Zato što ovo nije Sjeverna Koreja, pa ne moraš ni da objašnjavaš zašto si snimao vozila koja prolaze, na javnom mjestu. "Snimalo mi se, tako sam se osjećao jutros". Znaš li da je Milo dan danas štićena ličnost? Da procesuiramo svakoga ko slika auto u kom se vozi Milo, je li?
Štićena ličnost je manje / više uvijek funkcioner, kojega možemo da slikamo po cio dugi dan, jer stupanje na funkciju implicira dobrovoljno odricanje anonimnosti. Najbolje da sad moramo da obrćemo glavu na drugu stranu / telefon strogo u džep, kad prolazi Milojko, Milo, Abaz i ko zna ko sve ne.
Mogu, ako si vrana. Ako si, pak upoznat sa članom 259 ZKP
onda znaš napamet "odbijam da dajem bilo kakvo obavještenje na ove, i bilo koje druge okolnosti, i želim da idem. Ako ne mogu da idem - po kom osnovu sam lišen slobode?", ne gine suspenzija tome ko te zaustavi - ako se odlučiš da se ćeraš.(2) Prikupljanje obavještenja od strane policije od istog lica može trajati onoliko koliko je neophodno da se dobije potrebno obavještenje, a najduže šest sati.
(3) Obavještenja od građana ne smiju se prikupljati prinudno niti uz obmanu ili iscrpljivanje, a policija mora da poštuje ličnost i dostojanstvo građana. Ako građanin odbije da pruži obavještenja on se ne može dalje zadržavati i u tom slučaju se ne primijenjuje pravilo o roku iz stava 2 ovog člana.

Reply With Quote
Bookmarks