Page 140 of 140 FirstFirst ... 4090130136137138139140
Results 3,476 to 3,482 of 3482

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    402
    Thanks Thanks Received 
    338
    Thanked in
    203 Posts

Kako za bicikliste preticanje sa desne strane? Po zakonu se biciklisti kreću desnom stranom kolovoza i mogu da uzmu do 1m.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    2,027
    Thanks Thanks Received 
    6,254
    Thanked in
    2,911 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Dje si to vidio? Jedino nalazim link sluzbenog lista dje su samo izmjene, i tu ne vidim nista od ovoga sto si napisao.
    Ima li dje preciscen tekst?

Sent from my phone
    Nema pročišćene verzije još uvijek, ali ima prijedlog zakona, te onda te izmjene, kada se pogledaju izmjene vidi se da ove stavke nisu mjenjane, što će reći da su ostale kako je i predloženo.

Quote Originally Posted by rzeljko View Post
    Kako za bicikliste preticanje sa desne strane? Po zakonu se biciklisti kreću desnom stranom kolovoza i mogu da uzmu do 1m.

Tačno, jer su, kao i trotineti (koji imaju sada ograničenje brzine) najsporija vozila u saobraćaju, no ako se saobraćaj uspori/zaustavi onda biciklo i trotinet smiju preticati samo sa lijeve strane automobila (ne smije više Glovo dostavljač da dolazi sa desne strane). Do sada se to podrazumjevalo, ali sada je jasno napisano.

Thanks Thanks Given 
    7,072
    Thanks Thanks Received 
    715
    Thanked in
    412 Posts

Jasno, nisam te dobro shvatio prvi put.

Ja sam druga imao obaliti na glavnim semaforima u Bd, provlacio mi se sa desne niti sam ocekivao niti gledao tu stranu.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    2,271
    Thanks Thanks Received 
    3,060
    Thanked in
    1,291 Posts

Španija je od skoro uvela da zaustavnom trakom na autoputu mogu motociklisti kad kolona stoji ili mili al do 30kmh brzina.

Bolje da su ovi nasi uveli da moraju rukavice i patike pored kacige da su obavezni. Mozda jesu ne znam al vidim da to malo ko ovako kroz grad nosi
    γνῶθι σαὐτόν

5. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    402
    Thanks Thanks Received 
    338
    Thanked in
    203 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Nema pročišćene verzije još uvijek, ali ima prijedlog zakona, te onda te izmjene, kada se pogledaju izmjene vidi se da ove stavke nisu mjenjane, što će reći da su ostale kako je i predloženo.

Tačno, jer su, kao i trotineti (koji imaju sada ograničenje brzine) najsporija vozila u saobraćaju, no ako se saobraćaj uspori/zaustavi onda biciklo i trotinet smiju preticati samo sa lijeve strane automobila (ne smije više Glovo dostavljač da dolazi sa desne strane). Do sada se to podrazumjevalo, ali sada je jasno napisano.
    Znači kad idemo svi onda mogu desno a kad se auta zaustave/idu sporo onda moram proći sa lijeve strane. Znaš i sam da je to praktično nemoguće uraditi pa onda ostaje da stojim i ja sa biciklom iza auta a mogu da prođem uz desnu ivicu. Dalje, kod bulevara, da li lijeva strana znači lijeva strana kolovozne ili saobraćajne trake? To će za posljedicu imati da će biciklisti i trotineti onda samo ići pješačkim stazama a već sam vidio da i pojedini skuteri to rade.
    Sve mi izgleda kao i sa gomilom naših zakona - prepišu se od nekih drugih a niko ne sjedne i napravi se strategija, ne sagledaju se sve situacije...

S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    24,585
    Thanks Thanks Received 
    10,358
    Thanked in
    7,806 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Španija je od skoro uvela da zaustavnom trakom na autoputu mogu motociklisti kad kolona stoji ili mili al do 30kmh brzina.

Bolje da su ovi nasi uveli da moraju rukavice i patike pored kacige da su obavezni. Mozda jesu ne znam al vidim da to malo ko ovako kroz grad nosi
    Kroksice, uglavnom.

Thanks Thanks Given 
    430
    Thanks Thanks Received 
    1,040
    Thanked in
    472 Posts

Juče vožen durmotorski prsten. Danas preko Semolja i Gornje Morače nazad za PG. Vrijeme idealno. Motor slušao.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

9. The Following 10 Users Say Thank You to Milos Darmanovic For This Useful Post:

Page 140 of 140 FirstFirst ... 4090130136137138139140

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)

Bookmarks

Bookmarks