Greneel, preko ananasa 114e, a kad sam nazvao direktno, rekose mi 108e
this time next year...
aayoo kakav je tenk dacija...
kupila sestra megana 2020 iz uvoza...nesto gledam amortizere gepeka, i ufatih se za gepek vrata...
jel moguce jbt da je kompletan gepek plasticni...Najcvrsca stvar gepeka je zadnja soferka...
Kad je otvoren gepek, citav moze da se "uvrne" rukama...ka ona najjeftinija pvc stolarija
pakao
Na nisan x trail 2018-9 je gepek kompletno plasticni, na pezo 3008 ...
Pisao sam ranije nedje o mojim "mukama" s prolaskom tehnickog radi gasova.
Ovih dana malo istrazivah situaciju.
Radi se o Clio 2 Sport, 2000 god., 2.0 benzin,
Na slici se vide parametri, na leru, pri dodavanju gasa treca vrijednost ide do 600mV do 0mV.
Druga vrijednost je konstantno na 25-26om.
Auto je zagrijan na radnu.
Kad sam prvi put gledao parametre imao sam prvu stavku(grijac sonde) INACTIV, sto me navelo da je prekid u instalaciji od Ecu do dzeka, zanesem pogresnim info šeme s neta zakljucih da je zica prekinita, Doveo sam mu novu zicu i u tim momentu dobio druge parametre.
Medjutim sve sam nanovo provjerio, vratio na originalno stanje, dobio grijac ACTIVE, zice od Ecu do dzeka su ok, ima ih 4.
Na A(grijac sonde)dobijam 12v, na B(masa grijaca) 3.8v, na C(signal)0.3v, na D(masa sognala) je 0V, mjereno na ugasen auto, dat
kontakt.
Kad mjerim na lanba sondi pin A i B imam 12om, znaci grijac unutar nije u prekidu.
Moze li biti da je sonda ipak crkla?
Kako tumacite ove vrijednosti?![]()
Last edited by Tom; 15-11-25 at 18:17.
Kad je motor na 90C grijac se gasi.
Daj mi vrijednosti long i short trims.
Prema tome, šta da ti kažem?
Nemam tih opcija, barem ne pod tim imenom, sve sto je vezano za gorivo od pcijanje rele pumpe goriva.
Mozes li slikati sve vrijednosti vezane za sonde,sa upaljenim motorom?
Ali ne voltažu,nego izmjerene vrijednosti kiseonika?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Ovo su sve vrijednosti i opcije koje imam, ima samo gornju sondu, donju nema i samo ovo prikazuje, dosta je siromasno s opcijama s obzirom da je 2000 god.
Jel moguce da sve nove dacije dođu ili sa 1,0 ili sa 1,2 motorom?
Gledah u katalog samo benzinci i sa plinom. Dizela nema u ponudi
Sto se renoa tiče od dizela samo Reno Clio 21390€ drugo nema ništa
nema dizela u ponudi skoro 5 godina
jedino je u dustera bio mozda do 2023
Znaci RIP 1.5dci?
Sent from my phone
https://www.instagram.com/reel/DRkJk...I3OXdpdTFnNQ==
Evo objasnjenja za znak renoa
pitanje za vlasnike Kadjara sa panoramom...drži li to čudo, ispao mi je relativno jeftino za kupovinu i ona zastavica radi normalno, ne klecka, ne škripi ali evod a vidim iz prve ruke iskustva jer po netu nalazim svašta. Od toga da radi kao savršena da toga da je smeće živo.... mogu samo zamisliti kakav je Nissan sa panorama šiberom
Neka ovo ođe
Ko zna-nek ne komentariše
Ko vidi nek komentariše
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
moje iskustvo sa svakim autom sa panoramom je da se cuje staklo, pogotovo na taj flex sasije na trotoar
Za izbjegavanje.
Darko, prodaj Nandu Renoa.
Darko javljaj, kako long term...da ga prodam?
Bio komso da vidi neko Reno na plac,ne znam tacno koji je model.
Poveo je majstora, pogledali,pregledali,vozili ,sve djeluje sasvim pristojno,al posle voznje rad u leru pojavio se bijeli dim jedno 5,6 sec na
Kazu da je moguće da je regeneraciju radio.
Meni nema smisla.
Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
To je opcija dva druga opcija je da se zapecati da ne mrda...
Nzm moras da vidis jel ti veci merak da ga imas i da kasnije platis cijenu ako pocne da zeza i da dosta njih bjezi od panorame... Ja licno bih se suzdrzao od nje nije vrijedno da je neki audi pa ajde ono ali renooo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Izašao novi reno klio ovo je sramota od kvaliteta unutrašnjosti a cijena će za ovu kantu biti sigurno 30hiljada.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks