Pa meni je na nlb besplatno podizanje na sve bankomate u cg. Ima i kod nas
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
ILI do Srbije - neke banke nude u paketu besplatno podizanje na svim bankomatima (Yettel).
Ili do EU - neke banke, fintech… zen… daju odredjeni iznos mjesecno bez placanja provizije…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Pa meni je na nlb besplatno podizanje na sve bankomate u cg. Ima i kod nas
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
NLB ti daje na bankomat NLB grupe besplatno.
Recimo Trebinje ili HRV....
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
I uzme ti 1.5% za konverziju iz noneur.
Nema NLB u HR…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Sale; 05-08-26 at 17:25.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Samo neka deru dok mogu. A do kad vidjecemo...
Evo su makar dernjavu smanjili na 5c za placanje racuna.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Vlasnici nekretnina su poznati po tome što daju besplatno bankama lokaciju za bankomat. Osiguravajuća društva besplatno izdaju polise. Agencije za obezbjeđenje besplatno voze pare do bankomata. Sami bankomati se nabavljaju i održavaju besplatno. I ljudi koji pune i prazne kasete volontiraju u banku. Master Card i Visa ne uzimaju nikakve provizije na transakcije sa bankomata. Ni procesori Euronet i Payten takođe ništa ne uzimaju.
Cijela provizija ostane banci.
A nije baš tako. Na bankomate kao biznis ako je banka na nuli to je OK.
Neke banke u Crnoj Gori nude besplatno podizanje na svim bankomatima za neke pakete. Samo su ti paketi malo skuplji.
Banke deru... Mogu li ja da spavam u hotel, ne treba doručak, po cijeni po kojoj se plati dva sata sobarici da očisti sobu, i doda se trošak pranja posteljine i peškira i trošak sredstava za čišćenje i struje koju potrošim. Što bi rekli cleaning fee na Booking. Pa sve to neka bude x2 da pokrije i recepciju i neki profit. Pa bi takva cijena sobe bila neđe max 50-60 eura za noć.
A kolika je stvarna cijena? Hoteli deru. A ne deru, nego su ne baš previše isplativ biznis.
U biznisu sa karticama, od kada je limitiran dio koji ide banci izdavaocu, nema neke prevelike zarade. Najveći profit nose Visa i MC. Banke, možda one najveće poput CKB zarade i to ne baš spektakularno.
Kartice moraju da se imaju jer bez njih nema klijenata, depozita, a samim tim ni plasmana koji su ključni za zaradu.
Tko leti, vrijedi...
Netflix račun mi je povezan sa ženinom karticom koja nam služi za plaćanja preko interneta, računi su u okviru iste banke. Do sad bilo za interna plaćanja 0 provizije, jutros joj prebačim 5 eura na karticu, meni skinu 0,25 za uplatu a njoj 0,50 za priliv. Isplativije mi je da joj otvorim karticu u drugu banku. Mašala, e viva
Послато са 2510ERA8BG помоћу Тапатока
Last edited by isnogood; Yesterday at 06:50.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks