Page 348 of 349 FirstFirst ... 248298338344345346347348349 LastLast
Results 8,676 to 8,700 of 8703

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    9,673
    Thanks Thanks Received 
    6,007
    Thanked in
    2,291 Posts

Quote Originally Posted by METZ View Post
    Predali papire za kredit za jedan stančić u CKB, 20% učešće to je standardno osim ako banka ima dil sa nekim od investitora pa da ide 10% učešće, u CKB neki novi sistem rekoše da ćemo biti prvi po tom novom sistemu koji kako ukapirah nema veze sa nama nego je neka procedura kod njih promijenjena...

Uspio sam da zaobidjem agencije pronadjem vlasnika i spustim cijenu stana oko 6% upetljao se čovjek iz agencije sa raznim ponudama i petljavinama kako ima kupca na vecu cijenu a ja se uspio posvadjati sa vlasnikom stana jer smo se bili dogovorili oko cijene...

U glavnom, politički posle nedelju dana spustih loptu a vjerovatno je i vlasnik stana ukapirao da od agencije i njihovih kupaca nema ništa i dogovorismo se iz drugog puta...

Koliko ja ukapirah izmedju redova da je sve manje kreditno sposobnih a sa garavim parama ko ih ima je sve teže i rizičnije kupiti stan.
    Ti neki veći investitori što imaju lovu sigurno neće spuštati cijene, ovi što prave zgrade bez centa sa kompezacijama i čudima vjerovatno hoće, zajedno sa ovim što su podizali kredite i kupovali stanove za izdavanje a sad grcaju jer ih nemaju kome izdati a rate treba plaćati.
    Da čekamo onda da panu cijene?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    19,170
    Thanks Thanks Received 
    8,932
    Thanked in
    4,356 Posts

Svuđe u svijetu da bi oprao pare moraš žrtvovati procenat da bi ih legalizovao, samo su se u CG prale pare kroz nekretnine i još imaš dobit u čistom novcu

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,530
    Thanks Thanks Received 
    1,165
    Thanked in
    528 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Da čekamo onda da panu cijene?

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    Ko može, do 2500€/m2 koliko je moguće provjeriti kako je gradjeno kupiti.
    Ne bježati od starogradnje, sad već starogradnje zgrade koje su radjene posle 2000godine.

Gledao sam nekih desetak stanova prije kupovine, dosta stanova i 20godina starih(naravno očuvanih) su mi kvalitetnije izgledali (organizaciju prostora da ne spominjem) nego novi neuseljavani.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,492
    Thanked in
    2,640 Posts

Jedini razlog zašto bi skočile cijene je taj da koja god zemlja je ušla u EU cijene stanova su skočile.

Ne zato jer nijesu ranije mogli da kupe, već zato što prosječan građanin EU želi da kupi kada je nešto čisto, a takvih ima mnogo više nego muljatora.

Living on the EDGE side

............ ¯\_(ツ )_/¯............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,088
    Thanks Thanks Received 
    1,453
    Thanked in
    727 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Nemoj molim te da postavljas logicna pitanja, to je za vecinu CG stanovnistva problematicno. Htjedoh i ja pecnuti (jer toliko cesto cujem to misljenje) al' odustadoh.

Ljudi iz EU trenutno mogu kupiti i kupuju, nemaju skoro nikakve ekstra benefite za kupovinu nekretnine u CG kada CG udje u EU. Al' eto, ljudi se tripuju kako ce masovno da skacu cijene sa ulaskom u EU a to sto ce vjerovatno (nadajmo se) biti otezana kupovina sa sivim novcem, te sto skoro pa niko iz RU vise nece moci kupovati, e to je nebitno.
    Ligicno bi bilo da neko kupi kad je jeftinije i proda kad bi to eventualno ulaskom u EU bilo skuplje i ostvari profit ako vec zeli da profitira ali da ceka da bude skuplje, pitanje je. Razumijem da je to bio donekle slucaj u par drzava ali su svakako uklanjanjem nekih "pogodnosti" u nas u skorijem periodu upravo zbog procesa i taj dio matematike dodatno relativizovali.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,285
    Thanks Thanks Received 
    5,896
    Thanked in
    3,416 Posts

U svaku drzavu koja je usla u EU su skocile cijene... bez evo sto odje se ocekuje pad cijena

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,088
    Thanks Thanks Received 
    1,453
    Thanked in
    727 Posts

Samo vjerovatno ima neki razlog tome koji niko ne umije da objasni

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    259
    Thanked in
    145 Posts

Razlog koji sam ja cuo od vlasnika firme koja dugo godina gradi zgrade. Imaces uslove koje magerijale da koristis koji su skuplji nego sad. Iako znam da ovaj koristi suvi kvalitet. Ali ces imati ponudu mozes te materije xyz€ ili neke mozda malo pololjnije xy€ i to je to. Druga stvar ce biti papirologija i skuplje dobijanje istih i resavanje istih.

Sad ako on laze mene i ja sam vas.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,492
    Thanked in
    2,640 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    Samo vjerovatno ima neki razlog tome koji niko ne umije da objasni

Objasnio ali ne želiš da čitaš.

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    1,088
    Thanks Thanks Received 
    1,453
    Thanked in
    727 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Objasnio ali ne želiš da čitaš.

Living on the EDGE side

Moguce da je do mene, ocigledno investitori iz stranih drzava teze tome da kasnije plate skuplje prije nego ranije jeftinije.

Thanks Thanks Given 
    1,434
    Thanks Thanks Received 
    5,698
    Thanked in
    2,684 Posts

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    Vjerovatno će CG postati jedna zemlja koja će da bude 'pogodna' za strance da se sjate ovđe da žive, tu dolazi ono 'polako postajemo stranci u našoj zemlji'.
    Pogodnosti koje ostvareni ljudi s dobrom finasijskom pozadinom (legalno stečenom u EU) traže pri odluci za preselenje u stranu državu su osim klime, prirodnih ljepota i bezbjednosti - pristup kvalitetetnoj zdravstvenoj zaštiti, saobraćajna i dr javna infrastruktura, efikasnost službi te pristup zdravoj hrani, kvalitetnim robama i uslugama.

E sad pogledaj na šta liči npr. bolnica u Kotoru koja opslužuje cijelu Boku i šire. Vožnja magistralom smrti i nesnosne gužve i čepovi kroz gradove? Prizori na aerodromima? Hrana treće klase koja se prodaje po premium cijenama i mnoge druge stvari na koje je domaći čovjek otupio.

To nije stress free život kakvom strani ljudi teže, već ambijent u kojem si konstantno stresovan i scamovan. Koji profil dobrostojećih potencijalnih doseljenika želi biti izložen takvim izazovima?

Quote Originally Posted by iMMERSION~ View Post
    Samim tim kakva nam se bude politika vodila, tako će nam se direktno odraziti na standard i na kvalitet života zbog toga.
    Kvalitet života vam neće biti bolji. Sistem koji je nastao na postavkama prethodnog režima koji nije imao viziju razvoja države na korist cjelokupnog društva a sada ga održava trenutni uz kozmetičke izmjene je samo privid nekog boljeg života.

Pozitivno u svemu tome je mogućnost koja se otvara mladima iz CG da izrone iz žabokrečine i uvide da nije smisao života u posjedovanju precijenjene nekretnine, bjesnih kola i jurenju nekakvog statusa u državi gdje se život gubi na najbizarnije načine.
    Iako ne cvEta cvEće ni u strano preduzeće, kvalitet i predanost se i dalje vrednuju i nagrađuju. Čovjek može da postigne mir u glavi a usput i da nauči šta su prave vrijednosti u životu, usvoje lijepi maniri i generalno se odmakne od ljudi šibicarskog majdseta.
    Last edited by starwalker; 14-07-26 at 12:34.
    The more things change, the more they stay the same.

13. The Following 5 Users Say Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,285
    Thanks Thanks Received 
    5,896
    Thanked in
    3,416 Posts

Za razliku od drugih zemalja EU Crna Gora je bezbjedna zemlja! A onda opet ocekujem talas Sjevernjaka Eu u nase krajeve
    ..

