Dobar mu je kaiš
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Dobar mu je kaiš
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Kad mi dodju prevare, joooj
nothing comes from violence and nothing ever could
Kad me neko drži na stand baj a njemu nešto treba.Tačno da odjebe čovjek neke za sva vremena.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Ne mogu ovo, znam da me prave budalom restorani i fast fudovi dje se hranim ali ovaj bezobrazluk me izbacio iz takva. Imam tih 6€ da platim tortilju ali me nervira bahatost kad su mu troskovi nabavke hrane smanjeni, a on povecao cijeneRanije je placao piletinu 3,49 sa pdv-om a sad 2,99 i povecao je cijenu tortilje sa 5 na 6€
a fast food u pitanju, zulja te guzica dok sjedis na drvenu stolicu, aj da je restoran pa da kazes "okej".
Piletina 1kg 2,99. Neka stavi 100 grama u tortilju to je 0,29€
Tortilja od 30cm je 0,29€.
Sir 4,42€ ne stavi ni 20 grama, sto znaci 0,22€
Pomfrit 2,5kg 3,35€, neka stavi 30gr to je 0,11€
Majonez 3kg 6,29€ neka stavi malo salate i majoneza to ga izadje max 0,20€ KAD SE SVE OVO PODIJELI U GRAME ispadne ga tortilja 1,11€ i prodaje je 6€.
Ali najgore je biftek kad naplate 30€, a nabave 1kg za 15€, stave 200 gr na tanjir, sto znaci ga je kostao 3€, a naplacuje ga 30
A tako mi i treba kad necu sam da spremam
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Last edited by Tripleta; 19-05-26 at 12:06.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
ada mora tako kad ima 2 lazne trudnice na bolovanju
Đe biftek 30 eura?
Poneseš sendvic iz kuce i ne moraš po restorana i fast fUdova jesti😂
Nisu ni plate radnicima više kao ranije,nego su (skoro)duplo vece nego do prije 5,6 godina,a oni koriste svaku priliku da podignu cijene i bez toga.
Ti znaš da u ugostiteljstvu ako ne zaradjujes x3 (minimum) na odredjeno jelo nemaš neku zaradu danas obzirom na troškove,tako da se mnogima više isplati da rade za platu nego da budu gazde za slične pare.
Aj sve,inače nisam ljubitelj tortilja,ali piletina od 3 eura,to brazilska neka a… Ne jedem je često ni kući,ali uzimamo onu od 7 eVri… A biftek ti ne bi jeo džabe da mi ga daš…
Zamisli jedes taj otrov od piletine sto kosta 3e kilo, pa ne bi ni pascetu dao to no joj Cekin kupujem
Zgodinama sam batalio da jedem taj junk od hrane tortilje, pice, paste, sendvice, nauljano, masno, kebabe i sl. Fino spremis sebe ka gospodin jedes kvalitet, sve to smece sto se jede ce doc nekad na naplatu, pa bolje batalit ranije.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
meni tortilja uopste nije jasna. ono, umotano svega i svacega u nekakvu palacinku
Ne razumijem se nešto vala ali mogu se kladit da je promašio i sastojke, cijene generalno, čuš 3 EUR kilo piletine, ka da se uzima kokoška ucijelo pa ono ide u mlin pa iz nje dobijaš sastojke za piletinu a ne uzima se pileće bijelo koje je 3 puta skuplje skoro ili batak ako ćeš jeftinije da prođeš. Btw, kažem sastojke je promašio čije bi cijene u proizvodu trebale da učestvuju max 40%, dok drugih poslovnih troškova ima kolko oćeš ali ono, najlakše je reć napravio za euro prodaje je za 6, keako da ne...
@Pasha će znat više
Ne mora meni niko nista da prica kad sam u tome
Pile cijelo je 2,38€ po kg. A pilad su teska 1,2kg i 1,3kg, sto znaci da je cijelo pile oko 2,85
Pileci file 2,99
Batak bez kosti u koji se davite je 3,17
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Last edited by Tripleta; 19-05-26 at 13:40.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ne koriste svi restorani a ni fast fUdovi tu piletinu. Možda za tortilje da,ali ovako za porcije ne vjerujem. U lepinju je lakse utrpati bilo kakvu,pogotovo ako dodje neko pa traži 5 priloga.
Ali sto se tiče toga je li svježa ili kvalitetna,posto inače nerijetko u restorane narucujem pileci file,mogu dosta puta da “provalim”,za batak još lakše. Takodje za cevape,kobasice da ne pominjem,a i ostalo meso.
a ono, nije smijesno, al vi ne znate kakvih ljudi ima i sta rade, kakva im je prica, kakvi su im postupci... knjigu da napisem.
Jos to nikako da "prezvacem", sve mislim potopice ih ovi normalni.
nego jedva cekam u ovu evropu, kako ce tesko da padne onima kojima je kultura zivljenja i poslovanja na nivou pecinskog coeka.
Guzzice,protiv sam lažnog bolovanja isto kao sto mrzim ovo preseravanje sa cijenama tipa biftek 30 eura.
Ali koliko je godina i decenija proslo da dosta radnika nije moglo ni da dobije bolovanje,iako su stvarno bili bolesni,a da posle toga ne dobiju otkaz.
Ako ništa drugo,sad su prava radnika bolja i tako treba da ostane i da se teži da budu još bolja,a sto se tiče lažnih bolovanja valjalo bi da se smanje na minimum,mislim da je teško to iskorijeniti.
@Al no1 Ne volim biftek.
Vazda je važilo pravilo nepisano da je porcija bifteka u restoranu koliko kg u mesari. E sad, biftek je ne tako davno bio 17-18 EUR kilo, to što je sad u mesarama 30 EUR i što je sve pošlo u krasni k, je druga priča...
Ja iskreno ne pamtim da je biftek nekad bio 17-18e, kod sahovica je makar zadnje 2-3 god 25 pa 30, a mozda i grijesim jer ne idem tolko cesto. Svakako, cini mi se da dostina nema pojma kolko troskova ima jedna firma kao i ugostiteljski objekti, a na kraju krajeva niko nije lud da otvara restoran i zaradjuje minimalno lol
Ne znam ni ja đe u restoran 30 eura biftek što ovaj napriča majko mila.A žalio se i kako su mu uvalili slaninu u Burger neki ka od tad i ne čitam njegove gastronomske ekskurzije.Dao bi koliko ono 7 eura za cijeđeni ananas i tu se tek prosipa.
Kad smo na temi kako mi na nerve idu takvi likovi.
A jbg,skup je biftek. I ko ga voli pojesti,dati 30 eura za porciju od nekih 300 grama je za nas standard preskupo.
Ne kažem,par puta mjesecno ko ga bas voli… Mada sam samo onako rekao za biftek posto je tripleta pomenuo.
Mnogo bolji primjer je kacamak recimo,znate od čega se pravi i koliko to košta,a znamo da je nedje po 20,30 eura…
Inače ne žalim da platim kad mi se nesto svidja,ali kad nedje nije neki kvalitet,a drže jake cijene najčešće pozdravljam te restorane.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks