Quote Originally Posted by extravaganca View Post
Da ne ulazim u dublje analize, ali na osnovu kojih tačno informacija tvrdiš da će taj projekat da nas ukopa? Jer evo I sam kažeš da ni oni nemaju dosta informacija.

Priča naših građevinara kako kvadrat mora da je 2000+ je lažna. Da li država može da ga napravi dosta jeftinije od toga siguran sam da može. Da li ćemo sredstva za infrastrukturu platiti svi mi, moguće, ali to ne znači da ne treba da se pomogne mladm bračnim parovima! Već ih treba puštiti da ih Baća I kompanija deru. Plus dosti koji ne mogu ni doći do mogućnosti dizanja kredita i uopšte rešavanja stambenog pitanja po trenutnim uslovima.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Zato sto ako mi znamo da u PG investitora bruto kvadrat kosta jedno 700-900 eura, onda racunamo da manje od toga ne moze kostati ni drzavu
ali to je BRUTO kvadrat - neto je skuplji...

Drzava moze da pomogne bracne parove podizanjem standarda vise nego stanovima - jer mnogo je veci skup bracnih parova u CG od onih koji bi kupili stan na Velje brdo

Znam manjih "nebitnih" gradjvinskih firmi (u poredjenju sa zetagradnjom, bemaksom itd) koje vode po 500 radnika ... a i takvi mogu da rade na maks 2-3 zgrade...

ovi planiraju da prave 15-20 zgrada u prvu fazu... budu li radili 1-2-3 pa u krug, A1 faza ce da se gradi do 2040

Drzava nema ni gradjevinsku firmu, ni mehanizaciju, ni radnike - osnivanje istih i skaliranje do nivoa da mogu da grade toliki prijekat bi kostalo ihaaaa - a dje je taj trosak i ulagaje i oce li ta firma da posluje pozitivno ili njene troskove necemo racunati no cemo to voditi i placati iz drugog budzeta da opravdamo investiciju?

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
cekaj, ti mislis da ce zbog ove gradnje podgorica ostati bez vode a jebalo majku kao dvije babe od 90 godina kad se nadju ujutru na kafu pa uzmu da pricaju nesto a jednom nogom u grobu - operisane od modernog zivota. evo i odje je bilo brdo a vidi sad, ne znam sta tacno imamo mi od ovoga a zaboravljas sta se dobija ovim projektom.

ne mislim ja nista - ja kazem da NE ZNAMO... ne ja ili ti, no niko...
nikad nije uradjeno istrazivanje i ne znamo odakle dolazi voda na vodoizvoriste... je li iz Veljega brda, Zete, ili nekim cudom iz Bera

ono sto ja, laicki, znam jer zivim s druge strane brda je koliko je tu krecnjaka, ponora i vode... Mareza vec granicno ne pumpa dovoljno vode za grad ljeti, samo dio vode da izgubi najebali smo

da se razumijemo, nisam ja protiv razvoja - ja sam samo za to da se ne radi na vrat na nos i na svoju ruku, no da se pita struka
jer kako stvair stoje, drzava ce napraviti put, prenamijenit zemljiste i onda ce opet tamo da prave Baca i drugari, a ne drzava