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

meni je stvarno smiješno (ali i tužno nedje) što ima ljudi koji dodju da žive u cg iz uredjenija država evrope

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    944
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    626 Posts

Mnogo mi kenj*mo i ne cijenimo ono sto imamo . Prvo kod nas kad sretnes crnca na ulicu svi se okrenu jer ih ovdje nema i to nije normalno stanje kao u 95% eu zemalja . Nemamo emigrante . Sigurnos je daleko daleko iznad svih eu zemalja . Izadjes u grad i u 3h ujutro lagano ides sam pjeske doma u bilo koje naselje i nemas ni grama frke da ce te neko napasti ili ti se nesto desiti . E ko nije bio u Belgiju , Francusku i sl. Ne zna sto to znaci

Sledece je klima koja je savrsena a na sat vremena iz PG imas i more i planinu pa dje ti je volja . Cijene su nama visoke a gradjanima EU dzabe i njima je odje raj . Kod nas pijes kafu pored mora po cijeni koju placas npr u Milano u neku zabit u neku kafetariju a mozes da pijes i u sred grada za 1e espreso . Nama su tesko pala poskupljenja (sto jes jes) ali prvi put da smo se standardnom priblizili koliko toliko EU . Jer sjecam se prije par godina podjosmo u Amsterdam tamo pica 15e , giros 7e a u to kod nas pica bila 3e i hamburger 1.5-2e i nama je to bio shock a da ne pricam kakve su cijene po restorana bile … e sad je kod nas poskupljalo sve ali je opet daleko jeftinije nego po vecini gradova EU.

Upoznao sam curu iz Londona , izdaje neki stan u London 4000£ sa tim parama putuje po evropi i sad je kod nas 2mjeseca . Mozete samo da zamislite njenog raja odje po ovim cijenama i sto moze za 5000+e odje koje ima na mjesecnom nivou od kirije i onda se pitamo sto bi odje neki stranac radio . Njoj je tamo u Londom maglustina 80% vremena godisnje i oblacina . Klima nikakva , cijene vidimo se a odje zivi kao bog .

Nego eto … ne cijenimo ono sto imamo dok ne oroba covjek drugo.

Ps. Sto se tice kredita …
    Ja cuh da od nove godine ce maximalno zaduzenje plate biti 30% (umjesto dosadasnjih 50% ) . Ako je to istina i to ce malo uticati na broj kredita koji se podizu

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

17. The Following 3 Users Say Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,492
    Thanked in
    2,640 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    meni je stvarno smiješno (ali i tužno nedje) što ima ljudi koji dodju da žive u cg iz uredjenija država evrope

Kao kada ljudi iz grada odu na selo.
    Nije uređeno kao grad, ali neko voli.

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    Nemamo emigrante
    pojma nemate kolko migranata prodje kroz cg na dnevnom nivou. podjite do autobuske pa kad vidite grupe lica iz različitih djelova svijeta možda promijenite mišljenje. ili pitajte nekoga iz sektora granične policije

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Kao kada ljudi iz grada odu na selo.
    Nije uređeno kao grad, ali neko voli.

Living on the EDGE side

samo što kad odeš iz grada na selo nije isto kao kad iz uredjenog sistema dodješ u ovu somaliju

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    9,261
    Thanks Thanks Received 
    6,727
    Thanked in
    2,649 Posts

Poenta je stari sto strancima ni malo nije jeftino ovdje
    I stranci nisu kao mi nego iako ima te 4k ona vodi racuna o svakom peniju

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

21. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,492
    Thanked in
    2,640 Posts

pojma nemate kolko migranata prodje kroz cg na dnevnom nivou. podjite do autobuske pa kad vidite grupe lica iz različitih djelova svijeta možda promijenite mišljenje. ili pitajte nekoga iz sektora granične policije

samo što kad odeš iz grada na selo nije isto kao kad iz uredjenog sistema dodješ u ovu somaliju

Isto je.
    Za ljude sa strane je potpuno isto.

Oni većinu potrebnih stvari donesu sa sobom.
    Ne zavise od portira, partija, vozača, političara.
    I kada im se ne svidi samo se vrate.
    Nas ovdje frustiraju te stvari, ostale stvari kao priroda i većina ljudi su ok, kao i na selu

Living on the EDGE side

Thanks Thanks Given 
    1,180
    Thanks Thanks Received 
    1,945
    Thanked in
    1,058 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    I stranci nisu kao mi nego iako ima te 4k ona vodi racuna o svakom peniju

Sent from my SM-F766B using Tapatalk
    Pricamo li o Bugiju ili strancima

24. The Following 2 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    891 Posts

Evo ako nista drugo izgleda da se na forumu napokon doslo do toga da vecina kaze da cijene nece magicno pasti na neki nivo iz perioda < 2018.

Thanks Thanks Given 
    1,240
    Thanks Thanks Received 
    1,687
    Thanked in
    914 Posts

Daleko od toga da je strancima ovdje jeftino.

Da ne pričam kakvu ponudu ima u marketima na zapadu a kakvu u našim kantama.

27. The Following User Says Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,438
    Thanks Thanks Received 
    4,799
    Thanked in
    2,458 Posts

Sigurnos je daleko daleko iznad svih eu zemalja . Izadjes u grad i u 3h ujutro lagano ides sam pjeske doma u bilo koje naselje i nemas ni grama frke da ce te neko napasti ili ti se nesto desiti .
    Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]

Ako izuzmemo masovna ubistva sa 20 i kusur mrtvih možda si u pravu.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,438
    Thanks Thanks Received 
    4,799
    Thanked in
    2,458 Posts

Oće li porasti cijene zbog ulaska u EU kao razloga, ne znam vala.
    U Bugarskoj i Rumuniji su naglo skočile cijene 2007 kada su ušli u EU, a onda su posle 2008. drastično pale nakon što je krenula globalna kriza.
    Posle 2016 krenuo je oporavak, a kasnije i ozbiljni rast.
    Hrvatska je ušla 2013 i cijene su stagnirale do posle 2020.
    Sami ulazak nije generator već se kreću u skladu sa globalnim trendovima. 2007 kad su ušli RO i BG bila je za sve manito rastuća.
    Godine ranijih ulazaka zemalja prije BG i RO bile su u snažno rastućoj deceniji.
    Da li će porasti nekretnine zavisi od više faktora:
    - Globalna ekonomska kretanja koja će pratiti ulazak
    - Lokalna ekonomska kretanja i likvidnost ekonomije i banaka koja je počela da šlajfuje. Depoziti pali u najveće 4 banke u Q1 od 10Mio u Hipotekarnoj do 90 Mio u CKB. Čak i kad se makne sezonalnost ovo je više nego ranije, a svakako ne kao u lijepim 2024 i 2023 kad je raslo i u ovom kvartalu.
    Ako bude manje likvidnosti u bankama, usporava sva ekonomija, postaju preskupi stambeni krediti itd...
    - Da li će Rusi i ostali sa strane krenuti da izlaze iz investicija, pošto je većina oglašenih prodaja stanova po primorju u njihovom vlasništvu. Toga je sve više po primorju što je zaustavilo rat u Budvi i Bečićima.
    Sami ulazak nije neki ključni triger, već su se ulasci, izuzev Hrvatske 2013, događali u dobroj konjunkturi. Uz to, do ulaska u EU svašta može da se desi, čak i bude prilično nerealne 2028.
    Biće zanimljivo gledati dalje kretanje cijena.
    U svakom slučaju, gađanje sa cijenama u Podgorici u City Kvartu bez škole, vrtića, a da se o parku i ne priča, je po meni špekulativno, kupuju se investicione nekretnine, za izdavanje ili samo za držanje.
    Za primorje i nekretnine posebno za starije, prebrojte koliko ima funkcionalnih kola hitne pomoći u Boki u špicu sezone npr... Ili Budvi, Baru whatever.
    I koliko treba da se dovezu do bolnice.
    Last edited by Gagarin; 14-07-26 at 20:07.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    19,170
    Thanks Thanks Received 
    8,932
    Thanked in
    4,356 Posts

Ti imaš nešto protiv ljudi druge boje kože?
    Pa i Yamalu je otac ili đed bio migrant i vjerov. se smucao po španskim autobuskim stanicama.Tako da-samo što više migranata
    Praštaj, mora sam

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,492
    Thanked in
    2,640 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Pricamo li o Bugiju ili strancima
    Ja sa mojim izdavanjima idem preko te engleskinje

Living on the EDGE side

32. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

GaD

Page 348 of 349 FirstFirst ... 248298338344345346347348349 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)