Presmijah se na gif![]()
Snenokle su dobre isto
E ovo je ukusno, a ne brokoli
Probaću ga vala neđe na onaj način koji su opisao pa javljam![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Med, na srednje jaku vatru (ide do 9, stavim na 6), dok ne zacvrči ovako, i ne promiriše. Pravi miris nećeš moć da promašiš, toliko je premhmhhhmmmmZato i stavljam najaromatičnije što imam od meda- cvjetno/poljsko nešto, iz mog kraja (gomila pelina i majčine dušice), i neki šumski sa Komova, tamni, jaki, opojni.
Prvo par šljiva, mekših, i što aromatičnijih, na manje komade, i grančica freške mente (ko ima morač u baštu, ovo je neđe doba kad daje sjemenke, e tek to ako se ubaci onda je umhhhhhh neviđeno. Jer će svaka šljiva upržena na med doć kiselkasta blago, a ovako mekša će se praktično i istopit, ali će zato tako svemu dat arome, da nećeš vjerovat kako to nebeski miriše.
Po aromi ćeš i poznat kad da stavljaš nektarineTvrđe, na mrvu veće komade, da ostanu ucijelo, da na kraj iz njih poznaješ voće, samo pojačano na maksimum vatrom, medom i konjakom.
Na nektarine mrva samo maslaca (on je tu da malo zgusne sokove, ništa drugo, ne smije nikako preuzet jelo).
Odma za njim, konjak. Koliko voliš, i dokle ti prija. On je tu da dopuni i okonča onu savršenost arome i ukusa, pa sam odrediš đe ti je to na volju, i kako ti paše
Kod mene je malo konjaka, i vrlo kratko, da mu ostane malo aroma, ali i da voće ostane jasno, čvrsto, mirisno, nerazgnjecano, i božansko
Na kraj, serviraš kako voliš. Kod mene volimo na gomilu ovako, sa jednog pjata, da se poslije trkamo ko će više dohvatitUglavnom, maskarpone, preko njega voće, još malo mente, mlevene plazme, i rendane kore od limuna.
Iako, na moj ukus, no me drugi ne podržavaju- ovo ubjedljivo najljepše ide na mladi kozji sir od jednu noć, onaj što je malo kao pavlaka
![]()
Last edited by Buva+gacce; Today at 11:04.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks