Page 143 of 145 FirstFirst ... 4393133139140141142143144145 LastLast
Results 3,551 to 3,575 of 3624

Thread: Novske Ćakule

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    884
    Thanked in
    463 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Koja je to lokacija? A to su smradovi toliko regularnih kamp mjesta na potezu Novog do Kamenara oni đe stignu.Ali komunalna bi trebala da riješi jedino ne znam jel CG to po zakonu regulisala jer se sjetih da smo pisali prije da nije kao Slovenija recimo.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Mene nervira ovaj bezobrazluk dje mi maltene pred vrata kampuju, a ja otvoren evo mjesec, plus svi ostali su otvoreni isto skoro pa toliko.
    Jedan na Pula tablice vec 3 dana kod Marinera dolje u Zeleniku, a ovaj Kazahtanac na Lalovinu bleji sa porodicom brat bratu mjesec ako ne i duze.
    Sramota.

Ja sam zvao komunalnu da pitam, divlje kampovanje potpada pod njihovu nadleznost, nego nece oni da reaguju.

Drug je sezonski radio u komunalnu policiju, rece mi da se oni vode filozofijom da nece nikome da se zamjeraju, i ajde ovo razumijem za nas narod, moze da bude pipavo, ali nekaki stranci nebitni, koje nikad vise niko vidjet nece, ma daj...
    Nego ajde...

Postavicu na svoju ruku u mojoj blizini znakove za zabranjeno divlje kampovanja, i to je jedino sto mogu da uradim.
    Za bilo kakve delikvencije sam vise previse mator a najgore je sto bi delikvencija dala najbolje rezultate

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    Last edited by Shadow'91; 11-04-26 at 13:50.
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Postavi i popričaj sa njima ne moraš biti agresivan ( samo pasivno ) reci da ti narušavaju posao i da nađu drugo mjesto kad ovi već ne reaguju barem pribaj uzeti stvar u svoje ruke ono barem si im rekao.I budi uporan.Namjesti tajmer na dva sata i dosađuj dako kod ovih upali.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Mene nervira ovaj bezobrazluk dje mi maltene pred vrata kampuju, a ja otvoren evo mjesec, plus svi ostali su otvoreni isto skoro pa toliko.
    Jedan na Pula tablice vec 3 dana kod Marinera dolje u Zeleniku, a ovaj Kazahtanac na Lalovinu bleji sa porodicom brat bratu mjesec ako ne i duze.
    Sramota.

Ja sam zvao komunalnu da pitam, divlje kampovanje potpada pod njihovu nadleznost, nego nece oni da reaguju.

Drug je sezonski radio u komunalnu policiju, rece mi da se oni vode filozofijom da nece nikome da se zamjeraju, i ajde ovo razumijem za nas narod, moze da bude pipavo, ali nekaki stranci nebitni, koje nikad vise niko vidjet nece, ma daj...
    Nego ajde...

Postavicu na svoju ruku u mojoj blizini znakove za zabranjeno divlje kampovanja, i to je jedino sto mogu da uradim.
    Za bilo kakve delikvencije sam vise previse mator a najgore je sto bi delikvencija dala najbolje rezultate

Sto te se vise neko plasi to ce te vise postovati, samim tim i nestati sa lokacije...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

5. The Following User Says Thank You to fotograf For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Ako ne budeš uspio jedan što sam ga povezla do Đenovića se hvalio da mu je brat od strica načelnik komunalne mogli bi nešto srediti.

Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    884
    Thanked in
    463 Posts

Postavi i popričaj sa njima ne moraš biti agresivan ( samo pasivno ) reci da ti narušavaju posao i da nađu drugo mjesto kad ovi već ne reaguju barem pribaj uzeti stvar u svoje ruke ono barem si im rekao.I budi uporan.Namjesti tajmer na dva sata i dosađuj dako kod ovih upali.

Svakako bi isao lagano, nisam agresivan tip, niti volim da se svadjam
    Quote Originally Posted by fotograf View Post
    Sto te se vise neko plasi to ce te vise postovati, samim tim i nestati sa lokacije...
    Na zalost ovo je tacno, ali kao sto rekoh gore, prosto mi je priroda mirna, tako da fck it
    Ako ne budeš uspio jedan što sam ga povezla do Đenovića se hvalio da mu je brat od strica načelnik komunalne mogli bi nešto srediti.

Hahahahha posteno mada nema tu srece cini mi se dok se prava policija ne umjesa, kao u HR. Koliko.mi se cini kod susjeda ili ide samo policija ili komunalna u pratnji policije.
    Kad se pojavi plava uniforma i plava rotacija odma prpa.

So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

8. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Taman bolje lagano još da te prijave u konzulat da si htio da napadneš stranog državljanina pa da prođeš ne baš slavno.Za komunalnu si u pravu kad su tako bezobrazni samo bi iskulirali bez policije teško.Ostaje ti da im dosađuješ konstantno i stavi taj znak.

Javljaj kako je prošlo!

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

@Shadow'91 ispričah tvoj slučaj jednom on ima apartmane na kraju šetališta Igala reče čovjek da su i njemu takvi dolazili i ispriča za jednog kad mu je rekao da se pospremi i nazvao ga ciganinom ovaj otišao i prijavio ga u muriju da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Došla mu inspekcija i reko inspektor ne moš ga tako zvat kaže a šta je čergu mi ispred kuće podigao.Poslije je neki lanac ogradio veli znali su da se parkiraju tako što žena digne lanac a ovaj žmu se posadi.Turisti su ka skakavci u Egipat.

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Imate li neki broj nekoga ko kosi, odrzava dvorista...trebala bi mi ponuda za jedan plac.

12. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    884
    Thanked in
    463 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Imate li neki broj nekoga ko kosi, odrzava dvorista...trebala bi mi ponuda za jedan plac.
    Saljem ti broj u PM, pomaze i meni i bratu oko imanja kad mi ne mozemo da stignemo. Covijek je masina. E sad racunaj ako je samo kosenje cijena ce bit ok, ali ako ima da se krci moze te izac malo skuplje.

Ali garantujem da ces biti zadovoljan.

Last edited by Shadow'91; 13-04-26 at 10:58.

14. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,047
    Thanks Thanks Received 
    884
    Thanked in
    463 Posts

@Shadow'91 ispričah tvoj slučaj jednom on ima apartmane na kraju šetališta Igala reče čovjek da su i njemu takvi dolazili i ispriča za jednog kad mu je rekao da se pospremi i nazvao ga ciganinom ovaj otišao i prijavio ga u muriju da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

Došla mu inspekcija i reko inspektor ne moš ga tako zvat kaže a šta je čergu mi ispred kuće podigao.Poslije je neki lanac ogradio veli znali su da se parkiraju tako što žena digne lanac a ovaj žmu se posadi.Turisti su ka skakavci u Egipat.

Hahhaah, zapadnjaci su osjetljivi na sve ne smijes vise ni da psujes po starinski, odma stres, strahovi, panike, rasista

Zanimljivo je doduse kako dodju kad ih stranac zove, a da ih je on zvao da oceraju njih garantujem da ne bi nikad dosli

16. The Following User Says Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Hahhaah, zapadnjaci su osjetljivi na sve ne smijes vise ni da psujes po starinski, odma stres, strahovi, panike, rasista

Zanimljivo je doduse kako dodju kad ih stranac zove, a da ih je on zvao da oceraju njih garantujem da ne bi nikad dosli

Odmah su mu veli došli.

18. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Hvala na pomoci.
    Nema sta da se krci, mozda ima nedje malo deblje drače i to je to. Pola placa je pokoseno a pola zapusteno pa da se to sredi zbog komsija.

20. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,714
    Thanks Thanks Received 
    2,342
    Thanked in
    1,089 Posts

Šta smo rekli za krštene auto servise za turbo benzinca 2019. godište? Da nije mesar nego da zna na koliki moment se šta steže.

Sent from my OP13 using Tapatalk
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    39 Posts

U HN? Servis MiMa na Podima, odličan. Precizni su, tačni, imaju alat, mašine, znanje itd, ali i Skupi. Nema donošenja svojih dijelova. Dobijaš garanciju na rad i dijelove.
    Kako god okreneš, problem je što svi imaju posla, pa biraju lakši posao. Eto pored svih naših majstora, ja sam zakazao popravku mog auta u Trebinju za sledeću sedmicu.
    Ne prekidaj Zenu Dok Cuti

Thanks Thanks Given 
    1,714
    Thanks Thanks Received 
    2,342
    Thanked in
    1,089 Posts

Interesantno. Neki teži kvar ili neinteresantan lokalnim majstorima?

Može li se makar dogovoriti tačno od kog proizvođača dijelovi da se montiraju?

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    23,893
    Thanks Thanks Received 
    9,798
    Thanked in
    7,316 Posts

Samo da velim za uzgajalište školjki u Kamenare strašne su im i mušlje i kamenice.

Thanks Thanks Given 
    1,714
    Thanks Thanks Received 
    2,342
    Thanked in
    1,089 Posts

Mene zanima imaju li oni dozvole i kasu tamo, pošto i kuvaju i uslužuju i prodaju, a non stop su u gaćice i bez majica, Bosch sačuvaj

Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Ognjen_HN View Post
    U HN? Servis MiMa na Podima, odličan. Precizni su, tačni, imaju alat, mašine, znanje itd, ali i Skupi. Nema donošenja svojih dijelova. Dobijaš garanciju na rad i dijelove.
    Kako god okreneš, problem je što svi imaju posla, pa biraju lakši posao. Eto pored svih naših majstora, ja sam zakazao popravku mog auta u Trebinju za sledeću sedmicu.
    A na djelove i ulja rabat 30-40%...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    6 Posts

Sto se onda ne bunite i u kafice itd, limenka kole 1euro tamo 3-4

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by dejanhn View Post
    Sto se onda ne bunite i u kafice itd, limenka kole 1euro tamo 3-4
    Nije bas za uporediti. I meni je skoro majstor rekao da radi samo sa svojim djelovima, stavio je najjeftiniji dio, auto u k..cu nakon toga. Nakon reklamacije, kaze da ja nabavim dio. Taj neuporedivo bolji dio me je preko druga koji ima mehanicarski popust kostao kao ovaj raspali. Najpostenije je da okace cjenovnik za ruke a za djelove po dogovoru, ali tesko...Na mom autu je islo 7-8l ulja, neka kosta 10e litar a kosta vise, zasto bih ga castio 30% plus 30e ruke za mali servis koji zavrsi za nepunih pola sata? Narodu pare sa neba padaju? Okaci lijepo cijene a sto cu ja od djelova moja je stvar...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    6 Posts

Ok, a sta u situaciji koja je cesta? Musterija kupi djelove, rastavis auto kad ono nisu to ti djelovi a drugi se cekaju makar dan. Da li mu onda naplatiti satnicu za citav dan ili sta ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    39 Posts

Ok, a sta u situaciji koja je cesta? Musterija kupi djelove, rastavis auto kad ono nisu to ti djelovi a drugi se cekaju makar dan. Da li mu onda naplatiti satnicu za citav dan ili sta ?

Prosto im bilo za sve pare, samo da ne biraju posao , da ne lažu , ne petljaju itd Nego ima i nas mušterija raznih 🤣🤣🤣

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    105
    Thanked in
    39 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Interesantno. Neki teži kvar ili neinteresantan lokalnim majstorima?

Može li se makar dogovoriti tačno od kog proizvođača dijelovi da se montiraju?

Mislim da možeš birati proizvođača dijelova. Oni ti kažu šta ima dostupno, ti izabereš.
    Kvar nije težak i nepopravljiv, samo nije isplativ za majstore. Mora da se skida prednji most, da se skine turbina i izduvna grana, da se zamijeni dihtung izduvne grane i izvadi brezon ako je pukao neki. Jednostavno težak je posao, a ne mogu da naplate koliko mogu da zarade radeći druge poslove. I nema skupih dijelova za zamjenu gdje mogu uzeti popust.... Ja bi sad po njihovoj logici trebao dobar auto da bacim u željezo radi tog kvara ��

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Kako je nekad sve funkcionisalo, prije kompjutera, interneta i raznih olaksica? A sto ako cekam kao musterija na auto a majstor dobije pogresan dio? I to mi se desavalo. Bitna je samo zarada majstora? Gubim li mozda ja jer sam bez auta radi njegove greske?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    6 Posts

Funkcionisalo je jer si imo mozda 10 modela auta i u svako u vrh glave 2 motora i od alata ti je trebao cekic, set gedora i klijesta. Danas samo dobra dijagnostika kosta kao neko manje auto tako da apsolutno razumijem sto oce rade sa svojim dijelovima i imaju svoja pravila kao i svi. Upoznat sam sa tim poslom i danas u toku sedmice imas makar 5 musterija koje zakazu termin, nit se jave nit pojave, dio ih kasni pa se bune kako ne moze sad, dio oce svoje djelove pa jos ako se desi greska, pa sve to sracunas na mjesec dana i na sve nadodas dobar dio musterija koje voze auto tipa 2020god+ a kupuju se no name filter, plocice itd. Takvima koliko god da kazes skupo im. A sto se popusta tice ti ljudi se vode kao veleprodaja i imaju neke targete koje moraju da ostavare za taj popust i nije logicno da neko ko udje prvi put u servis il radnju ima takav popust.Zato i rekoh ne nosimo ni u kafic svoje brasno i sunku jer je jeftinije pa da ti prave pizzu, ne nosis kod frizera sampon od koprive

Page 143 of 145 FirstFirst ... 4393133139140141142143144145 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)