti )))

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Meni je svejedno iskreno.. lik stalno pravi neke drame te mu zapalili auto te ovo te ono..ne vidim da buksovce iko dira ali on je eto..Nego što reče ne znamo cijelu priču pa da batalimo.

Thanks Thanks Given 
    3,708
    Thanks Thanks Received 
    6,897
    Thanked in
    4,133 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post

Moze policija 6 mjeseci da drzi auto na provjeru. Lijepo je za lijecenje kompleksa i smirivanje mangupa.
    Sto se tice zauzete trake, 067002005.
    Sto se tice drzanje auta, sve OK, neka se ne kurce mangupi iskompleksirani.

Dokle god ne postoji video i tonski zapis i ovi janjisevici ne krenu da nose body cam nista ne vjerujem ma ni ti )))

Body cam je strasna stvar.

Meni je svejedno iskreno.. lik stalno pravi neke drame te mu zapalili auto te ovo te ono..ne vidim da buksovce iko dira ali on je eto..Nego što reče ne znamo cijelu priču pa da batalimo.

Ma debil.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    1,636
    Thanked in
    808 Posts

Nije 6 nego 3 mjeseca MAXIMUM. Pa ga vrate i onda opet može na 3 mjeseca

Thanks Thanks Given 
    3,604
    Thanks Thanks Received 
    6,009
    Thanked in
    2,897 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Nije 6 nego 3 mjeseca MAXIMUM. Pa ga vrate i onda opet može na 3 mjeseca
    6 po ZKP-u.

Thanks Thanks Given 
    87
    Thanks Thanks Received 
    1,636
    Thanked in
    808 Posts

6 po ZKP-u.
    Rok od 90 dana (3 mjeseca): Prema članu 263 ZKP-a Crne Gore, ako se postupak ne pokrene ili policija u roku od tri mjeseca ne podnese krivičnu prijavu državnom tužiocu, dužna je da privremeno oduzete predmete odmah vrati vlasniku

Preko 90 dana: Ako tužilac pokrene istragu i sudija za istragu donese rješenje o zadržavanju radi vještačenja, auto može ostati oduzet sve do okončanja krivičnog postupka.

Rijetko kad ide preko 3 mjeseca.... Njemu će bit vraćeno posle 3 mjeseca....

Thanks Thanks Given 
    3,604
    Thanks Thanks Received 
    6,009
    Thanked in
    2,897 Posts

U praksi može i da se produži rok. Ima ih koji su bez kola po par godina.

Član 89
    (1) Državni tužilac može zahtijevati da nadležni državni organ obavi kontrolu poslovanja određenih lica i da mu dostavi dokumentaciju i podatke koji mogu poslužiti kao dokaz o krivičnom djelu ili imovini pribavljenoj krivičnim djelom, kao i obavještenja
    o sumnjivim novčanim transakcijama.
    (2) Državni tužilac može zahtijevati da nadležni organ ili organizacija privremeno obustavi isplatu, odnosno izdavanje sumnjivog novca, hartija od vrijednosti ili predmeta, najduže šest mjeseci.

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

Moze li u toj praksi da klijent izgubi materijalnu korist od auta i da tuzi tuzioca za nadoknaadu materijalnih troskova jer su mu auta oduzeta a on nevin

Thanks Thanks Given 
    19,398
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,414 Posts

30 godina vozačkog iskustva. Davno pregurao 1MKm po CG(dio kao vozač dio kao suvozač).Zadnjih 25g. sam vozio 10-30km/h više od ograničenja. Udesa 0(tačnije imao sam jedan prije 15g. kad me preticao alkos sa 2,3 promila izmjerenih. I to bi prošlo bez udesa da me nije posjekao čim me pretekao i udario me u prednji dio i izgurao sa ceste iako je preticao na pravinu i niko mu nije dolazio u susret). Umjereno kritičnih situacija možda sam imao 3-4(tuđom nepažnjom).Baš kritičnih-0.
    Posle ove medijske priče a i priča kolega sa foruma o radarima i kaznama,danas vozio Grahovo-Kotor po znakovima. Posle par minuta naišao na kolonu a ubrzo se i iza mene stvorila još veća. Vozi se oko ograničenja. Posle Dragalja pa do Lipaca ostarao sam 5 godina. Te tenzije majko mila,gledanja u centralni i lijevi retrovizor više no ispred sebe,praćenja kola ispred,praćenja kola koja kreću u preticanje i gledanja oće li ga nastaviti pa da im ostavljam prostora, da se sklanjam ili će ga obustaviti pa gledanja kako će upasti iza mene. Stajem na proširenje prije Grkavca. Propuštam sve iza i oslobađam se svih ispred. Nastavljam i posle prvog ili drugog tunela posle Grkavca izlazim iz krivine i na 50-100m vidim kamion iz suprotnog u mojoj traci jer pretiče malo auto uzbrdo, koje je vjer. išlo po ograničenju ili manje. Puno auto đece. Kočim, bježim skroz desno(srećom ima ono betonska korito za vodu zaobljeno). Bukvalno stajem i kamion nekako prolazi. Ne znam što da vi rečem. Mile su mi i pare(posebno ih ne volim državi davat) ali mio mi je i život a ova vožnja po znakovima ili malo manje je po meni nebezbjedna jer se stvaraju ogromne kolone a vazda će biti nestrpljivih trkača. Zaključak: slobodno se u CG mogu ukinuti isprekidane trake i svuđe staviti puna,jer sam u povratku od Lipaca put Grahova išao za šleperom koji bez problema ide po ograničenju uz ono brdo. Na isprekidane linije na onom potezu nemaš što pokušavati preticanje osim ako nisi sa meklarenom a onda nailaze dvije dionice sa tri trake. Prva ima ograničenje 60km/h nekih 30% od ukupne dužine, onda ide 80km/h nekih 20% pa onda ide 40km/h, pa 20 km/h(i dalje je treća traka) onda kratko 80kmh(nekih 200m u dužini) pa onda opet 60km/h. Sve ovo na tri trake. Dođoh evo umoran kući ka da sam do Grčke vozio.
    Nisam pametan, ali potpusujem da su isprekidane linije apsolutno nepotrebne u CG(osim eto kroz Zetu đe se i traktori ponekad mogu sresti na magistrali.
    Nije valjalo ništa prije(ginulo se ka malo đe), ne valja ni ovo sad (ali ako se smanji broj teških udesa onda griješim).
    Možda mi samo danas nisu zvijezde bile u liniju, evo daću sebi šansu još jedan period i voziću po ograničenjima. Ako ne,što veli Blue...koristiću Blueline i ostale njima slične

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; Yesterday at 17:28.

Thanks Thanks Given 
    649
    Thanks Thanks Received 
    1,714
    Thanked in
    1,080 Posts

Nepotrebna su i kola preko 1.0 60hp

18. The Following User Says Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,398
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,414 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Nepotrebna su i kola preko 1.0 60hp
    Bio ili ne bio sarkastičan-u pravu si. Apsolutno, sa ovom kaznenom politikom odnosno sprovođenjem iste, TREĆE trake treba ukinuti. Možda da se posade kesteni ili platani u traci za preticanje. Bilo bi ladovine dok guslamo 40 ili 20km/h(znakovi su takvi) sporom trakom.

Thanks Thanks Given 
    24,691
    Thanks Thanks Received 
    10,461
    Thanked in
    7,885 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Možda mi samo danas nisu zvijezde bile u liniju, evo daću sebi šansu još jedan period i voziću po ograničenjima. Ako ne,što veli Blue...koristiću Blueline i ostale njima slične

Što fali najbolji izbor.Ja bi najbolje će voljela željeznice da ojačaju.

Thanks Thanks Given 
    3,708
    Thanks Thanks Received 
    6,897
    Thanked in
    4,133 Posts

30 godina vozačkog iskustva. Davno pregurao 1MKm po CG(dio kao vozač dio kao suvozač).Zadnjih 25g. sam vozio 10-30km/h više od ograničenja. Udesa 0(tačnije imao sam jedan prije 15g. kad me preticao alkos sa 2,3 promila izmjerenih. I to bi prošlo bez udesa da me nije posjekao čim me pretekao i udario me u prednji dio i izgurao sa ceste iako je preticao na pravinu i niko mu nije dolazio u susret). Umjereno kritičnih situacija možda sam imao 3-4(tuđom nepažnjom).Baš kritičnih-0.
    Posle ove medijske priče a i priča kolega sa foruma o radarima i kaznama,danas vozio Grahovo-Kotor po znakovima. Posle par minuta naišao na kolonu a ubrzo se i iza mene stvorila još veća. Vozi se oko ograničenja. Posle Dragalja pa do Lipaca ostarao sam 5 godina. Te tenzije majko mila,gledanja u centralni i lijevi retrovizor više no ispred sebe,praćenja kola ispred,praćenja kola koja kreću u preticanje i gledanja oće li ga nastaviti pa da im ostavljam prostora, da se sklanjam ili će ga obustaviti pa gledanja kako će upasti iza mene. Stajem na proširenje prije Grkavca. Propuštam sve iza i oslobađam se svih ispred. Nastavljam i posle prvog ili drugog tunela posle Grkavca izlazim iz krivine i na 50-100m vidim kamion iz suprotnog u mojoj traci jer pretiče malo auto uzbrdo, koje je vjer. išlo po ograničenju ili manje. Puno auto đece. Kočim, bježim skroz desno(srećom ima ono betonska korito za vodu zaobljeno). Bukvalno stajem i kamion nekako prolazi. Ne znam što da vi rečem. Mile su mi i pare(posebno ih ne volim državi davat) ali mio mi je i život a ova vožnja po znakovima ili malo manje je po meni nebezbjedna jer se stvaraju ogromne kolone a vazda će biti nestrpljivih trkača. Zaključak: slobodno se u CG mogu ukinuti isprekidane trake i svuđe staviti puna,jer sam u povratku od Lipaca put Grahova išao za šleperom koji bez problema ide po ograničenju uz ono brdo. Na isprekidane linije na onom potezu nemaš što pokušavati preticanje osim ako nisi sa meklarenom a onda nailaze dvije dionice sa tri trake. Prva ima ograničenje 60km/h nekih 30% od ukupne dužine, onda ide 80km/h nekih 20% pa onda ide 40km/h, pa 20 km/h(i dalje je treća traka) onda kratko 80kmh(nekih 200m u dužini) pa onda opet 60km/h. Sve ovo na tri trake. Dođoh evo umoran kući ka da sam do Grčke vozio.
    Nisam pametan, ali potpusujem da su isprekidane linije apsolutno nepotrebne u CG(osim eto kroz Zetu đe se i traktori ponekad mogu sresti na magistrali.
    Nije valjalo ništa prije(ginulo se ka malo đe), ne valja ni ovo sad (ali ako se smanji broj teških udesa onda griješim).

Isli po ogranicenju ili ne, kolona ima vazda ali vise se nabijaju kada se vozi sporije pa izgleda tako.
    Ja ne znam sto je muka ljudi, svugdje u svijetu se vozi po ogranicenju, kolona ima i po autoputu u D, i A.

Kod nas pise 80 ali vozaci ne memorisu ograncenje, onda uslijed panije voze 60. Drugi problem je distanca. Kada bi se drzala pristojna distanca od nekih 20-25 metara, vozaci trkaci bi mogli bez problema da preticu kolonu cik cak, jedno po jedno ili po dvoje kola, i sve OK.

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da ce trkanju i ovim gadostima na putevima ubrzo doci kraj.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    649
    Thanks Thanks Received 
    1,714
    Thanked in
    1,080 Posts

Bio ili ne bio sarkastičan-u pravu si. Apsolutno, sa ovom kaznenom politikom odnosno sprovođenjem iste, TREĆE trake treba ukinuti. Možda da se posade kesteni ili platani u traci za preticanje. Bilo bi ladovine dok guslamo 40 ili 20km/h(znakovi su takvi) sporom trakom.

Sto je najjace nisam sarkastican. Ne vidim poentu 2.0, 3.0, stotine konja i max mozes ic 90-100 na autoput..

Inace primjetno se sporije i normalnije vozi. Ne smeta mi 60-70 da vozim ako znam da ce se postovati. Zapravo nikad mi nije cilj bio da prvi atignem nego da ufatim ritam voznje, odnosno da izbjegavam opasne situacije kad se napravi kolona. I dalje su najbezobrazniji vozaci kamiona. Bas oni vrijedjaju ponasanjem na putu. Sad tek nece da se maknu kad naprave kolonu 20 kola jer idu 'po ogranicenju'
    Last edited by nicky; Yesterday at 18:29.

Thanks Thanks Given 
    19,398
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,414 Posts

Quote Originally Posted by nicky View Post
    Sto je najjace nisam sarkastican. Ne vidim poentu 2.0, 3.0, stotine konja i max mozes ic 90-100 na autoput..
    Ja i sin u dvoje kola ukupno manje od 130konja.
    Obojica možemo prodati 5. stepen prenosa. Ajd,ako ćemo pošteno može nam valjat nizbrdo da malo prištedimo goriva
    EDIT: moja greška, imamo manje od 130KW u dvoje kola. Ja 63KW u 1.5dci a on 1.0 tri cilindra(sumnjam da ima i 60KW)

Last edited by joni; Yesterday at 18:38.

24. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

https://www.facebook.com/share/r/1CCDfjFHsm/

Prespojio

Thanks Thanks Given 
    6,504
    Thanks Thanks Received 
    6,089
    Thanked in
    3,545 Posts

Uprava policije: Na Aerodromu Podgorica kažnjena 32 prevoznika zbog nepravilnosti.
    Zbog utvrđenih nepravilnosti izdata su ukupno 32 prekršajna naloga, kao i četiri rješenja kojima je naloženo otklanjanje nepravilnosti.Policija je izdala 14 prekršajnih naloga. Šest se odnosi na neovlašćeno kretanje i zadržavanje na području aerodroma, dok je osam izdato zbog saobraćajnih prekršaja. Poreska uprava izdala je pet naloga, u ukupnom iznosu od 8.100 eura, zbog kršenja fiskalnih propisa.Inspekcija za drumski saobraćaj izdala je još pet prekršajnih naloga, vrijednih ukupno 6.800 eura, zbog nepravilnosti u obavljanju prevoza putnika”, saopšteno je iz policije.

Zavod za metrologiju izdao je osam naloga, u ukupnom iznosu od 2.120 eura, kao i četiri rješenja za otklanjanje nepravilnosti u vezi sa korišćenjem taksimetara u taksi vozilima

Dobra akcija i jedna Velika Bruka ... da prvo po Medija i Drustvenih mreza mora da se PLAČE da bi se reagovalo! Jedna takva institucija AERODROM je spala na javno ponizenje prvo da bi institucije krenule da reaguju! Čemu obican gradjanin da se nada? Prvo na Oci podgorice pa onda da prijavi? ... bijedno

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,894
    Thanked in
    3,961 Posts

Očekujem agresivnu izjavu Lepoglavog u odbrani zetskih taksista.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,204
    Thanks Thanks Received 
    3,240
    Thanked in
    1,571 Posts

počeli su da pišu i kazne u Avda Međedovića što je praktično Konik(nismo odavno imali ovu temu) tako da znate, ali ako okupite 100 ljudi na protestu i blokirate ulaz na aerodrom da vam koalicioni partner ne bi otišao sa nekim drugim to valjda nije kažnjivo
    She is only here to annoy herself!

Page 848 of 849 FirstFirst ... 348748798838844845846847848849 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)