Results 1 to 25 of 2555

Thread: Horoskopski znaci

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    1,147
    Thanks Thanks Received 
    1,465
    Thanked in
    985 Posts

Quote Originally Posted by tigrovo_oko View Post
    Npr. Ova moja mala vodolija je u "fazi" da (naravno, mala je to su tantrumi, nije svjesna što je snalazi, ali ipak vrlo specifični tantrumi, a bojim se da nije karakter takav, pa da vidim da nije do horoskopa )
    - ništa od tuđeg viđenja neće da prihvati,
    - sasluša jako lijepo, ponovi joj se 20 puta minimum, predoče posljedice, ali jok - nije živa da ne uradi po svom.
    I sad ti meni reci, ko je tu tvrdoglav?

I nije problem rizik u koji srlja (dosta puta mi je pokazala da ga može iznijeti pa joj vjerujem), nego mi je problem samo momenat đe gospodična misli da je ok da ne uvaži drugoga, da "maltretira" drugoga jer je njoj do toga, da bude samo po njenom, da su jedino njena pravila ispravna a da tuđa treba "objavit" u novine kao nešto straubalno, da je njeno Ne jedino neupitno a tuđe baš i nije...
    Ne treba zanemariti činjenicu da je Vodolija fiksan znak, a kao svaki fiksan, ima nešto svoje u čemu je dominantna ta fiksnost koja se manifestuje kroz tvrdoglavost. Kod vazduha bi to bila intelektualna tvrdoglavost, dodatno pojačana ako joj je i Merkur u Vodoliji. A fora s Vodolijama je što nema dvije iste, svaka je na neku svoju foru, u svom svijetu. U tom svijetu konstanta je ta da važe pravila koja same odaberu. A mišljenja se mijenjaju samo pod sopstvenim uslovima. Pa ako je svima zid bijele boje, a Vodoliji crn, biće joj crn i niko je neće ubijedit drugačije dok sama ne uvidi, pogotovo ne ako je pritiska da treba da misli kao svi.

Male Vodolije treba pustiti da same istražuju, da joj se kaže pa i kad ne posluša, vremenom će sama prosuditi čije mišljenje želi da uvaži i šta je dobro, a šta ne. Nekakvo nametanje i pritisak bi bili kontraproduktivni. To da malena zna da kaže "ne" i da se toga drži je nešto što će joj u životu samo koristiti, tako da... kao za svaku Vodoliju, dati joj prostora da bude što jeste, neka radi po svom, pa će uvidjeti i posljedice kad pogriješi, tako se uči.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)