Ja moj kad sam uzeo u DE, platio punu cijenu. Cim izadjes iz EU, kad se ovjeri izlazni papir, odmah stize notifikacija u Brisel (info od carinika) i onda dalje stize prodavcu da ste napustili EU. Meni su pare od povrata pdv legle oko 14h. Au CG sam usao u 2 posle ponoci. Samo sto tada nismo bili SEPA i novac je poslat meni sa dijeljenim troskovima.
Dok jednom prilikom se cekalo 4mj. I kad se ponovo otislo za DE, posjetili smo prodavca i “zaprijetili” financirungom (kao kod nas poreska nesto) i uplatio je pare odmah. Cak nije mogao da nam da pare nego treba da ima vidljiv trag da je novac legao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Elem, danas (petak 13:30h) zavrseno u Kotor, 170 eura homologacijapa kako ih nije sramota haha
Ajde i to, caru carevo, nego u XXI vijeku, 2026 godina, a oni salju papire sa pregleda KURIROM za Podgoricu u i to tek u ponedeljak! Pa onda opet kurirom na carinu u Zeleniku haha, kakva ce to revolucija da bude kada otkriju email i digitalne ovjere, potpise, tokene...
Stay salty.
Ima li povlastica pri registraciji mild hibrida?
Uvažen mi je .pdf račun iz auto kuće, na carini bez ikakvih trzavica i dodato je 300€ na osnovicu na račun transporta
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Pa ovi nisu normalni. 300 na osnovicu na racun transporta?
Prema tome, šta da ti kažem?
isto su to i meni odradili. Ja sam auto dovezao vozeci i opet su naplatili ... u jednu ruku kad platis slep sluzbu pa i ajde da oporezuju ali ovo drugo mi ne ide u glavu
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Da, kako sam shvatio to se odavno radi tako.
Svakako, šlepa me izašla svega 900€ (1580km) plus 50€ na granici da "zažmure" na dodatni set točkova.
Stay salty.
Da tako se radi uvijek i prije dvadeset godina su dodavali 300€, po pravilu si trebao da prilozis faktruru od transporta pa onda da ti je dodaju na cijenu auta i da to bude osnovica za carinjenje.
Tako da je dobro to![]()
Pa da, kad računaju shipping I u internet trgovini, mogu i ovo.
Stay salty.
Pa i to, ako je cijena npr. 74,99 eura ne placas pdv i carinu, ako je 75+ eura onda placas pdv i carinu na to plus na šiping.
Ja sam siguran da to nema veze sa Ustavom i zakonom.
Prema tome, šta da ti kažem?
Vrši li ko uvoz vozila iz Slovačke?
Sent from my SM-S948B using Tapatalk
Ovo zmurenje, kako koje
nothing comes from violence and nothing ever could
Tebi je ovo nešto novo? Vala ni da si se juče rodio...
Stay salty.
to se i mene desiloa sto je najjace svako koga znam a ko je uvozio auto i uz auto je imao dodatni set guma, neku vidnu opremu ili rezervne djelove mi je ispricao ovu istu pricu
da su trazili i to otvoreno bez pardona pare da "zazmure"
lijepo oni smjenu prodju , ja vjerujem vecina i ne podize platuno ka konobari od baksisa zive
![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Na slepu 30e vise al za prevoz. Mozda kad na tockove dolazi...
Vele dosa na tockove... ali slepe
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ženi se carinik, pa kolege razgovaraju šta
da mu kupe, za svadbeni poklon, pa predloži
Prvi:
– Da mu kupimo kožnu garnituru?
– Malo je! Ostali će u glas.
– Da mu kupimo motor?
– Malo je!
– Da mu kupimo automobil?
– Malo je!
– A, da ga pustimo sedmicu dana da sam radi smenu?
– MNOGO JE !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Umro carinik, doša kod sv.Petra i on će :"A đe ću s tobom?"
"Kako to misliš", pita ga carinik.
"Ovamo je raj, pored njega je pakao. Moram te neđe od to dvoje", pokazuje mu sv.Petar. a veli carinik:
"A mogu li ja na granicu između?"
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks