Moze po braku, po spajanju porodice ili po zaposlenju. Ako se ne varam to su jedina tri nacina. Pa neka vidi oceli se zinit ili kako![]()
Jos jedno pitanje, koji je najlaksni nacin da stranac (Englez) dobije privremeni boravak kod nas ?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Moze po braku, po spajanju porodice ili po zaposlenju. Ako se ne varam to su jedina tri nacina. Pa neka vidi oceli se zinit ili kako![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ima li ko ikakvu predstavu šta bi moglo biti da svako malo nešto lupi na krovu rekao bih. Kao da neko čekićem udari gore. Kuća je nova. Počinje baš na živce da ide a da se popnem na krov opet ne znam šta bih radio
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Sate sate sate
Ako je kuca bas nova, moguce da gradja jos "radi", sto me ne bi cudilo na ovu vrucinu
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Jel limeni krov?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nije, crijep, od lima ima samo oluk.
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Sate sate sate
Ima li kakvo drvo iznad pa da padne nesto sa njega.
jesi li dascao preko greda? ako jesi, mala sansa da onda radi gradja... jer ako radi - u decembru ce vjetar da je ponese![]()
moze da radi drvo, ali moze da radi i crijep... a ako je svaki zakovan - moze i da puca crijep narocito ako si van grada pa iams velike dan/noc oscilacije u temperaturi
a mozda samo imas "problem" sa pticama koje vole da npr bacaju puzeve, kospice i slicno da ih razbiju da bi ih pojele
Tesko da je ista od toga. To mora da je jak zvuk,kad ga cuje tako jasno. Gradja da toliko radi, ne znam bas, radio kod sebe kojesta, nikad nista slicno. E sad, ako tigle pucaju, onda je hebeno. Tigla se inace ne zakiva svaka redom, nego treca, cetvrta. Kod mene na kucu nijedna nije i nemam problema sa vjetrom isl, dok je komsijama dizao ih.
Zeznuli su ga projektom, nema izlaz na krov bez da stube od 10m uzme i penje se. Moderne arhitekte, sto ce ti izlaz u potkrovlje, neces daleko bilo sto sam rijesit ili popravit,vidjet....
a zavisi od toga je li potkrovlje, kolika je izolacija... ja znam da kod nas vrane vole svasta da bacaju po krovu
nama je prvi red zakovan cijeli, posle toga 3-4 crijepa pa na dijagonalu
jer kad dodjemo do vjetrova koji imaju snagu da ga oljuste, oljuste ga oni bio ne bio zakovan - mnogo vise znaci kako su uradjeni simsovi, opsivke, letva... jesu li zabetonirana sljemena (neko voli pa voli tako) i slicno
Tesko da gradja radi tako glasno. Brat je prije 2 mjeseca radio kompletan krov, eo zvuka djaoljeg nema.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Nema druge no jedan dan da sjedne pod krov i slusa dje puca![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
iznenadio bi se koliko gradja moze da prasti - pod teretom 2 grede kad su pa kad su, a sire se od temperature i kad u nekome momentu "izda" trenje i greda se "otpuzi" par milimetara zapuca samo tako
mnooogo toga zavisi od toga - koja je duzina greda, koja je velicina greda, ima li dovoljno potpore (osnlonaca, klupe...), jesu li pravilno zasjecene na vjencanice ili "moderno" samo naslonjene, je li dascano, kojom letvom je letvano...
cijela nauka postoji iza toga - na zalost dosta cesto majstori budu u fazonu - ma moze to... dosta ti je ovoliko... ne bacaj pare... skolovanih tesara je pitanje vise koliko ima, ostalo su samo priuceni segrti koji su se otisnuli u svijet
*ne kazem odje da je to slucaj, ali svega sam se nagledao
Ima li ko od vas da zna zasto ne mogu da se registrujem na telegram
Dakle dodjem do onog sms koji treba da se plati 1e i onda kad unesem karticu kaze something went wrong
Pokusao 3 kartice dvije domace, jedna iz inozemstva i nista
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Dajte preporuku za dobar smartic satic i gdje uzeti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Par ljudi mi je reklo da im se nijesu dobro pokazali ti satovi kupljeni preko mreza. Pa zbog toga pitah.
Nema sta, onda cemo taj uzeti. Hvala.
Primjetio sam vec nekoliko godina da mi se cesto desi kad se Crnogorci rukuju pruze mlitavu ruku, kao neka stara baba. Momak prije neki dan, kao od brda odvaljen, pruzi mi ruku i kao neki sundjer da sam stisnuo. Pi. Neki fazon? O cemu se radi?![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks