Tako je. Sjutra je poslednji dan, da vidimo kaci li rucna dobro. Ako ne, moram se naoruzat podacima i da im masem s njima u kancelariju ako ne zele da vrate ostatak para (neka zadrze novac za tehnicki). Onda im ide prijava policiji, mozda nabacim posla i poznanici advokatici
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Hocu ali na drugo mjesto nakon sto se sve dovede u red. Ne smiju oni da me obavezuju da prije prolaska tehnickog sve im isplatim, bas zbog ovih stvari "sta ako ne prodje"
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Last edited by Tripleta; 29-07-26 at 22:38.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Đe će da te pušte iako ručna ne hvata?
Pa tako kaži
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima li kod nas ikakva instagram stranica prodavnice, webshop bilo sta, da ne moram bit registrovan kao ultra mega giga servis da bi pogledao sta od brendova motornih ulja ima na stanju i koje su cijene?
Osim kastelane na stari, svima su ulja iza pulta![]()
da ne bih smarao prodavca koliko ti je mobil, koliko ti je kastrol, koliko ti je likvi moli
Ja da znam jedino je Miseljic stavio cijene na sajt, ali on prodaje samo Ravenol
Ostali kriju cijene kao zmija noge
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ne padam na propagandu skupih brendova...
Uzeh na Ina pumpu na akciju za 25eura 5l Ina Milenium 5w40 za Daciju...Sipao ga i ranije, nije bilo problema.
Sto je najjace ovo ulje bar po specifijikaciji je rame uz rame sa Shell Helixom i Totalom i tako nekom srednjom klasom...
Mislim da je bolja kupovina od Manola, Repsola i ostalih vodica, pa neka je "domace".
Završiće posao u 95% slučajeva, samo zamjena na 8-10 000km
Jedino motori na kojima je rađen ozbiljniji tuning, tu ipak ne bih štedio i išao bih isključivo na premium ulja.
Po zakonu, tehnicka stanica ne moze zavrsiti registraciju, kao ni izdati polisu osiguranja ako je vozilo tehnicki neispravno, a samim tim ni naplatiti sve to. Jedino moze da naplati tehnicki pregled, koji nije 50-60 eura, nego je regulisano uredbom vlade iz 2013 godine i zavisno od vrste vozila, koliko mi se cini ne prelazi 30 eura. Ostatak do 50-60 eura oni naplacuju usluge uplate taksi, odnosenje predmeta u MUP, podizanje saobracajne (ako ih vlasnik vozila ovlasti)...Tako da ti mozes fino ih prijavis, natovaris im ove iz policije koji vrse kontorlu, a oni vole da pisu kazne, koje nijesu ni malo male...
Ovo je ta uredba, a koliko znam druge nema
Na osnovu člana 267 stav 5 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ("Službeni list CG", broj 33/12), Vlada Crne Gore, na sjednici od 14. februara 2013. godine, donijela je UREDBU O VISINI TROŠKOVA ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA Član 1 Za redovni, vanredni i kontrolni tehnički pregled vozila naplaćuju se troškovi, prema vrsti vozila, u visini, i to za: 1) motocikl, teški tricikl, moped, laki tricikl i laki četvorocikl: - do 125 cm3 4,00 €, - od 125 do 1000 cm3 - preko 1000 cm3 2) motokultivator 6,00 €, 8,00 €; 5,00 €; 3) putničko vozilo, teški četvorocikl: - do 1500 cm3 10,00 €, - od 1500 do 2000 cm3 - preko 2000 cm3 12,00 €, 15,00 €; 4) radnu mašinu i radno vozilo 20,00 €; 5) teretno vozilo, teški četvorocikl: - do pet tona 15,00 €, - do deset tona - preko deset tona 6) priključno vozilo: a) teretnu prikolicu: - do pet tona - do deset tona - preko deset tona b) autobusku prikolicu: - od devet do 45 sjedišta - preko 45 sjedišta c) radnu prikolicu 7) vučno vozilo: - traktor - tegljač 8) autobus - do 16 sjedišta - više od 16 sjedišta 9) specijalno vozilo 10) ostala vozila 20,00 €, 25,00 €; 10,00 €, 15,00 €, 20,00 €, 15,00€, 20,00 €, 10,00 €; 10,00€, 20,00 €; 20,00 €, 25,00 €; 30,00 €; 10,00 €.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Čovjek došao kod majstora, ostavio auto na servis i nikad više nije došao po njega, čak ni nakon 4-5 godina.
Da li taj majstor ima pravo da proda taj auto na otpad, a da pri tome napravi papir (ugovor) sa kupcem da mu je prodao taj auto kako bi naplatio ležarinu u slučaju da nekad taj dođe da traži auto nazad?
Kakav je zakon kod nas po tom pitanju?
Opet imam problem sa alternatorom kod 1.6hdi.
U pitanju je Valeo(98154559 80), 180amh, prijavljuje sijaset gresaka oko toga ali je stalna greska p13bf za Reversible Alternator.
Na proslom autu sa istim problemom stavio sam polovan alternator iz Bih, i rijesio problem. Nov je bio bezobrazno skup, mada i ovaj polovan.
Pitanje je da ne znate postoji li neko kod nas ko reparira te elektronike Reversible Alternatora, jer je to dio/ploca sa tranzistorima koja crkava?![]()
There are currently 28 users browsing this thread. (0 members and 28 guests)
Bookmarks