Page 298 of 300 FirstFirst ... 198248288294295296297298299300 LastLast
Results 7,426 to 7,450 of 7494

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    7,550
    Thanks Thanks Received 
    4,838
    Thanked in
    2,486 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    E ovako izgleda tendenciozno novinarstvo ala "vijesti".... prvo ako vec racunas neto troskove po stanu ne dobijas realnu i ispravnu sliku... oduzmi troskove parkinga, zelenila, hodnika po zgradama.... ili racunaj troskove na osnovu bruto povrsine objekta a ne neto; Onda racunica ipak izadje malo drugacije.

Al tada mozda nece izgledati ovako senzacionalistički kao kad je 2808 eur/m2
    Parking, zelenilo, hodnike i slične rabote će neko besplatno da napravi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    652
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Parking, zelenilo, hodnike i slične rabote će neko besplatno da napravi?
    Pa sve je to uracunato u cijenu... osim kad nezavisne "Vijesti" vrse obračun na osnovu broja kvadrata stanova pa ispada 2800 eur/m2.... kad bi ukljucili i ove stavke onda ipak bi račun ispao malo drugačiji.

Thanks Thanks Given 
    1,735
    Thanks Thanks Received 
    2,791
    Thanked in
    1,273 Posts

Kvadrat stana 2.808 eura, useljenje od avgusta 2029: Objavljen ugovor o izgradnju prvih stanova na Veljem brdu

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...na-veljem-brdu

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,865
    Thanked in
    3,945 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Pa sve je to uracunato u cijenu... osim kad nezavisne "Vijesti" vrse obračun na osnovu broja kvadrata stanova pa ispada 2800 eur/m2.... kad bi ukljucili i ove stavke onda ipak bi račun ispao malo drugačiji.
    A razlog što nisu za 2800 eura po kvadratu kupovali gotove prazne stanove kojih po državi ima na desetine hiljada pa ih onda ljudima prodavali za po hiljadu? Ti stanovi su odmah dostupni, ne mora da se pravi dodatna infrastruktura i da se ugrožava izvor vode, postoji izbor više lokacija plus ne bi morali da prodaju samo u Podgorici.

Kako god da se okrene, velje brdo je neviđena prevara koju Lažojko i Slaven guraju da bi sebi napunili džepove od provizija, reketa i namještenih tendera. Usput, Lažojko je rekao da će svih 10 hiljada stanova biti useljeno do sredine 2028. godine, a sad ispade da nepunih 200 stanova neće biti prije sredine 2029. I ti i dalje misliš da ovo nije prevara?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

5. The Following 5 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,228
    Thanks Thanks Received 
    6,786
    Thanked in
    3,245 Posts

Кажу ли колико ће коштати сва инфраструктура потребна насељу?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,597
    Thanks Thanks Received 
    6,004
    Thanked in
    2,893 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    0 eura. Koliko i Air Montenegro.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

8. The Following 6 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,865
    Thanked in
    3,945 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Još uvijek ne znaju jer blage veze nemaju da li uopšte smije da se gradi zbog vjetra, zbog dalekovoda, zbog terena, zbog uticaja na vodoizvorište Mareza... Sve to treba da se plati. Rekli su da će 20 miliona da košta prva faza infrastrukture. Tu spada dio pristupnih puteva, koji trenutno uopšte ne postoje, za vodovod i odvod govana su rekli da će naknadno da razmisle, a sad će kao da rade neko sklepano rješenje samo za potrebe ovih prvih 180 stanova...

Vidi, niko ih ne može spriječit da i naprave 10 hiljada stanova uz sulude troškove, nekoliko puta veće nego što bi bilo potrebno da se skući 10 hiljada porodica, ali i u tom slučaju bi sve ovo bila prevara, koja je u službi sakupljanja glasova. Zasebna je priča ako se useru u vodoizvorište i u samo brdo. Inače mislim da je već nekim projektom predviđeno da se postavljaju neki energetski objekti na velje brdo. Još niko nije otkazao te planove.

10. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,228
    Thanks Thanks Received 
    6,786
    Thanked in
    3,245 Posts

Значи кренуће копање а да не испитају ништа унапријед. Јел ова и даље она експретска влада како су је ономад рекламирали?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

12. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,865
    Thanked in
    3,945 Posts

Nije. Onu je Dritan suturao. Ovo je sad čistokrvna političarska vlada, makar pola ministara ne samo da nema dva grama mozga u glavu, no ni dvije čiste. Pogledaj samo Joka Tinjalicu, Đeljošaja, ove Koljeničine ministre, ministra finansija, ministra policije... Sve goli retard do retarda. Doduše, Slaven Masni nije retard. Samo je lopovčina jedna od koje bi se čak i najgore vedete dpsa zastiđele. Ako ništa drugo, rekli bi mu da makar pokuša da zamaskira lopovluk i štetočinluk. Ali njemu puca jer vidi da niko ne pomišlja da ga pozove na odgovornost.

edit: Ibrakadabru nisam namjerno izostavio iz društva retarda, nego slučajno.
    Last edited by NHM; Yesterday at 17:05.

14. The Following 6 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,228
    Thanks Thanks Received 
    6,786
    Thanked in
    3,245 Posts

Ништа онда. Само напријед.

Thanks Thanks Given 
    1,735
    Thanks Thanks Received 
    2,791
    Thanked in
    1,273 Posts

A ko ce drugi nego gospoda

Da je on u spremljenom govoru kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavila je Televizija "E", a odluku o izmjenama u protokolu i ceremoniji otvaranja, navodno su donijeli pokrovitelji festivala, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore i Opština Herceg Novi. Na otvaranju festivala prisutnima su se obratili upravo predsjednik Opštine Stevan Katić i ministarka kulture Tamara Vujović.

Mićanović neće o "cenzuri" u Herceg Novom, neće ni nadležni

https://www.vijesti.me/vijesti/kultu...ce-ni-nadlezni

Sent from my S25+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,550
    Thanks Thanks Received 
    4,838
    Thanked in
    2,486 Posts

Svakome prema zasluzi. Plivajte u Čedovim fekalijama zajedno sa vlastima koje ste izabrali, dragi moji Baošići i Novljani.

https://www.cdm.me/drustvo/zabrana-k...i-enterokokus/

A i mi ćemo sa Veljim Brdom brzo ešerihiju na česmu dobijat. Ali, borili smo se 30 godina za ešerihiju u česmu sa Veljega Brda i Slavenovu masnu guzicu i Lažojkov novčanik.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    9,390
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    2,698 Posts

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    A ko ce drugi nego gospoda

Da je on u spremljenom govoru kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavila je Televizija "E", a odluku o izmjenama u protokolu i ceremoniji otvaranja, navodno su donijeli pokrovitelji festivala, Ministarstvo kulture i medija Crne Gore i Opština Herceg Novi. Na otvaranju festivala prisutnima su se obratili upravo predsjednik Opštine Stevan Katić i ministarka kulture Tamara Vujović.

Mićanović neće o "cenzuri" u Herceg Novom, neće ni nadležni

https://www.vijesti.me/vijesti/kultu...ce-ni-nadlezni

Sent from my S25+ using Tapatalk
    Morate da znate da je ta prica malo drugacija i ljudi koji su blokirali govor nisu caci vec nasi ljudi

Poenta je da je Micanovic 90% govora sveo na srbiju i Vucica. Pitanje je bilo za njega jednostavno, prijatelju dje mislis da si u redu je da kazes studenti pobedjuju ili podrska studentima ali ono ka da je dosao u prijepolje mu je bio govor, za miting

E to je zaboljelo pojedine jer izgleda Micanovic misli da je u sremcicu ka i dostina sto misli da je i dalje sve to njihovo

Mada hnovi i jes realno

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,735
    Thanks Thanks Received 
    2,791
    Thanked in
    1,273 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Morate da znate da je ta prica malo drugacija i ljudi koji su blokirali govor nisu caci vec nasi ljudi

Poenta je da je Micanovic 90% govora sveo na srbiju i Vucica. Pitanje je bilo za njega jednostavno, prijatelju dje mislis da si u redu je da kazes studenti pobedjuju ili podrska studentima ali ono ka da je dosao u prijepolje mu je bio govor, za miting

E to je zaboljelo pojedine jer izgleda Micanovic misli da je u sremcicu ka i dostina sto misli da je i dalje sve to njihovo

Mada hnovi i jes realno

A to je onda vec druga prica ako je tako.

Thanks Thanks Given 
    7,550
    Thanks Thanks Received 
    4,838
    Thanked in
    2,486 Posts

Vagajte sami za govor. "Sistemska eliminacija slobodnomisleće kulture". Tako se zove kad zovneš nekoga da otovri i odjebeš ga jer ti se ne sviđa govor.
    OVO ŠTO SE DEŠAVA NAMA, MOŽE SE DESITI SZUTRA I VAMA.

Dobro veče.
    Ovde je sada trebao da vam se obrati i otvori festival, dobitnik priznanja, moj dragi kolega Bogdan Diklić. Ali kako to često u životu, na pozornici, u filmu, biva, kada neko ne može, umesto njega traži se zamena, kako bi mi to kolokvijalno rekli, da neko uskoči. E pa, moram vam iskreno priznati, za mene je čast da uskočim umesto Bogdana. Iako bi mi on sada možda rekao ono što je u svojoj knjizi ,,Gluma bez glume” napisao -
    ,,To što te poneko prepozna na ulici i što ti ponekad u novinama izađe poneki intervjujčić ne znači da si glumac”
    Ili bi mi, znajući da sada imam tremu što vam se obraćam, dobacio, iz iste te knjige:,,Proveri sve ono što ti je na umu, a što ti je u duši”.
    E pa kada smo kod duše - privilegija je da budem večeras ovde sa vama. A ta privilegija nosi sa sobom i odgovornost da govorim iz duše.
    Povezanost ovih prostora, po mom mišljenju, mnoga je dublja od administrativnih granica koje nas dele. Ono što se dešava sada nama, ovde, može se desiti sutra, tamo, vama.
    Pre godinu i po dana, zajedno sa kolegama nosio sam transparent na kome je pisalo:
    „Ja ću da ustanem, zgažen, zgromljen, tlačen, na čelične vojske sa drvenim mačem”
    Tražili smo odgovornost za veliku tragediju koja nas je sve pogodila i digli glas protiv nasilja koje su naše mlade kolege doživele ispred fakulteta.
    Od tada, pa do danas, o odgovornosti se sve manje pričalo dok se nasilje sve više širilo.
    Usledila je sistematska eliminacija slobodnomisleće kulturne scene jedne cele zemlje”
    Skoro dve godine nema konkursa za nove filmove, ukidaju se finansije za značajne festivale, naše kolege prebijaju u centru glavnog grada.
    Ako nam ne dozvoljavaju da stvaramo, neće biti ni nekih novih Bogdana, ni Žmukiča, Žilnika, Živka, Makavejeva, Vuleta, novog Šibe, Godine, Bauera, Afrića, Sidrana, nove Mire, Soje, Milene…i mnogih drugih, novih i svojih, da uskoče, da nastave niz.
    Velikan sa ovih prostora, Aleksandar Saša Petrović, rekao je - ,,Ako ne volimo ljude, ne možemo ni filmove da pravimo”… ,,Bez duše nema pravog filma”… ,,Film je kao život -sve je u njemu. Samo treba otvoriti oči”.
    Pozivam vas da ne žmurimo, da ne dozvolimo da nam stavljaju povez oko očiju, već da ih širom otvorimo.
    Proglašavam 39 filmski festival Herceg Novi otvorenim.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    27,069
    Thanks Thanks Received 
    8,592
    Thanked in
    4,247 Posts

Mada hnovi i jes realno

Ne znam šta misli Mićanović o tome ali mi je skroz ok to što mu nisu dozvolili da drži miting o Vučiću na otvaranju festivala u Herceg Novom.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    9,390
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    2,698 Posts

Ok govor ali taj govor je za drugo mjesto, ni slova ni rijeci o cg, novom ili festivalu do zadnje recenice koja je protokol klasicni

Naravno pomenuo je aministrativne granice a inace je to sve nase

Last edited by kaemSe; Yesterday at 18:49.

23. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,660
    Thanks Thanks Received 
    10,423
    Thanked in
    7,853 Posts

Ok govor ali taj govor je za drugo mjesto, ni slova ni rijeci o cg, novom ili festivalu do zadnje recenice koja je protokol klasicni

Naravno pomenuo je aministrativne granice a inace je to sve nase

Pa eto nisu mu dozvolili tako da HN ipak nije u kako ti reče Sremčicu.

Što crnjačiš?

Thanks Thanks Given 
    9,390
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    2,698 Posts

Slabo koga Blue, nemam kad za to
    Samo rekoh, ljudi misle da su domaci vucicevci blokirali pa da eto kazem istine radi

Thanks Thanks Given 
    24,660
    Thanks Thanks Received 
    10,423
    Thanked in
    7,853 Posts

Slabo koga Blue, nemam kad za to
    Samo rekoh, ljudi misle da su domaci vucicevci blokirali pa da eto kazem istine radi

Ti si odlično reka no ti nije treba onaj "dodatak" za HN.

Ono - mada hnovi i jes realno.E pa vidiš nije ka što se ođe pljuje na Nikšić pa sad i na HN a to su dva grada koji itekako imaju bogat kulturan sadržaj ako može samo bez safre zbog jebene politike i političara.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,682
    Thanks Thanks Received 
    6,377
    Thanked in
    2,674 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Svakome prema zasluzi. Plivajte u Čedovim fekalijama zajedno sa vlastima koje ste izabrali, dragi moji Baošići i Novljani.

https://www.cdm.me/drustvo/zabrana-k...i-enterokokus/

A i mi ćemo sa Veljim Brdom brzo ešerihiju na česmu dobijat. Ali, borili smo se 30 godina za ešerihiju u česmu sa Veljega Brda i Slavenovu masnu guzicu i Lažojkov novčanik.
    Katastrofa je dolje. Juce smo se klinci i ja kupali bas na toj plazi, danas udjosmo do pola veli momak, spasilac, nemojte plivat, pukle dvije cijevi, masu djece iz djecjeg odmaralista imalo stomacnih problema poslije kupanja.

Smrad kanalizacije se siri 25 minuta pjeske lijevo i desno od te plaze.
    Nekada sam imao i lijep pogled sa terase, bukvalno je kompleks zauzeo 60% pogleda direktno na more sa lijeve strane. A kakva je tek situacija onima kojima je zaklonjen direktno pogled na more...
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    4,400
    Thanks Thanks Received 
    8,516
    Thanked in
    3,265 Posts

I onda odakle ovoliko stomacnih virusa... zdravlje veli na usta ulazi.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,660
    Thanks Thanks Received 
    10,423
    Thanked in
    7,853 Posts

Da ne postavljam kolumnu Nikolaidisa đe priča o crnogorsko-albanskim svađama a motiv je ponašanje Nika Đeljošaja.

Što se dešava s ovim likom može li kako da ne gasi vatru benzinom.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; Yesterday at 20:28.

Thanks Thanks Given 
    27,069
    Thanks Thanks Received 
    8,592
    Thanked in
    4,247 Posts

Ne može, nije za to plaćen

Thanks Thanks Given 
    24,660
    Thanks Thanks Received 
    10,423
    Thanked in
    7,853 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ne može, nije za to plaćen

Pravo da ti rečem od takvih likova mi se više sere presrali su žešće još da ispane faca na kraju teksta napisa nešto na albanskom uz neku patetiku.
    On je savršeno čoče tolerantan kosmopolita neki.Kladim se da Đeljošaja i ne zna sem onako što piskara tu o njemu.Taj isti Đeljošaj znaju ga i u njegovo selo najbolje ovaj otvori filosofiju o odnosima Crnogoraca i Albanaca a evo posta čoek i Albanac.

Ali… Dozvolite da pogađam. Sve što sam rekao, čitav ovaj tekst, zapravo je izraz moje inherentne albanofobije.
    Kështu është më lehtë.

32. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Page 298 of 300 FirstFirst ... 198248288294295296297298299300 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)