Izgleda da će Amerika da napadne Iran kopnenim snagama, što bi rekli "boots on the ground".
Izrael ne poznaje izgradnju odnosa s drugim nacijama osim kroz model "ja sam tebi tata, a ti si moj pas". Ako nisi moj pas, onda si moj neprijatelj i moram da te eliminišem.
Zbog toga, dok god je Iran (ili bilo koja okolna zemlja) vojno jak, Izrael ne može biti siguran. Jer ako bilo kakva prijetnja uopšte postoji, ona mora biti eliminisana, jer u suprotnom postoji paranoja koja ih nagriza.
Marionetske države oko Izraela će vjerovatno, u skladu s planom, biti vremenom djelimično ili u potpunosti pripojene "velikom Izraelu", ali ide se korak po korak.
Meni je ovdje najveći problem to što će Izrael iskoristiti svoje "pse" (Ameriku). Ako te neko tretira kao psa, taj ti ne može biti prijatelj, osim ako nemaš fetiš da budeš tako tretiran.
I on će krvlju svojih pasa prolivati krv svojih neprijatelja.
Ovo je, naravno, gledano iz prizme da Izrael i njihove službe drže Trampa na povodcu i da je "Amerika u talačkoj krizi". Drugim riječima, pretpostavljamo da američka vojno-bezbjednosna i strateška politika generalno nemaju nikakvog udjela u svemu tome, već samo prate naređenja "pogrešnog predsjednika".
Vjerovatnoća da je ovo tačno je mala, ali eto, to se medijski forsira, pa sad treba u to da vjerujemo, jbg.
Tako da, ono, biće gusto, ja mislim. Jer po mom skromnom sudu, u direktnom okršaju vojnik protiv vojnika Amerika gubi protiv Irana, ovi se brane na svom terenu i spremni su. Ali ja mislim da će oni sve napade pratiti ogromnom avijacijskom, raketnom i satelitskom i drugom podrškom. A to je skupo, što znači da je Amerika spremna da žrtvuje ogromne milijarde samo da uspije, pa im zbog toga može sve i poći za rukom.
Zbog toga očekujem veliku podršku Rusije i Kine prema Iranu, u istoj mjeri u kojoj je Ukrajina dobila zapadnu podršku kad ih je napala Rusija.

Reply With Quote
Bookmarks