Zato sto ako mi znamo da u PG investitora bruto kvadrat kosta jedno 700-900 eura, onda racunamo da manje od toga ne moze kostati ni drzavu
ali to je BRUTO kvadrat - neto je skuplji...
Drzava moze da pomogne bracne parove podizanjem standarda vise nego stanovima - jer mnogo je veci skup bracnih parova u CG od onih koji bi kupili stan na Velje brdo
Znam manjih "nebitnih" gradjvinskih firmi (u poredjenju sa zetagradnjom, bemaksom itd) koje vode po 500 radnika ... a i takvi mogu da rade na maks 2-3 zgrade...
ovi planiraju da prave 15-20 zgrada u prvu fazu... budu li radili 1-2-3 pa u krug, A1 faza ce da se gradi do 2040
Drzava nema ni gradjevinsku firmu, ni mehanizaciju, ni radnike - osnivanje istih i skaliranje do nivoa da mogu da grade toliki prijekat bi kostalo ihaaaa - a dje je taj trosak i ulagaje i oce li ta firma da posluje pozitivno ili njene troskove necemo racunati no cemo to voditi i placati iz drugog budzeta da opravdamo investiciju?
ne mislim ja nista - ja kazem da NE ZNAMO... ne ja ili ti, no niko...
nikad nije uradjeno istrazivanje i ne znamo odakle dolazi voda na vodoizvoriste... je li iz Veljega brda, Zete, ili nekim cudom iz Bera
ono sto ja, laicki, znam jer zivim s druge strane brda je koliko je tu krecnjaka, ponora i vode... Mareza vec granicno ne pumpa dovoljno vode za grad ljeti, samo dio vode da izgubi najebali smo
da se razumijemo, nisam ja protiv razvoja - ja sam samo za to da se ne radi na vrat na nos i na svoju ruku, no da se pita struka
jer kako stvair stoje, drzava ce napraviti put, prenamijenit zemljiste i onda ce opet tamo da prave Baca i drugari, a ne drzava

a jebalo majku kao dvije babe od 90 godina kad se nadju ujutru na kafu pa uzmu da pricaju nesto a jednom nogom u grobu - operisane od modernog zivota. evo i odje je bilo brdo a vidi sad, ne znam sta tacno imamo mi od ovoga a zaboravljas sta se dobija ovim projektom.
Reply With Quote
Bookmarks