Valjda zna razliku između patenta (Huawei) i pripreme za prodaju u Q2 (BYD)?
Living on the EDGE side
............ \_(ツ )_/............
Patentiraću i ja mikrotalasnu to hladi, nema veze to ne funkcionie
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
5 milijardi gubitak za ferari... sa pojavom EV
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Viđeh danas onaj Bugi opel, fino izgleda, jedino mi se ne sviđa to nemw klimu.
Otvorena stakla, a?
Prema tome, ta da ti kaem?
Daleko je Niksic...
![]()
Samo pouri,
Jo neko ima sličnih ideja
https://youtube.com/shorts/K4EpZVBgjtM
Living on the EDGE side
Living on the EDGE side
Jedna ogrebotina, pa sta?
https://www.instagram.com/reel/DZIXK...pzdXFuZTUzNG10
Jos nekoliko informacija:
Americans bought 216,000 new electric cars in the first three months of 2026, according to Cox Automotive’s latest estimates out Friday. Sales plunged by 27% on a year-over-year basis, after dropping 36% in the previous quarter. In terms of overall quarterly sales volume, the EV market has been set back to about late 2022. The report by consulting firm McKinsey & Co. found that 46% of Americans who bought an EV regret their decision and will opt for a gas-powered vehicle in the future.
Consumer Reports EV have 79% more problems than ICE vehicles.WSJ insurance is 50% higher for EV. Recent survey 46% of EV owners have buyers remorse. Michelin and Goodyear report 30% and 50% faster treadwear on EV.
Ja recimo imam report da mi gume traju 100.000km.
Ali tko sam ja da ti sudim,![]()
Living on the EDGE side
Prema podacima Korejskog udruenja uvoznika automobila, KAIDA, u aprilu je među novoregistrovanim uvoznim vozilima u Junoj Koreji prvi put zabeleen istorijski preokret: automobili proizvedeni u Kini zauzeli su treće mesto i prestigli japanske modele.
Udeo kineskih automobila u aprilu iznosio je 6 procenata, dok su japanski modeli imali 5,8 procenata. Razlika nije velika, ali je simbolički veoma vana, jer je prvi put Kina prestigla Japan na korejskom tritu uvoznih automobila.
Jo zanimljivije je to to se pod kineskim automobilima u ovoj statistici računa samo jedan brend: BYD. Sa druge strane, japanska grupa obuhvata tri poznata proizvođača, Lexus, Toyotu i Hondu. Uprkos tome, BYD je sam zabeleio 2023 nove registracije, dok je Lexus imao 1079, Toyota 829, a Honda samo 66 registracija.
Drugim rečima, BYD je kao jedan kineski brend nadmaio zbir tri japanska proizvođača. To jasno pokazuje koliko se brzo menja percepcija kineskih električnih automobila, posebno u uslovima rasta cena goriva i sve veće potranje za električnim vozilima.
Na alost, ovo će se proiriti iduće godine i na Evropu. Čak ni poviene carine nemaju vie uticaj na prijetnju iz Kine.
Living on the EDGE side
Evo me u bakuu
90% kola kinezi
Komplet taksi byd
Kakvih modela ima changan L9 zeekr to je fantazija
Znaci preplavljeno kinezima
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
To je nesto kao u Panama City. 100% kinezi, cijena novog kineskog auta 7-10000usd.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Polako će zemlje zapadnog svijeta, Kanada, Britanija, pa onda i EU shvatiti da Trampov put sa carinama vodi u pakao, pa će iste drastično smanjiti ili ukinuti.
I ako se to ne desi, Kinezi već prave fabrike i nova parnterstva sa proizvođačima (kupuju posustala Evropske brendove).
Na kraju će ući direktno ili indirketno i u oba slučaja će to biti bolan ulazak za EU proizvođače (da ne kaem bez vazelina).
Umjesto da se pravi strategija proizvodnje u EU oni se bave nekim glupostima, zabranama.
Living on the EDGE side
Toyota vec sve pravi u kinu, ovdje su corole iz kine kao i corola cross koja se zove drugacije nesto ali isti model, iz kine
Moja sucut
Evo u HN počeli BYD taksiji od nedavno
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Xiaomi
Upravo slikan, ja sam mislio ferari pusronogie ili kako se zove
Kakvo auto
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks