Mi radimo za kompjuter, skrolujemo drustvene mreze po cio dan, optereceni za milijardu nepotrebnih informacija, udisemo zagadjen vazduh, jedemo hranu punu hemije, voda je upitnog kvaliteta... ko dobaci do 80 bez neke teze bolesti nausput moze da racuna da je na loto dobio.
Nasi babe i djedovi bi popadali ka muve sa 40 da zive nase zivote.
A dostina ih nije ni 75 docekala da se ne lazemo, izuzeci su ti sto su 80+.
Nas zivotni vijek ce bit duzi nego njihov, samo da nas zaobidju neke gadne bolesti, a ako dodju da imamo para privatno da se lijecimo, inace odosmo po kratkom postupku.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Jbg, ja bi se prvi vratio na selo i zivio seoski zivot al kao sto pisah ranije na drugoj temi, ko nema vec zemlju da mu je neko ostavio to je nemoguce, znaci osudjen si na gradski zivot i to ti je tako
Mozda ima nesto i do gena...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne postojii zdrav obrok.Kad smo to riješili idemo na manje ili više štetne namirnice.
Za doručak obično cepam ovo što Mojsije zove elitno voće na 101 način - u grčkom jogurtu ili bademovom mlijeku s raznim dodacima po raspoloženju i raspoloživosti.
[/url]
Za užinu povremeno ubacim polu-junk zagrizak što vele Hrvati, sačinjen od goveđeg pršuta, masne grane padano, jezivo bijelog brašna i zelenog dekora. Dakle, umjereni proci su, vele, dobri za psihu.
Za glavne obroke me gledajte u epizodama na drugom kanalu.![]()
The more things change, the more they stay the same.
Ja gledam da forsiram ono što raste na našem podneblju vodim se tom logikom e sad recimo bundeve umjesto avokada.Drenjina umjesto uvoznih brusnica.
Mlijeko ne pijem samo fermentisano tipa jogurt sir i sl.Prešla skroz na kozije daleko mi je bolji izbor i više mi prija a i ne smeta mi što mnogima smeta kako kažu poseban miris čak mi i prija.Ali, u top su mi rovito jaje i bijeli luk od namirnica.Bijeli luk obavezan pa se dovijam kako gdje da ga spremim.Sva sreća i dalje imam izvor domaćeg.Ah da i maslinovo ulje.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
U mom društvu, muškom ovom, svi smo otprilike istog uzrasta, 52-3 godine. Nas dvojica se nekako ističemo time da izgledamo komad mlađe od ostalih. Ima tu genetike i ko zna čega, ali kad smo analizirali 'lifestyle' - on pazi na ishranu, ja žderem bilo što bilo kad. On ne puši, ja ne tulim. On pije samo sa društvom, ja sam "funkcionalni alkoholičar". Njemu život bez puno stresa, ja imam dojam da sam se bogu nešto zamjerio. On živi na zapadu, ja u Titograd.
Jedina sličnost koju nađosmo je da obojica kenjamo po makar dvaput dnevno. Serite redovno.
@Tica
Ahahah sad me podsjeti da je moja navika da jedem u zlo doba a to bude i oko ponoći plus sat dva..i to sebi spremim nešto dok kuvam nešto drugo za sjutra.Onda znam da spucam da ne jedem do pet popodne.Katastrofa navike.
Oca mu, može li neko nabrojati koliko se sve recepata i teorija o zdravoj ishrani pojavilo otkad je interneta?
Mescini da organizam voli promjene, pa neko promijeni način ishrane i prija mu i kaže "to je to" ne shvatajući da nije do ishrane nego do promjene.
Ja uglavnom jedem što mi se jede mislim što mi organizam traži imam odnos prema hrani takav da ako mi se nešto ne traži da sad će zvučati friki energetski ne odgovara.Nikad ništa ne radim po receptu sama eksperimentišem niti se trudim bilo ko uživa u tome u čemu ja jer krene da mi zanovijeta makni ovo makni ono da se odreknem ahahah a lakše mi je zapravo jedino i tako funkcionišem paralelno spremanje.
Nego ne vjerujem ja u te sajtove mislim da je sve to daleko od ozbiljnog.Ipak je hrana cijela jedna nauka a kuhinja gotovo laboratorija sa masu procesa.Al da ne idem u tom pravcu ovdje.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks