Povoljno ne postoji, postoji samo "prihvatljivo i mozemo se ukalkulisati za kredit" i "totalno luda cijena i nemamo sta razmisljati o kreditu". Nije novogradnja "biti ili ne", kao sto nije ni "moram biti u centru i 50 metara od plaze" presudni faktor svima.
Evo konkretno u Novom koji je u krv skup, ipak se moze naci i dalje ponesto za cijenu od ~2.8k - ~3k i u novogradnji (trenutno npr. Topla 2) te ljudi i uzimaju. Naravno da ce rijetko ko sa prosjecnim (ili nesto vise iznad prosjeka) primanjima priustiti nekretninu tik uz more i za cijenu od 4-5-6k al to ni nije prica... Prica je da je u zadnjih par godina lakse ljudima sa prosjecnim primanjima (parovima) uzeti nekretninu (radi kredita naravno) nego ikada ranije u zadnjih 30ak godina. To je cinjenica, jednostavno je tako zahvaljujuci kreditnoj sposobnosti (na kraju krajeva imas info o kreditima i za sta se uzimaju, u kojem obimu i koliko je to raslo u zadnjih par godina pa pogledaj sam).
Nista od ovoga ne znaci da se nece nesto i mijenjati jer evo kako izgleda cijene samo idu gore i gore...
Zna li neko nesto vise da kaze o ovoj zgradi takozvana Aurora homes sto radi Stradex u ulici Vojislavljevica.Kvalitet gradnje i nesto o investitoru?
Sent from my iPhone using Tapatalk
EDIT nevrmind pobrkah topic skroz
067-123456
Koliko se krece cijena garaznog mjesta u HN? Mislim na garazno od novije zgrade,ne nesto improvizovano
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Kako je u ostatku Novog ne znam (niti gdje se moze uzeti) ali konkretno u Igalu jedina garazna mjesta koja se prodaju u novijoj zgradi su u onoj zgradi pored kosarkaskog (pijace), zgradi gradjenoj za policiju (pola zgrade valjda, pola za vlasnike zemljista). Garazno mjesto 30k (podzemno parknig mjesto), parking mjesto ispred zgrade 15k. Barem je meni nudjeno za toliko a dal' moze nize i jel' prodaje neko nize ne znam.
Iskoči mi ovo, gledam jesam li blesav ili ne. Znači stan je bukvalno u izvornom stanju i spreman je da se uloži u njega makar 50k eura i oni su stavili na ovu kvadraturu cijenu od 1700e. Meni je ovo iskreno van svake pameti. https://www.instagram.com/p/DcL5lU-M..._web_copy_link
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks