U nedelju je palo strasno otkrice a to je Pesica Jezero . Kakvo mjesto , ja sam se odusevio . 1800mnv , put odlican svo vrijeme . Temperatura cio dan 20c , jezero pretoplo i za kupanje savrseno . Borovnica na svaki cosak , ima da se seta ko voli da malo planinari .
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Bio sam i ja prije nekolike godine. Baš sam iznenađen bio kako je lijepo. Ali tad smo išli nekim Reno Cliom i nismo mogli baš blizu da dođemo. Od tog mjesta gdje smo ga parkirali do samog jezera nekih 15ak minuta hoda.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
sad je asfalt do onog izvora , od njega krece makadam ali nekih josh 500m se moze polako kao po jajimai onda definitivno mora pjesaka nekih 500-700m do i kroz sumu . Ovo pominjem jer mi asfalt izgleda kao da je skoro postavljen , poprilicno je ocuvan i nov .
Super je stvar sto je relativno blizu , autoputem do KL i od KL do tamo nekih 30min putem ka Beranama preko skijalista
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Evo uzivajte malo u Sinjajevini (ili kako mi uskocani kazemo Sinjavina). Nisam 10 godina izlazio do kuce na planinu, laganih 10km setnje, pirka vjetar citavo vrijeme, temperatura 22-23c
![]()
Idu moji kako koje godine u pecurke al meni je to bassss dosadno, prije svega ne volim ih (bez sampinjone ovako na picu), a to niko ne bere za sebe nego prodaju nekim Italijanima ili ko vec otkupljuje. Borovnice ima buljuk ove godine, na svaki cosak cini mi se, po Sinjajevini ima i lincure al kolko svatih ne smije da se bere
Šampinjoni se uzgajaju na kompostu i jedne su od low kvaliti pečurki tako da..tvoji imaju pravo.
Smrčak, vrganj, lisičarke, bukovača i deset redova dolaze šampinjoni.
Nego dobro mi reče za borovnicu da rezervišem i zamrznem to je meni jedno od omiljenog voća i ide baš u sve.
Eto vidiš a vele Sjever ne valja Podgorica je zakon.![]()
zna li neko iz prve ruke , smije li se rotilj praviti u Dolinu Grebaje i smije li se uopste paliti vatra ? znam da je na dosta mjesta zabranjeno
Iz prve ruke - ne smije. Od ove godine svuda su postavljene table sa istaknutom zabranom paljenja vatre na otvorenom, a i bez tih tabli je bilo zabranjeno. Naravno, kako to biva kod nas, ranije to niko nije poštovao i palili su svi živi, ali čini mi se da je ove godine malo drugačije.
Imaj u vidu da je postavljena rampa od restorana prema livadama, pa ako ćete ipak da se usudite da roštiljate na prvoj ili drugoj livadi (što poneki rade jer je dalje od nadzora) moraćete opremu da nosite pješke.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks