Meni je s21FE odličan evo treća godina će još malo,i baterija za moje potrebe i po 2 dana zna da izgura,s time što ja zaista nisam zahtjevan korisnik,klipove ne gledam,snimke rijetko kad pravim,pozivi i poruke i ćao![]()
Isto koja je logika iza +/FE modela? Koji je to segment tržišta?
The more things change, the more they stay the same.
Meni je s21FE odličan evo treća godina će još malo,i baterija za moje potrebe i po 2 dana zna da izgura,s time što ja zaista nisam zahtjevan korisnik,klipove ne gledam,snimke rijetko kad pravim,pozivi i poruke i ćao![]()
...
Neko je poredio S26U i 9 godina star Note 8
https://youtube.com/shorts/_phWSCUoU...5lf2ff7gcvgZiU
Nije čudno jer većina kupaca želi velike ekrane. Prije neku godinu je Asus dvije godine zaredom imao telefone sa flagship konfiguracijama i ekranom ispod 6 inča. Zenfone 9 i 10. Pogotovo je 10 bio dobar. Ali ti telefoni se jednostavno nijesu prodavali dobro, nezavisno od toga što su ih recenzenti hvalili na sav glas. Isto važi i za iphone mini, koji je pravljen samo u okviru serije 12 i 13. Mislim da i base verzije Samsunga, Apple-a, Xiaomija, kao i manje verzije Oppo ili Vivo telefona postoje samo zbog toga da bi ponuda bila sveobuhvatna, ali se te najmanje verzije uvijek prodaju najgore. I ja volim manje telefone, ali izbor su samo ove base verzije najskupljih telefona.
Što se tiče pitanja kome je namijenjena Samsungova FE verzija, i to je dio njihove politike da imaju model u svakom cjenovnom rangu. Žele da imaju neštu u cjenovnom rangu između A serije i base flagship modela.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Svake godine se Pro Max više prodaje od Pro.
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
To je kod iphona čak i najmanje izraženo jer kupci nemaju izbora ako hoće veliki ekran, moraju da plate najvišu cijenu. A dosta njih želi iphone, ali da prođu jeftinije. U svijetu androida kupci imaju mnogo veći izbor telefona sa velikim ekranom. Postoji razlog što nema jeftinijih telefona sa manjim ekranom. Postoje samo osnovni modeli flagshipova sa manjim dimenzijama ekrana.
The Galaxy S26 Ultra’s display looks different even with Privacy Display turned off [Gallery]
Despite this, GSMArena‘s testing found that “color reproduction, brightness, and viewing angles are all virtually identical to the previous generation’s screen.” In our own anecdotal use, there do seem to be some very minor impacts to viewing angles, and many early users claim to have noticed quality impacts – some, including Creative Strategies analyst (and occasional 9to5Google contributor) Max Weinbach, have noticed increased eye strain too.
NewsGalaxy S26 Ultra display causing eye strain and headache; Samsung is apparently investigating
https://www.sammyfans.com/2026/03/13...dache-reports/
Ja koristim evo 5-6 dana, ne primjetim nikakve probleme sto se tice vida ili glavobolje. Ovaj privacy mode kad je ukljucen skoro nikakve razlike nema za nekog ko gleda sa strane, tek kad se upali full opcija postaje skroz crn ekran za ove pored ali isto tako i meni je slika ocaj, bukvalno pobijeli sva, i ovo vidim korisno jedino ako moras pogledat neki broj kartice ili tako nesto sto je hitno, za sve ostalo necu ovo koristiti nikad.
Svjesni su i oni šta su ove godine napravili, bar eto da znamo da će sa S27U itekako morati da se potrude jer je S26U činjenično epic fail. Nikad brže ni cijena nije padala, u Srbiji na KP već za 1000e može da se nađe, novo.
Samsung is literally paying people to keep the S26 Ultra.
https://x.com/Phonenurd/status/2033574874384564477
Bice opet akcija 1+1
Jer se ni s 25 ultra nisu proslavili...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ljudi prodaju svoje stare S25u (stare godinu dana) i za 100e više uzimaju nove S25u sa dvije godine garancije.
Toliko o S26u.
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
S25 ultra ili magic 8 pro?
Na samsung sam od note9, s21 ultra, fold 4 pa 6.... nisam siguran da sam spreman za primjenu![]()
Last edited by E_K_V; 17-03-26 at 21:29.
Ja se baš kanim da pređem sa S25U na Magic 8 Pro. Magic 7 Pro je možda i generalno najbolji tel što sam imao u poslednjih 7-8 godina a promijenio sam ih dosta.
Sa njega na S25U sam prešao čisto zbog dosade i nekih stvarčica tipa Samsungove rutine, "separate sounds" koji jedino OneUI ima (ovo mi je baš nejasno zašto)...
Sve ostalo je perfektno bilo i na Honoru + je AI kod Honora još j bolji nego kod Samsunga (editovanje fotografija...)
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 17-03-26 at 21:32.
Mensecini da zadnjih 5 ultri i dalje imaju smisla da se koriste.
Poenta je da baš teško možeš promašiti koji god da uzmeš od ta dva. Magic OS je takođe odličan ako te software i navike brinu, nisam imao nikakvih problema sa adaptacijom iako sam i ja uglavnom koristio Samsung u prethodnih nekoliko godina. U poređenju sa S24U sa koje sam prešao na Magic7 Pro, kamera je bila pofino bolja, posebno fotografije u pokretu, shutter speed je za klasu bolji kod Honora pa su fotografije jasne kad se nešto fotografiše u pokretu za razliku od muljavih fotografija koje sam dobijao sa Samsungom. Zvučnici na telefonu su bolji od gotovo svega što sam čuo do sada, mislim da se jedino može porediti legendarni HTC M8 (mada su bezeli tada bili ogromni pa i nije neko poređenje, tj. fizika) Baterija super + 100w fast charging je bilo osvježenje u odnosu na Samsung. Za godinu dana koliko sam ga koristio nije bilo degradiranja baterije što kod Samsunga nije slučaj pa sad imam situaciju sa S25U da jedva izvlačim 5h SOT-a, mislim izdrži baterija dan ali preko 5h SOT-a neće da može jer znaju da ukake bateriju softwareskim ažuriranjima.
Munjevito je sve radilo, nikakvih bagova nisam imao, kažem ti baš sam zadovoljan bio Honorom i kao što vidiš naginjem opet da mu se vratim mada nisam oduševljen upgrade-om Magic7/8, gotovo da su isti uređaji.Veliki plus kod Honora, godinu dana od dana aktivacije imaš pravo na 1 zamjenu displeja u slučaju loma, 1 zamjenu leđa kompletnih i 1 servis uređaja u slučaju bilo kakvog kvara uzrokovano tečnim oštećenjem. U dan bukvalno rade intervenciju pa nema ni čekanja, barem je u Srbiji tako, dakle opušteno bez maske može da se nosi.
Ako te šta konkretno interesuje pitaj.
Last edited by BiTrAtE; 18-03-26 at 08:08.
Ja idem 99% na Magic 8 Pro, danas ću da sjednem i da pogledam sve review-e relevantne, koristim ga pola godine a onda se ide konačno na Vivo (eo 3 godine ga mjerkam) i tada će bitni dostupna mighty X300 Ultra.![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks