No recite vi meni đe tpms senzore da tražim?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Imao sam b47, ovaj mi se više isplati
No recite vi meni đe tpms senzore da tražim?
Next auto
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Ja zvah ovog Banja skoro, 30€ po komadu, ugradnja i kodiranje ukljuceni, za Renault sam pitao, ne znam ima li veze marka. Laz je pisao da je za toliko na Ali-ju uzeo sva 4.
Ja sam gledao za Pezo na Ali, mislim da se ne isplati kutarat jer ispada 80€ za postarinom, pa na to dodaj pdv 96€ i ako ti nakace jos neki trosak 100€. Ovako ako ti ih jos ugradi za 120€ onda je mnogo isplativije kod Banja.
Za bmw su bili 25 eura na ali, pre programirani za auto....Na to sam platio taman jos 4-5 eura, tako da je izaslo 30tak eura sve.
Radili su odma po ugradnji, samo sam usao na multimediju i kliknuo reset RDC i to je to...
Posle sam prckao sa bimmerkodom i aktivirao temperaturu guma, i to ocitava izuzetno precizno....
A moze se iskodirat da ocitavaju preko abs senzora, tako da nikad ne moras brinut za senzore...makar na bmw
![]()
Last edited by Laz; 14-03-26 at 19:19.
Temperatura guma na 320d karavan :smajli sa dva srca umjesto ociju:
Znate li majstora kojeg bih mogao da angažujem pri kupovini polovnog BMW-a?
Provjera stanja, kilometraže itd. Koliko se obično naplaćuje za tu uslugu?
X1 1.8d
2017 i noviji
Dijagnostika ti je broj 1. Tu ako nema očiglednih problema sa DPF/EGR/Adblue biće ok.
Idi ujutro na prvo paljenje, lanac ne bi smio ni trebao na B47 da se čuje, ali isto oslušni.
Obrati pažnju je li 110KW ili 100KW. Ako je Belgijanac, biće 100KW i to je ok, nemoj da te buni.
Na dizalicu pogledaj curi li đe što i kakva je balans štangla, tj. gumice jesu li oslabile. To je kod mene bilo, a izgleda dosta ih ima problem đe kratko traju i samo Voli ima na stanju i kupuje se komplet. Volan koji ne stoji ravno u glavu je obično prvi pokazatelj ako nema lupanja pri malim brzinama.
Menjač treba da radi apsolutno glatko, nikakvo cimanje ni zadrška, bez obzira na brzinu kretanja i šalta li gore ili dole. Ako imaš samo trzaje pri mijenjanju smjera (R u D i obrnuto) onda su nosači pošli, nije strašno.
Provjeri ispod patosnica ima li vode, hoće da preliva iz vrata kad je jaka kiša ili kad se pere pod pritiskom, ako je pustila parna membrana iza tapacira. Jeftin fix, dobro za oboriti cijenu.
Vibracije u kabini od motora moraju biti minimalne, skoro kao da je benzinac. Motor ne smije biti glasan ni previše "agrikulturalan". Ako ima Adblue, a DPF i EGR su kako treba, špulje moraju biti čiste kao kašika, da se sijaju.
Turbo zna da se čuje malo pri šaltanju, ali ne i da zviždi i zavija glasno.
Prednji je pogon, kad ga "potopiš" osjetiće se malo torque steer, jer jbg FWD.
Manje više ti je sve kao bilo koji drugi auto.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Taj auto je dragulj.
Prema tome, šta da ti kažem?
Za mehanicara? Ili za vlasnika![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Za mehu.
Samo yaris 133 i premium yaris (lexus) ko moze da priusti, sve ostalo je kanta
Ima li jedan da valja osim njih?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Murice, ne podjebavaj, ne razumijes se u materiju, samo mlatis praznu slamu.
Klasika
Čim ti neko odgovori da ti ne odgovara, odma ide ne razumiješ se i sl.
Sa tim forsiranjem si dosadio i ljudima koji vole Toyotu, a kamoli ostalima na forumu
pa ko je uopste spominja tojotu ovdje osim tebe znalca sto ih gledas jedino na monitoru?
Sad odjednom niko nije spominjao Toyotu? Pa ti si joj nezvanični portparol na svakoj temi, ne pravi se lud.
Što se monitora tiče, to što si se ušuškao u tu hibridnu fotelju ne znači da si pokupio svu pamet svijeta.
Postao si baš težak, opusti se brt
Last edited by mur3633; 23-03-26 at 17:06.
Pital ti ovo za mehu...
Izvor: Facebook https://share.google/VXOs9yyj1Q2Dsz7g2
Taj auto je za gospodzu, ako je njoj dobar, meni je najbolji![]()
Stay salty.
Srecno da vozite ...
sigurni otišo dihtung poklopca ventila na tojotu
https://www.instagram.com/reel/DVep-...NwYzlva2ttdQ==
6 000km od zamjene turbine, novog pcv ventila i cuda.
Oil catch gotovo prazan, nema dovoljno ulja ni da citavo dno upotpuni.Ne vjerujem 10ml
Preko 300 000km motor na stage 2, hardcut blokada, zimus driftovao po snijegu, mucio ga, nista...Ocekivao sam da ce vise da "duva" motor.
Mislim da cu da maknem catchan i da vratim obicno crijevo
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks