Prije nego što bilo koga nazoveš degenerikom i bolesnikom ,...zamoli bih te da pročitaš kratku njigu pod nazivom
" Protokoli mudraca sionskih " . Ako posle toga ti i dalje budemo tako izgledali,...slobodno ću ti ostaviti lični kontakt da se uvjeriš i sam koliki sam "degenerik "
Potpuno si pomiješao babe i žabe.
Navodio sam neke istorijske činjenice . Te istorijske činjenice nemaju toliko veze sa sadašnjim trenutkom i danasnje rjesavanje pitanja
koje je moglo biti mudro. Pokret nesvrstanih i vođe mirovnih pregovora je nudilo kao jedino trajno rješenje podjelu teritorije izmedju Izraela i Palestine.
Da se to desilo i da su formirane dvije posebne države, ništa od ovoga na bilskom istoku ne bi bilo . Mrzjeli bi se ,ali bi živjeli razdvojeno.
Ko to nije dao,..pa uvijek u svakim pregovorima Izrael nije dao a potpomognut svojom franšizom preko bare. I tako je cijela planeta u 2026 godini sjebana
I ti i ja koji plaćamo ovo preskupo gorivo i gdje će nam uskoro cijena hrane i svih usluga poskupiti a standard pasti.
Drugi svjetski rat je bilo drugačije istorijsko razdoblje... Pavelić je u Jasenovcu pokusao da ocisti Hrvatsku od svih ne hrvata--htio je sto posto cistu državu..
a osim srba,..tamo je stradalo i puno roma, jevreja, bunjevaca ,ali i muslimana - nego o tome se tolikio nikad nije pisalo i dokumenti su za vrijeme Jugoslavije bili nepotpuni i skriveni.
Sa druge strane ,a nije za poredjenje je istorijski fakat istrebljenje jevreja od strane nacista. Jevreji tada nisu imali svoju državu i zar nije baš čudno što su nacisti izuabrali njih,a ne recimo čehe, slovake, poljake ili neku drugu naciju uopšte .
Malo ljudi zna uopšte da je takav jedan sličan pogrom se desio i u 15 i 16 vijeku u Španiji kada su isto prognali jevreje ili ih pobili, a neka vrsta Kristalne noći se desila upravo u Barseloni krajem 15 tog vijeka.
Postoje istorijski zapisi da im se to dešavalo kroz istoriju i u egiptu, i u mesopotamiji, tj današnjem Iraku i Iranu, a da u otomanskom carstvu tj najvećim dijelom današnjoj turskoj uopšte i nema jevreja.
Nešto je tu previše podudarnosti kroz razne istorijske periode.
Ne nudi se nikakavgenocid i ne predlaze kao rjesenje ,ali istorija uči da jevreji trebaju i moraju da žive u posebnoj državi,kolika god prostorno bila i izolovanoj od svih .
Opet te vraćem na početak i prije što nekog nazoveš bilo kako pročitaj navedenu knjigu. Biće ti od koristi !!!

Reply With Quote
Bookmarks