Dobro i?
Living on the EDGE side
............ \_(ツ )_/............
Ajde da vidimo, sta se podrazumijevaju pod "electrified".
Electrified znaci EV, HEV i PHEV zajedno.
Battery-electric and plug-in hybrid Porsche models outsold its ICE-powered models on its home continent in 2025 – and nearly 1 in 3 Porsches sold was 100% electric.
EV 28,3%
PHEV 29,6%
ICE 42,1%
Dalje, jedini model koji je prodat u vise primjeraka kao EV nego kao ICE je Macan, ali pazi razlog:
The highly anticipated electric Macan saw some success, with its battery-powered variant outpacing ICE Macan units in 2025 largely due to overlapping production
Prema tome, ta da ti kaem?
Dobro i?
Living on the EDGE side
@TAKUMI, kad nekako ukapira da se isprosipao pobrisaće postove
Bogme dočekasmo da kae neto pametno.
to bi rekli i ćorava kokoka ubode poneko zrno.... Treba vremena ali moe se..
Living on the EDGE side
Ovo sa ćoravom kokoškom te bukvalno definiše, to si ti
Kako odraslo![]()
Nazad na temu
Organizatori testa, norveki autoklub NAF i magazin Motor, vozili su automobile po istoj ruti u jednom danu, u relativno povoljnim uslovima. Temperature su se kretale između 12 i 18 stepeni, uz suve puteve, to je omogućilo realnu procjenu dometa bez ekstremnih vremenskih uticaja
Najbolji rezultat na testu ostvario je novi BMW iX3 50 xDrive, koji je preao 781 kilometar sa jednim punjenjem. Time je ne samo pobijedio konkurenciju, već je i blago nadmaio svoj WLTP domet od 770 kilometara.
Već sada imamo realna vozila koja bi (gledajući SUS motore koji troe 6l dizela) imali rezervoar od oko 45l to je dosta dobro. Prije 3 godine o ovome se samo pričalo, sada se moe kupiti.
Living on the EDGE side
Cak nije ni to prvenstveni razlog vec korporativni "otpis" poreza (radi EVs vozila!) koji je moguce veoma dobro izmusti u dobrom dijelu EU, kao i naravno, retardirani porezi na ICE u vecini EU (a pogotovo Nordics/Benelux). Ako se sjecam dobro u NL ili BE je cak moguce 100% otpisati, al' neka Googla Bugi koja drzava bjese.![]()
E to je već argument na koji nemam ta da kaem![]()
Uostalom tako je kupljena I moja Mokka.
- PDV Njemački (uzeo ja tačnije vraćen mi je)
- Subvencije za Njemačku koje je uzeo prodavac
- PDV u CG (koristi se kao ulazni PDV)
- Subvencije u CG (uzeo ja).
Mnogo jeftino izađe![]()
Living on the EDGE side
Prodavac ne uzima nikakvu subvenciju.
Nisi platio 21% psv-a? 5% carine?
Prema tome, ta da ti kaem?
Uzima prodavac. Zato ne kapira kako sve ovo funkcionie![]()
I ne znam kakva prica o carini? Pričam o umanjenje na osnovnu cijenu vozila a ne trokovima.
Living on the EDGE side
Last edited by Bugi; Today at 09:49.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks