Stigao IOS 26 ali to nje riješilo problem.
Sad sam preko DFU uradio update i sve m se vratilo tu kako je i bilo.
Samo još da probam Apple pay nedje nocas ili ujutro.
Vidi za svaki slucaj na racunar odradi backup ja ga uvijek odradim za ne daj boze .
Kroz dfu/recovery sam sebi radio ovako update nikad nisam imao problema ali zlu ne trebalo odradim backup. E sad i da se nesto desi bekap ce ti sve vratiti 1/1 kad se radi sa racunara pa i te poslovne profile.
Kad zakacis ukljucen telefon nece ti dati opciju update jer je vec vj. Poslednja verzija na tel , ali kroz recoveri ima opcija update
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Stigao IOS 26 ali to nje riješilo problem.
Sad sam preko DFU uradio update i sve m se vratilo tu kako je i bilo.
Samo još da probam Apple pay nedje nocas ili ujutro.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
NeTe.
![]()
Jel pod garancijom?
Satelitski resiveri/oprema
Evo koliko je "siguran" Apple Pay.
Bukvalno ti neko može ukrasti telefon i dok je zaključan skinuti sve sa računa.
Džabe face unlock, džabe sve ostalo.
I ovo postoji već 6 godina...
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
Zamisli kad cekiras u podesavanjima da ti tel placa bez face id mogu da ti skinu sve s kartice...
Bas čudno
Last edited by darko cfc; 18-04-26 at 19:08.
Odgledaj do kraja.
U sustini “problem” moze da nastane kada je ukljucen Express Transit (super korisna opcija koju sam koristio u NY i Londonu…) i Visa kartica.
Apple kaze da je ovo problem do Visa.
Visa kaze da ce da vrate pare svakom i to je to.
Kod nas se dosta koristi MC, a sa njima nema ovog problema.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
#nečitamsarazumijevanjem
Problem je sto je po defaultu upaljena a prosjecni korisnik to ne dira.
Pored svega navedenog da bi neko ovo uspio mora da bude blizu vas sa uredjajem koji skenira signal plus sto je u metrou uvijek guzva pa je bas tesko to izvesti jer je veliki broj uredjaja. Ovo sto su Markusu skinuli pare su ekstremni uslovi koriscenja i u praksi ce se tesko desiti.
Zato je Visa i rekla da ce refundirati. Lakse im je nego da prave novi nacin enkripcije.
Mastercard rjesenje eknripcije je drugacije i nije pogojeno ovime.
Sve jasno meni je kao sto vidis opcija ugasena i nije me ni pitao da je ukljucim![]()
Ovo je fora sto sale kaze za metro zato su uveli tu foru,a ovo za skidanje 10k je sto kazes visa tehnologija i tu nema spasa ako dodje do toga
Nije upaljena, sad vidjeh![]()
Vjerovatno jer prepoznaje da ste u CG pa nema leba od te usluge ovdje. Express transit radi ne baš puno zemalja.
I odobren je po defaultu
https://support.apple.com/en-me/105123
To su inače transakcije koje banke definišu do nekog iznosa da im ne treba verifikacija PINom (kao paypass ili paywave).When you add an eligible transit card or other compatible card, pass, or key to Apple Wallet, Express Mode is turned on by default. You can also change which card, pass, or key is set to Express Mode.
United States:
Available in cities such as New York (MTA), Chicago (Ventra), San Francisco Bay Area (Clipper), Portland (Hop Fastpass), and Boston (MBTA).
Canada: Supported on major systems, including Vancouver (TransLink) and Toronto (PRESTO).
Mexico: Select services in Mexico City.
Brazil: Select cities.
Asia-Pacific
Japan: Supports all transit systems that accept Suica, PASMO, and ICOCA cards.
Mainland China: Available with Beijing and Shanghai transit cards.
Singapore: Supported via SimplyGo and compatible travel cards.
Hong Kong: Octopus cards.
Australia & New Zealand: Select cities.
Europe
United Kingdom: Transport for London (TfL).
France: Available in cities like Lyon (TCL) and Paris.
Germany & Italy: Select cities and regional transit systems.
Netherlands: Supported on systems using OVPay.
Scandinavia: Select cities.
Middle East
Saudi Arabia: Riyadh (metro and bus).
United Arab Emirates: Select systems.
Neka ga gase po default-u i rijesen problem od strane apple... E sad za ovo druga visa neka vidi sta ce ili neka nastavi da vraca ljudima pare
Generalno su pogođena velika tržišta.
Trenutno exploit postoji javno, zamislite kada vraća Kinezi krenu da štancaju opremu za bežičnu krađu.
Napad ne treba da bude na ulasku u metro već je dovoljno da sediš u metrou pored osobe i završavaš posao.
Takođe politika Visa je takva da ne postoji mnogo slučajeva skidanja novca na ovaj način pa je refund lakša/brža opcija. Međutim šta ako do zloupotrebe dođe namjerno? Sada kada se zna kako može, postojaće i udruživaće se ljudi da ovo iskoriste.
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks