Slovence su okruzivali vrlo asimilatorski Italijani, Austrijanci, Madjari ali su ipak kao 'manjebrojan' narod uspijeli da sacuvaju svoj jezik pa i izgrade nacionalnu kulturu sto je narocito u proslosti a i sada veliki uspjeh. Vjerovatno je i Rimokatolicka crkva tu mnogo pomogla svojim organizatorskim i prosvetiteljskim kapacitetima.
Specificni su i po uspjehu koncepta jugoslovenskog samoupravljanja kojeg su i bili inicijator.
Naravno austrougarski milje u odnosu na osmanlijski koji se hranio ratnom pljackom i korupcijom vjerovatno je znacio mnogo kada je napredak u pitanju ali nije nemoguce da bi se Slovenci snasli i da su pozicionirani i negdje na Kilimandzaru koliko i na Alpima.
Last edited by Bluemoon; 16-05-26 at 12:06.
https://www.b92.net/info/politika/23...-politiku/vest
Javilo se šupkalo iz crne gore,dovoljno je reci dražen živković…
https://borba.me/vucevic-o-propagand...ickom-agendom/
A evo još jednog “našeg” koji ne vidi šta mediji na celu sa informerom rade u Srbiji,nego mu smetaju vijesti. Pa kakva su ovo g*****,ovo u svijet nema. Kad im se pridodaji pipun,dajguz i još poneki,pa kakva je to ekipa…
A mi smo poznate platise. Siroke ruke kod placanja racuna, placanja radnika, placanja poreza. Nije mi jasno, tezimo Evropskoj Uniji, na pragu smo Evropske Unije, a uplacujemo milione Beogradu. A Rim nam je prekoputa.
FZO CG, sistem sa jedno pedeset bolnica i klinickih centara po samoj Crnoj Gori, a salju narod u Beograd. To je taj patriotizam do prvog bola u stomaku.
Last edited by biljaneta; 16-05-26 at 13:59.
Kakve sve to veze ima sa lažnom tvrdnjom da Srbija besplatno liječi ljude iz Crne Gore?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
@biljaneta
Mani se digresije taktika ti je najjeftiniji psyops.
Smorila si više sa tom spikom evo i mene koja Srbiju cijenim kao svoju državu kao i ovu samo iako sam imala pravo tad prije donošenja zakona nisam uzela oba državljanstva ono koji će mi Q.
Klasična ti je spika SNS botova po direktivi Vučića ah da reče ti na drugoj temi da je to gospodin čoek.Nego, da se isključim s tobom u dijalog.Ako ga je ikad i bilo.Čudo su ljudi koji rade po direktivama posebno po forumima koji su ka društvena mreža na aparatima.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 16-05-26 at 14:01.
I turska i turci se smatraju neprijateljem od jednog dijela gradjana,pa se šalju i djeca i odrasli da se liječe tamo. I nije besplatno,isto kao i u Srbiji.
Kako ono bješe za studiranje u Srbiji,ko se izjasni kao Srbin….zaboravih nesto
Opet, kakve sve to veze ima sa lažnom tvrdnjom da Srbija besplatno liječi ljude u Crnoj Gori?
I oćemo li svaki put kad neko poput tebe kaže zašto ljudi idu u Srbiju na liječenje ako misle da je Srbija neprijatelj da odgovorimo sa zašto ljudi iz Srbije u stotinama hiljada idu da žive, rade i školuju se po zapadnim zemljama ako su one satanističke i zajedno rade na uništenju Srbije? A slabo se do majčice Rusije ide za iste stvari.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ahahahha koristiš PsyOps klasičnih partijskih botova na Balkan a vidiš ja nemam prijemnik za nacionalna i slična bulšit emotivna sranja.Nisu vas obučili kako sa takvima.
P.S.
Evo ga i sad koristiš veliš u tradiciji tvog rodnog kraja.🤌
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Jes, a u Srbiju se salju u zadnjih 100 godina. I malo je odvratna ta podijela koju pravis medju gradjanima Crne Gore glede Turske. Meni se takav vokabular ne bi omakao.
A sto se izjasnjavanja tice, zamisli kako je onima u Beogradu sa svim tim Sekulama Drljevicima, Ljubom i ekipom. Ja bi im podijelila te diplome samo da ne dolaze, samo da ne slusam njihova izjasnjavanja.
Da li bi mirnije zivjeli ako UP ne bi sprecavala ubistva kriminalaca!?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 16-05-26 at 14:29.
Pa ide se i u Rusiju, od skoro i u Kinu. Imas srpsku skolu u Johanesburgu ako znas gdje je to. Vecinom to jeste zbog drzava sa kolektivnog Zapada koje su nekoliko puta u proslom vijeku napadale Srbiju i gledale da joj zivot ucine nemogucim.
I opet za mnoge iz Crne Gore jedini put upravo vodi ka toj istoj Srbiji. I odmah da ti kazem, sve i da smo u istoj drzavi ili da smo nekakvi region Srbije nije pohvalno da saljes ljude po Beogradu ili Novom Sadu. Cemu onda mi ovdje sluzimo? Kome valjamo?
Pa vidjeli smo prije nekoliko mjeseci kakvo je raspoloženje prema Turcima kod nas,a svako malo se šalju naši gradjani tamo da se liječe,da ne pričam koliko profitiraju oni koji se bave trgovinom od te iste mrske Turske.
Sto se Srbije tiče,da je sreće trebalo bi da imamo najbolje moguce odnose,ali ako treba da nam odredjuju kako ćemo da se izjasnjavamo kad odemo tamo i da li ćemo imati povlastice ako se izjasnimo kao Srbi onda neka hvala.
There are currently 18 users browsing this thread. (2 members and 16 guests)
Bookmarks