Zaboravim nekad da imam ovaj profil, pa se sjetim kad mi treba neka preporuka ili kad mi se nešto jede, a ne znam ni gdje ni što. Pa kad sam već tu, evo mog skromnog doprinosa hah:
Melos, City kvart - Odlični chicken burgeri i pohovani kiseli krastavci, jela sam ih prvi i posljednji put u Njujorku davno. Prave svoj ranch, imaju i neki ljuti sos, sve je onako kako treba da bude, pohovano, malo masno i ukusno.
Skopski merak, Centar - Korektno, u najbolju ruku. Jela sam vege pastrmajliju – tijesto fino, taman povrća. Za predjelo trio mix (ljutenica, ajvar, malidžano), sve solidno, ali nekako sam očekivala više ukusa, ako to ima smisla.
Nueno ceramic, Stara Varoš - Fokaća sendvič sa sušenim paradajzom, ćuretinom i još koječim baš ukusan. Iskreno, iznenadila me i veličina porcije. I znam da ovaj forum možda nije pravo mjesto za to hah, ali možda se nađe neko - dobar matcha latte.
Ruštulato, Petrovac - Sladoled koji je poprilično hvaljen, ali meni se nije dopao.
Bucca, city - Bila sam prije nekih mjesec i po, hrana osrednja. Možda jer sam jela punjeni patlidžan, a kao starobaranka imam visoke kriterijume za to jelo. Burrata salata sa ukiseljenim lukom, a luka ni za lijek. Ravioli sa sirom su bili odlični stvarno, ali generalno ništa zbog čega bih se vraćala. Usluga, s druge strane, stvarno sjajna.
Šangaj, centar - Prekrižen. U posljednje vrijeme mi je bzv hrana tamo, ali posljednja dva puta je bila baš loša.
Koneko u bloku mi je zato odličan. Nudle sa piletinom, kimchi fried rice, ako volite ( ja volim), tajlandski napitak milk tea… Korejska piletina su vjerovatno najukusnija krilca koja sam probala, a ja čak i ne volim krilca.
Ok, to je to od mene za sad, recite mi, da nije ko bio u onaj Sushi co. na Ankarskom bulevaru?

Reply With Quote
Bookmarks